1

Тема: Спеціальність

Доброго вечора! Прошу, допоможіть обрати спеціальність. Не можу визначитися, що буде краще: програмна інженерія, комп'ютерна інженерія чи комп'ютерні науки. Чи великої різниці немає?

2

Re: Спеціальність

а чим ви хочете займатись?

3

Re: Спеціальність

Програмуванням :D  Але не знаю, чим саме

4

Re: Спеціальність

Процитую себе  *JOKINGLY*

0xDADA11C7 написав:

Більшість дегенератів на цьому сайтів здобувають вищу освіту, тому нескладно зробити висновки про її якість. Університетів в початковвому німецькому сенсі в Україні не існує, а в кращому випадку є курси з програмування. Що обрати з курсів програмування? Особисто мені подобається викладач Олег Фаренюк з Українського Католицького Університету, який веде власний блог, що є показником його професіоналізму http://indrekis2.blogspot.com/ Незважаючи на те що він рідкісний справжній науковець, це не робить заклад, де він працює, університетом.

Подякували: bee1

5

Re: Спеціальність

Ну програмуванням можна займатись і після фізичного факультету) З усього вище переліченого найближча допрограмування програмна інженерія, але от що вас будуть вчити 4 роки, то хз.

Подякували: bee1

6

Re: Спеціальність

Я розумію, що від внз не треба чекати чогось особливого, і багато в чому доведеться розбиратися самій. Але не хочеться дарма витрачати час просто для "галочки".

7

Re: Спеціальність

Ви дарма витратите час в кращому разі для задоволення батьків, що б не обрали.

Подякували: FakiNyan1

8

Re: Спеціальність

я витрачав час просто на галочки, наприклад.
Хоча ні, коли диплома робив, то багато чого нового дізнався, але мені ті знання не університет дав.
Мій універ слугував отим ременем, що лупе по сраці, коли лінуєшся. Особливо нічому воно мене не вчило, але було страшно вилетіти, тому сам вчився.

І от за весь час було лише два викладачі, котрі дійсно давали основи програмування на тій чи іншій мові, або основи, що дозволяли зрозуміти деяку технологію. Решта нічому не вчили, просто бурмотіли собі під ніс щось з папірця і самостверджувались на студентах, котрі чогось не знали, хоча самі викладачі були дуб дубом.

Тут є два варіянти.
Якщо ви нелінивець, і дійсно прагнете стати файним кодером, то оберіть напрямок, і вчіться самі. І за 1 рік активного самонавчання ви вже зможете працювати і отримувати гроші (якщо знайдете роботу), але то залежить від напрямку, бо якщо щось важкеньке, то там треба буде знати багацько всякої математики і алгоритмів, хоча й на це вам вистачить одного року, тому що потрібно буде знати не всю математику і алгоритми, а лише деякі, конкретні.

А якщо ви трохи лінивець, і хочете мати запасний варіянт у вигляді роботи в якомусь задрипаному офісі на панів, котрі будуть брати замовлення на upwork по $30/год, після чого будуть давати вам це завдання і платити $5/год, а самі при цьому будуть кулупатись в сраці і дрочити, то можете вступати будь-куди, де вам дадуть диплома програміста, але на заочку, тому що за той час, котрий ви будете витрачати на психологію, філософію, історію культури і політологію в універі, ви зможете підняти свої знання в програмування значно вище за будь-якого випускника денної форми, котрий лише слухав лекції і робив лаби.

І найголовніше - АНГЛІЙСЬКА. Візьміть за звичку гуглити англійською, читати документацію англійською, поставте собі англійську як мову ОС, бо єдине, чому існують оті пани, і їх раби, про котрих я сказав вище - це нерозуміння рабами англійської. (тобто, вони не можуть спілкуватись з клієнтами з розвинутих країн, де нашу мінімалку вони дають своїм дітям на декілька днів, в якості кишенькових грошей)

Подякували: 0xDADA11C7, ping, bee3

9 Востаннє редагувалося Torbins (12.07.2017 20:47:12)

Re: Спеціальність

Теорія без практики – мертва, практика без теорії – сліпа

У більшості сучасних ВУЗів з практикою не дуже, а з теорією як пощастить. Тому орієнтуйтеся на викладачів та відгуки випускників.

Подякували: bee1

10

Re: Спеціальність

Дякую всім за відповідь)