541

Re: Реінженіринг України

Навпаки щаслива, радісна і вільна людина.
Відео демонстрували на лекції з маркетингу.

542

Re: Реінженіринг України

tim написав:

Тільки майбутнє - наша мета!

кожна людина кожну секунду свого життя проводить тут і зараз, тут і зараз

і чим більше людина думками десь далеко в минулому чи майбутньому -
ймовірно тим більше людина незадоволена тим що у неї є, відповідно вона може бути більше нещасливою

мета кожної людини - бути щасливою тут і зараз,
а не "терпіть і там колись буде щастя"

відео, звичайно, непогане, проте суть трохи викривлена

тим людям вдалося те, чого вони захотіли, і тільки
це як про "похибка вижившого" - ніхто не знає скільком не вдалось те чого вони хотіли

звичайно, зависати в майбутньому - це краще, ніж в минулому, проте забувати про "тут і зараз" не варто, imho
(уточнення - веду мову про задоволення/незадоволення моментом тут і зараз, про ілюзії і все таке)

Подякували: LoganRoss, reverse25002

543

Re: Реінженіринг України

221VOLT написав:

кожна людина кожну секунду свого життя проводить тут і зараз, тут і зараз

і чим більше людина думками десь далеко в минулому чи майбутньому -
ймовірно тим більше людина незадоволена тим що у неї є, відповідно вона може бути більше нещасливою

звичайно, зависати в майбутньому - це краще, ніж в минулому, проте забувати про "тут і зараз" не варто, imho

Намагались уявити, що буде, коли "час зникне"? Людина почне одночасно жити в минулому, теперішньому і майбутньому.

544

Re: Реінженіринг України

Час - це просто годинник. (с) Річард Фейнман
Час не може зникнути якщо його нема. Час - це те, що ми придумали для вимірювання змін. Минуле визначається тим що вже було, отже цього не існує, майбутнє теж не існує, бо воно ще ірреальне, а теперішнє постійно переходить в минуле. Є багато наукових праць на цю тему.
Але, відкинувши фізику, погоджуся, що не варто жити майбутнім чи минулим, а мати ціль на майбутнє і втілювати її вже зараз.

545

Re: Реінженіринг України

Ну якщо не відкидати фізику, то час таки ще один вимір, тому ми є одночасно і в минулому, і в теперішньому, і майбутньому. Просто в різних точках і конфігурації.

546

Re: Реінженіринг України

Central and Eastern Europe needs to rebuild its social capital if it is to close the prosperity gap with Western Europe and persuade emigrants to return, according to the inaugural CEE Prosperity Report by the Legatum Institute, released on September 21.

According to the UK free market institute, using 2016 data sets, CEE countries have among the worst rankings for social capital in the world, with weaker trust and civic engagement than even Sub-Saharan Africa.

“Fifty years of communism did not only cause the region physical damage but also psychological damage,” the report says. “Central and Eastern Europeans living under communist rule survived by narrowing their circle of trust, restricting it to immediate family and friends, at the cost of wider trust and trust in the institutions of government.”

According to its data, the region has made little progress over the past decade in closing the social capital gap. “There has not been the kind of improvement you would like to see,” Shanker Singham, Legatum’s director of economic policy and prosperity studies, told a press conference in Prague hosted by the Aspen Institute and Ceska Sporitelna bank.

Central and Eastern Europe lags the world in social capital

547

Re: Реінженіринг України

Українське суспільство бачить, але вперто не помічає головну реформу, яка запроваджена за останні 10-15 років в державі.
Що це?
Це розпорядок роботи чиновників!
Вони працюють 4 години на день 2-3 дні на тиждень.
В більшості державних установ, організацій, компаній саме такий графік прийому громадян і роботи.
Але найкращий графік роботи в народних депутатів!
Кілька сессій засідань на рік з перервами в роботі на місяць. Типовий депутат приймає громадян 2-4 години в день один раз на тиждень.
Може законодавчо встановити 4-х годинний робочий день замість 8-ми годинного для всіх громадян країни?

548

Re: Реінженіринг України

https://youtu.be/U7ubvxdncWE

549

Re: Реінженіринг України

Владу завжди захоплюють за допомогою зброї. Другого не дано. Це основа ієрархічної системи влади протягом тисячоліть від царів, імператорів, королів 4-1 тис. до н.е. до наших днів.
Отримання влади, виборювання влади, захоплення влади - природний процес для держав, народів. Узурпація влади - побічний результат правління будь-якого правителя або правлячої групи.
Все як і в 1647-1709 рр.
Частина еліти готова правити самостійно, а частина шукає зовнішнього покровителя, чужу армію. Вірить іноземцям і зраджує власному народу. Душить здорові починання, об'єднується з іноземцями проти внутрішніх ідеологічних супротивників. За допомогою "варягів" захоплює владу в Києві, а потім безславно все втрачає. Так само все було 1917-1920. Апологети іноземних теорій соціал-демократії Петлюра, Винниченко та зрадники спочатку запросили німців, потім скинули Скоропадського. Але не змогли втримати владу, захистити країну від ворогів. Поляки і московити окупували на 20 років країну. Блазні втекли в Париж, зрадники поїхали в москву. Українці пережили чергову руїну, голодомор. Ми знову перед тим самим історичним іспитом на існування еліти і спроможність до самостійного життя.
https://youtu.be/SLpBY51pR1M

550 Востаннє редагувалося tim (25.11.2017 12:00:24)

