21

Re: Посилають в книжку.

FakiNyan написав:
Прихований текст

то довбойоби на бамбасі так само думали - нащо нам та європа, вони там якось по-своєму балакають з тими американцями, а от рассєюшка вот ана рядам, панімаєм друх друха, адін народ, какнікак

насправді я б на вашому місці так і зробив - почав би гуглити і шукати інформацію лише англійською. В будь-якому разі без розуміння англійської нічого путнього з вас не вийде

Фігня з англійською полягає в тому, що мозок середнього українця стільки інфи англійською просто не захаває — тобто, орієнтуючись виключно на англомовні джерела, ми всередньому будемо тупішими за середньостатистичного американця. Так, буде розумна англомовна еліта з інтелектом на рівні середнього американця, але решта до цього рівня недотягуватиме.

По-хорошому, треба не просто дивитися іншими мовами, а робити власний контент — переклади, за мотивами, щось своє оригінальне. Нема укр. контенту — люди пробують гризти англ. контент і обламуються — відповідно, лишається тільки «расєюшка вот ана рядам». Теоретично, ще було б непогано навчитися слухати іншими слов'янськими (чеською, польською…), щоб була хоч якась альтернатива — не знаю, чи є щось вартісне на них у достатній кількості, але повноцінно освоїти їх було б для нас відносно просто — якби ми це робили. Тож укр. контентові альтернативи нема.

Фігня з існуючим укр. контентом полягає в тому, що ще з совка українські ВУЗи випускали російськомовних технарів і україномовних гуманітаріїв, це ж продовжувалось у дев'яності і пізніше — відповідно, продукувати його можуть здебільшого лише гуманітарії, які у плані природничих наук уміють тільки лапки доміком і «Бозя-Бозя-Бозя-Бозя-Бозя», на чому їхні знання про природу Всесвіту закінчуються. Зрозуміло, що науково-технічний укр. контент такі специ можуть продукувати в мізерній кількості.

Подякували: fed_lviv1