Тема: Як дізнатися на який версії мови був написаний сценарій

Мені потрібно конкретно вказати яка версія PHP використовується в моєму сценарії. Існує якийсь спосіб визначити версію автоматично ? Функція phpversion виводить версію мови яка встановлена на сервері (так же ж ?), але якщо мій сценарій може працювати на попередніх версіях, то чому мені вказувати завищену версію - тобто phpversion не підходить. Можливо для визначення версії взагалі потрібна стороння програма.

Подякували: leofun011

2

Re: Як дізнатися на який версії мови був написаний сценарій

Із цим складно.
Якби версії зберігали стару функціональність і тільки додавали нові фішки, то можна було б це визначити за найсучаснішею фічею у скрипті; але це не так для великих оновлень (перше і друге числа в номері версії), а отже, для перевірки, чи працює скрипт на старому PHP, треба його запустити на цій версії і переконатися, що він працює саме так, як ви очікували, а це потребує багато тестів.
Раджу взяти найстаршу підтримувану гілку PHP (наразі це 5.6), встановити і запустити ваш скрипт на ній. Якщо нічого не зламалося - пишіть цю версію як підтримувану. За працездатність PHP старших версій (а отже, і вашого скрипта на них) не відповідають навіть розробники PHP.

Подякували: Betterthanyou, LoganRoss, 221VOLT, leofun014