1

Тема: Організація роботи

Доброї пори дня усім. В мене питання до тих, хто брав участь в розробці проектів. Я розумію, коли пишу маленьку програму          ( великих я і не писав :)  ) , то її структуру можна без проблем уявити. А от коли питання стосується чогось більшого мені здається просто уявоою не обійтись. Чи користуєтья хтось з Вас так би мовити певними "інструментами планування" своєї діяльності, і чи доцільно для себе зберігати свій код, як бібліотеку?

2

Re: Організація роботи

Для середніх та великих проектів має бути: бізнес-план, керівництво користувача, принаймні нотатки про архітектуру програми. Я користуюсь TiddlyWiki, раніше я туди ще й шматки програм (сніпети) зберігав. Приклад нотаток на ТіддліВікі.

3

Re: Організація роботи

prime333 може Ви маєте на вазі UML?

4

Re: Організація роботи

Усі більш-менш великі програми прийнято розбивати на окремі шматки. Зазвичай у коді виокремлюють класи, модулі, бібліотеки, хоча бувають й інші сутності. Завдяки цьому, коли працюєш з класом, зовсім не обов'язково пам'ятати як він всередині влаштований, достатньо знати лише його призначення та основний принцип роботи.

5

Re: Організація роботи

UML - це справді потужний інструмент. З його допомогою можна зобразити дуже складні проекти. Я прочитав, що є програми, що перетворюють UML на код, напр. java. А  TiddlyWiki чудово підходить для нотаток і написання ТЗ або плану. Думаю ці інструменти   
можуть доповнювати один одного. ДЯКУЮ ВСІМ!