Re: Реінженіринг України

Я хочу сказати, що Майдан, точніше обидва Майдани, викликав таку «пам’ять форми»: вимога чітких правил, миттєва взаємодія з незнайомими людьми, готовність вірити випадковому зустрічному за умови, що ви сповідуєте однакові цінності й маєте спільну мету, здатність делегувати повноваження і відповідати за них. Там, на Майдані була безліч ділянок, які потребували різної компетенції: передусім, звісно, безпека, але ж і надскладна логістика, інформаційне забезпечення, медична допомога, культурно-освітні проекти – згадаймо Відкритий університет та «Мистецький Барбакан». І над усім цим віра в розумне начало, у можливість домогтися позитивних змін у межах ненасильницьких процедур. Ну а потім уже готовність боронити цей маленький – хоча не такий уже маленький – світ у силових зіткненнях та жертвувати заради нього свободою, здоров’ям і, виявляється, життям. Звідки воно все взялося в пасивних і асоціальних, як донедавна вважалося, українцях?
У мене є одне тестове запитання, яке заганяє в глухий кут непідготовлену аудиторію: скільки міст у нас історично мали Магдебурзьке право? Зазвичай несміливо кажуть: два, три, п’ять… Так от, виявляється, 228. Ще раз: двісті двадцять вісім міст і містечок на території сучасної України колись мали систему міського самоврядування європейського зразка! Ми до XVIII століття постійно жили в умовах правової держави, де працювали спершу Руська правда, потім Литовські статути. У сенсі громадсько-політичному наш народ довгий час перебував на досить прогресивній стадії розвитку порівняно з іншими європейцями. Не слід ідеалізувати минуле, але варто прислухатися до себе й шукати у власній спадщині ті реперні точки, які допомагають відродитися в новій якості модерній політичній нації. Майдан висвітив їх стихійно, тепер треба усвідомити це відкриття.
Нині відгомін зимових подій відчувається хіба що в героїзмі на фронті, а ще в дивовижній ефективності волонтерського руху допомоги тому ж таки фронту. Війна та очікування реформ згори трохи пригальмували подальше створення знизу інститутів громадянського суспільства. Але готовність до них є, вона нікуди не поділася. За мінімально сприятливої кон’юнктури українці можуть швидко відродити Майдан – не в сенсі чергового вогнища опору, а в сенсі скарбниці соціального капіталу. А, боронь Боже, за несприятливої – ну, ви розумієте, в сенсі вогнища так само.

Юрій Макаров Від Магдебурга до Майдану

551

Re: Реінженіринг України

https://www.youtube.com/watch?v=JSwoB91EBP4

552 Востаннє редагувалося tim (06.02.2018 22:23:49)

Re: Реінженіринг України

Ця стаття була написана британським офіцером і військовим експертом Гленом Грантом, який працював в якості радника міністра оброни України.
Він працює в Україні з 2010 року та постійно в якості радника - з 2014.
Основні тези цього листа були написані два роки тому і недавно були передані вищому військовому керівництву України.
Стаття була написана, тому що нещодавно згода Сполучених Штатів про постачання оборонних озброєнь створює атмосферу злочинної безпечності в країні серед військового керівництва держави, і в цьому Грант і деякі інші радники бачить стратегічну небезпеку.
Той факт, що в Україні буде більше сучасної зброї прекрасний. Але головне не це, а стратегічна і оперативна можливість експлуатації даних засобів.
Недавні успіхи збройних сил на Донбасі тільки допомогли в створенні атмосфери безпечності, адже багато людей завдяки їм помилково повірили - що українська армія реформована і розвинена в достатній мірі, щоб протистояти російській агресії.
Це далеко від реального стану справ.
Ця стаття не ставить перед собою завдання перелічити всі можливі проблеми, але вказує на проблеми оперативного і стратегічного характеру, щоб, якщо Україні доведеться відбивати російську агресію, вона могла це зробити найбільш ефективно.. Мої погляди, як і погляди багатьох інших професійних офіцерів і військових радників, з якими я консультувався під час написання, з того часу не змінились.
Цей документ не має мети надати повний перелік проблем, а скоріше, підкреслити стратегічні та оперативні потреби армії задля перемоги у разі майбутнього зіткнення з російською армією.

Від Глена Гранта Президенту Порошенку

553

Re: Реінженіринг України

Пане tim'e, урочисто запрошую вас на сервер інженерів України. Там є хлопці, котрі були, або й досі є націоналістами, і брали участь в українських революціях (правда зараз там щось мало людей стало, видно, через вихідні)
Посилання в підписі.

Подякували: tim1

554

Re: Реінженіринг України

Grammar nazi

Від Глена Гранта Президенту Порошенко

А коли це пан Президент устигли стать змінити? Чи то його дружину президентом призначили, поки я за політикою не слідкував?

Подякували: 0xDADA11C7, tim2

555

Re: Реінженіринг України

Прихований текст

Так і знав, що він трап

Повз аніме-жарт

556

Re: Реінженіринг України

У мене підписи і аватари відключені, що там в нього за лінк?

557

Re: Реінженіринг України

https://discord.gg/Zk29v4P

Подякували: Vo_Vik1

558

Re: Реінженіринг України

https://www.youtube.com/watch?v=-_2diIKJHJo

559

Re: Реінженіринг України

P.Y. написав:
Grammar nazi

Від Глена Гранта Президенту Порошенко

А коли це пан Президент устигли стать змінити? Чи то його дружину президентом призначили, поки я за політикою не слідкував?

виправив

560

Re: Реінженіринг України

Текст хоч і цінний сам по собі, але погано перекладений та вичитаний. В результаті, погана подача псує враження від самого документу.