Тема: Допомога початківцю-бідлоадміну

Доброго дня. Викладаю інформатику перший рік. Сам по освіті вчитель хімії. Комп'ютерний клас отримав в такому стані, шо хоч вішайся. пів року вгрохав шоб його реанімувати, і поставити необхідні для роботи проги. Тепер прийшла пора налаштувати інтернет, і тут вилізла ціла бідося... На центральному компі інет йде, а на решті не хоче.

Трішки вводної інформації: половина компів на windows 10 (ті шо ше відносно нові), половина на windows XP (ті шо ше повнять товариша Сталіна). Мережа працює, всі комп'ютери під'єднані. на центральному комп'ютері ip 192.168.137.1 на решті 192.168.137.>1 відповідно

інтернет йде через інтертелеком. На з'єднання до інтертелекому надано спільний доступ та підключена домашня мережа Еthernet. А інет не роздається?

Допоможіть хто чим може...

зарання дякую.

2

Re: Допомога початківцю-бідлоадміну

Можете накидати схему, як саме все під'єднано? Вхідний кабель, комутатори (світчі), модем (якщо є), центральний комп'ютер, інші?

3

Re: Допомога початківцю-бідлоадміну

приблизно ось так

Post's attachments

chemaKK.jpg 76.79 kb, 154 downloads since 2018-02-20 

4 Востаннє редагувалося Torbins (20.02.2018 12:32:35)

Re: Допомога початківцю-бідлоадміну

Заходите в "Центр мережних підключень і спільного доступу", там зліва є "Змінити настройки адаптера". Заходите, клікаєте правою кнопкою на адаптері, що відповідає за інтернет, "Властивості". Там переходите на закладку "Спільний доступ", ставите галочку "Дозволити іншим користувачам мережі...", і нижче вибираєте зі списку підключення локальної мережі. Якщо підключень усього два, то списку з вибором не буде, лише галочка. Після перезавантаження інтернет має з'явитися на інших компах, якщо служба Internet connection sharing не вимкнена.
Це найпростіший спосіб розшарити інтернет. Але для школи я б радив встановити на головний комп'ютер якийсь локальний проксі. Це дасть змогу відключати учням інтернет, коли він їм не потрібен, а також фільтрувати список сайтів, на які вони можуть заходити.

Подякували: koala, sensei, Eff1c, leofun01, FakiNyan5

5

Re: Допомога початківцю-бідлоадміну

Вот в тому й вся фігня, що все це налаштовано, і спільний доступ, і локалка підключені, і  Internet connection sharing  включений, а інет не йде, хоч вий. хібі дійно який проскі запхати, мо хоч це поможе?

6

Re: Допомога початківцю-бідлоадміну

Провайдер може блокувати пакети з нестандартним TTL. В цьому випадку дійсно краще спробувати проксі. Є непоганий WinGate і простенький HandyCache, але він потребує налаштування брандмауера.

Подякували: leofun01, Betterthanyou2

7

Re: Допомога початківцю-бідлоадміну

ТС коли ви розшарюєте інтернет на компі з модемом, хіба вінда вам не каже, що інтерфейсу, який під'єднаний до локалки, буде назначено адресу 192.168.0.1. і тому всім компам в локалці потрібно виставити отримання налаштувань автоматично. Так колись працювало на ВінХР. Як на  10 не скажу, не робив такого.

8 Востаннє редагувалося Torbins (22.02.2018 13:22:33)

Re: Допомога початківцю-бідлоадміну

Нульова підмережа надто часто конфліктувала з налаштуваннями основної мережі з інтернетом. Тому там тепер 137-ма використовується, у автора із цим усе в порядку.

9

Re: Допомога початківцю-бідлоадміну

Дякую, буду пробувати через прокся, а там видно буде :)