Тема: обчислення похідної на C++

Задача полягає в тому щоб обчислити похідну для полінома n-го степеня, та знайти його значення в  трьох точках, та знайти max в множині. Частина коду для знаходження похідної я написав, а от з знаходженням максимум виникли проблеми і вивести на екран потрібно максимум
P.S. Програмую недавно так, що не судіть строго.
Ось та частина коду

# include <iostream>
using namespace std;
int main()
{ int n;
int i;
    cout<<"\n степінь=";
    cin>>n;
    double* A= new double[n-1];
        for(int i=0; i<=n; i++)
        {
            cout<<"\n A["<<i<<"]=";
            cin>>A[i];
            A[i]*=(n-i);
        }
        

2 Востаннє редагувалося koala (21.12.2013 19:22:59)

Re: обчислення похідної на C++

Якій саме множині? Множені значень функці для заданого відрізку? Щоб знайти максимум функції на відрізку, треба знайти її значення:
- на кінцях відрізку;
- в стаціонарних точках (де похідна = 0);
- в особливих точках (якщо значення там існує).
У полінома особливих точок немає, отже, треба знайти всі нулі і кінці відрізку, обчислити значення поліному і знайти серед них максимальне. Щоб знайти корені користуєтеся будь-яким чисельним методом, щоб знайти корінь (наприклад, дихотомією), а потім ділите похідну на x-x1 і повторюєте, доки є підозра, що корінь існує.

Подякували: maryanfaydula1

3

Re: обчислення похідної на C++

Завдання набагто простіше. Простопо трібно знайти значення похідної в трьох точках введених з клавіатури і знайти максимум з  цих трьох значень.

4

Re: обчислення похідної на C++

Ну тоді все дійсно набагато простіше. Яка частина викликає проблему - як обчислити значення похідної в 3 точках чи як знайти максимальне з 3 значень?

5

Re: обчислення похідної на C++

Проблемою є саме обчислення похідної в трьох точках.
Я спробував написати уривок коду дляпохідної через масив, але не впевнений в його правильності. Буду вдячний за допомогу.

6

Re: обчислення похідної на C++

http://uk.wikipedia.org/wiki/Схема_Горнера

7

Re: обчислення похідної на C++

І давайте ви будете приходити сюди не з неврозами, а з проблемами. Певен - не певен - це проблема не програми, а вашої психіки. Ви бачите якісь проблеми в програмі? Викладайте їх сюди, підкажемо, як виправити. Ви не бачите проблем? Здавайте, ви, власне, викладачу за це і платите.