1

Тема: Всеукраїнський проект міст

Доброго вечора шановні користувачі. Хочу запропонувати вам проект, що вважаю спільним для українців. Вже декілька років я мрію створити проект міста України. На даному етапі я вже здобув всі необхідні знання та технічну підтримку для створення даного проекту. Тепер хочу дещо розповісти вам і отримати вашу підтримку.
Проект будується з технічної сторони таким чином:
Є основний сайт і піддомени на ньому. Піддомени це назви обласних центрів. В кожного міста свій сайт з індивідуальним дизайном та своєю командою адміністраторів. Контент також індивідуальний для кожного піддомену,а от користувачі єдині для всіх сайтів доменного імені. Тобто зайшовши на сторінку Львову, користувач атворизується на представництвах інших міст. Окрім цього, користувачам(або адміністраторам) буде надана можливість створювати внутрішні сторінки (райцентри, села і т.д.). Вони матимуть тип населенийпункт.обласний центр.основнийдомен . Тобто створюється можливість охопити не лише великі міста, а й маленькі села. А знаючи історію України в селах якраз і вирувало життя, що дойшло до наших днів. Окрім основних функцій сайту, будуть фото-конкурси, єдина поштова система з можливістю отримати власну поштову скриньку,внутрішня соціальна мережа, система переписки не гірше провідних соц.мереж, відео-контент, фотоальбоми користувачів, мапа на яку можна буде наносити будь-які місця і власники даних місць отримуватимуть спеціальну сторінку керування своїм закладом тощо. Словом даний проект в такому обсязі в якому я готовий його запустити унікальний.
Основною проблемою в запуску даного проекту є те, що я сам Львів'янин фізично я не зможу підтримувати представництва інших міст тільки через те, що я не знаю з перших уст, що там відбувається. Тимпаче мої знання програмування на одному рівні, а в когось це рівень може бути в декілька разів вищим і думка кожного з адміністраторів буде дуже важливою. Технічна база, доменне ім'я, система управління сайтами та інше вже є. Я не потребую жодних фінансових вкладень від вас, лише бажання підтримувати проект свого регіону. Якщо цікаво то буду радий бачити ваші відгуки. Відразу хочу попередити, що будь-які аргументи на користь того, що даний проект непотрібен чи будь-що інше в даному руслі я ігнорую, томущо мрія що формувалась декілька років має бути виконана;-).

2

Re: Всеукраїнський проект міст

І забув сказати, інформація з усіх піддоменів (новини) буде виводитись на головній сторінці головного домену

3

Re: Всеукраїнський проект міст

Уточніть мету проекту, а то незрозуміло якось написано. Це мапа? Соціальна мережа? Новинарский сайт?

4

Re: Всеукраїнський проект міст

Я неодноразово задавав собі це питання, але так і не зміг дати відповідь однозначно. Цей сайт має мати і велику новинарну базу, соціальну мережу, розважальні сервіси, обов*язково історію міст та різноманітну цікаву інформацію про міста. Словом я хочу створити проект такого плану, щоб коли людина на нього заходить, вже не було сенсу з нього йти. Я виокремив для себе основний  контент на який припадає попит користувачів і власне його я в першу чергу буду розвивати.Я знаю точно, що можна створити універсальний портал на якому користувач може згаяти час незважаючи на його вік чи погляди, головне з головою до цього підійти.

5

Re: Всеукраїнський проект міст

Це мені нагадує цей проект.

6

Re: Всеукраїнський проект міст

Він десь і надихнув мене на створення власного проекту. Просто як на мене проект Міста України вузькопрофільний (геополітичний), а в моєму баченні даний проект включає інформаційний ресурс, розважальний, соціальний та ін. Я хочу втілити в життя проект соціальної допомоги використовуючи даний портал і т.д. Словом на одному проекті має бути все, що може цікавити пересічного користувача веб-мережі

7 Востаннє редагувалося Очі.завидющі (18.11.2013 12:57:57)

Re: Всеукраїнський проект міст

Ви ще скажіть, що виженете гугла і контакт з українського ринку :) Або взагалі - поглинете їх.

8

Re: Всеукраїнський проект міст

А є така можливість?))) Ще один маленький плюс для адміністраторів проекту. Кожному адміністратору свого проекту надається повний доступ до шаблону сайту і повне право розміщення рекламних блоків на своєму сайті.

9 Востаннє редагувалося Очі.завидющі (28.11.2013 02:27:11)

Re: Всеукраїнський проект міст

Тоді дотавайте підтримку i2p та не обмежуйте себе українським законодавством і проект приречений на успіх. Так і гугл переплюнути можливо, бо ідея чорного ринку приваблива.

10

Re: Всеукраїнський проект міст

Можете проігнорувати, але все-таки я напишу. Може хтось інший почитає.

- Завжди потрібно починати з простого. Ви придумали функціонал, який будуть писати 50-60 програмістів кілька років. Оскільки у вас немає досвіду, то організувати їх працю у вас нормально не вийде. Крім того потрібні програмісти з досвідом подібних проектів. Зараз в Україні така проблема, що у програмістів роботи на кілька років вперед. Тому точно потрібно починати з простого.
- Проблема з коштами. Де ви будете брати кошти щоб розробити унікальний дизайн під кожний обласний центр? Представте який це об'єм даних. Фото, мапи, відео і т.д. тут вже точно не 1 сервер потрібно буде.
- Хто будуть ці так-звані адміністратори? Це скільки треба щоб було вільного часу щоб цим займатись та ще й на ентузіазмі?
- Проблема маркетингу: соціальні мережі вже є, мапи теж є, фото та відео хостинги теж є, інше теж є.
- Ще багато багато проблем, просто не хочеться вже все розписувати. Наприклад, недобросовісні адміністратори і т.п.

Моя порада вам: спробуйте створити хоча б шматочок функціоналу, наприклад, фішку з піддоменами та розбиттям на населенні пункти.