21

Re: ОС майбутнього

0xDADA11C7 написав:

базова компонента операційної системи, що реалізує інтерфейс між прикладними процесами та обладнанням комп'ютера.

Це раніше легко було - БІОС і ДОС, в якому працювали програми. Нині між прикладним процесом лежить віртуальна машина, підсистема, драйвери і мікроядро(або його атавізм, як у Вінді). Безпосередньо з обладнанням працює BIOS чи UEFI, а ОС (часто) лише викликає їхні функції і може взагалі до обладнання не звертатися (безпосередньо). Або раніше в ДОСі були ігри, які до ОС не зверталися, а самі працювали з обладнанням - Doom, наприклад. Тож все не так однозначно з визначенням ядра.

Вам терміново треба почати вчити асемблер.

22

Re: ОС майбутнього

0xDADA11C7 раніше було легко тому що вимоги були прості. Наприклад раніше не можна було з телефону керувати компютером - а тепер можна =)
Так що або функціонал або простота і без всяких наворотів)

23

Re: ОС майбутнього

funivan написав:

0xDADA11C7 раніше було легко тому що вимоги були прості. Наприклад раніше не можна було з телефону керувати компютером - а тепер можна =)
Так що або функціонал або простота і без всяких наворотів)

Дивлячись що маєте на увазі під простотою. Бо простота ніяк не заважає функціоналу, а функціонал простоті. Простоті заважати може лише чиясь лінь, а не функціоналу. Бо шляхи є два: складне залізо і простий софт, чи просте залізо і складний софт. Найбільш ідеально це баланс.. на перешкоді якому стоїть чиясь лінь.
Чесно кажучи, раніше за допомогою ПК керували іншим ПК, зараз те саме, просто ПК став влазити у розміри телефону.

24 Востаннє редагувалося tim (24.07.2014 13:48:40)

Re: ОС майбутнього

koala написав:

Встановіть root і bash під Андроід - буде вам так поводитися :)

часто падають додатки (4 версія)
Під андроїд є віруси (багато), під лінукс дуже мало.
В андроїд "криво" реалізована багатозадачність і поведінка програм у фоновому режимі.
Тому є відчуття, що за 1-3 роки на ринок виведуть якісно нову ОС для смартфонів та планшетів, яка буде позбавлена недоліків андроїд.
лінукс можна не рестартовувати кілька місяців, смартфон під андроїд доводиться кілька разів на місяць рестартувати.
Дистрибутив лінукс можна поставити на будь-який ПК, прошивки андроїд для кожної моделі смартів свої :( Це головний недолік андроїду.

25 Востаннє редагувалося reverse2500 (24.07.2014 14:13:21)

Re: ОС майбутнього

koala написав:

Встановіть root і bash під Андроід - буде вам так поводитися :)

і на віндовс є портований bash, cygwin є, але не називаємо віндовс лінксом.
root це супер адмін, bash командна оболочка, лінукса це мало стосується
програми що під лінукстам не запускаються
, от якби структура ядра в андроїді була така
http://posix.ru/freenotes/wp-content/uploads/2010/03/linux-kernel-big.png

а так, там ясно написано що там тільки драйвера і не більше
потім андроїд під ліцензією апаче, ядро під GPLv2
всіми знаєм що за утиліт GNU Чтоллман кричть що правльно писати GNU\Linux
вірусів мало під лінукс, бо мало хто ним користується, ну скілкьки лінуксна десктопі 1 -2 проценти,вірмейкерам це не вигідно, а руткіти є, бо на серверах популярна

UPD:
http://www.exploit-db.com/platform/?p=linux
безпека лінукс говорить сама за себе

26

Re: ОС майбутнього

Під андроїд є віруси (багато), під лінукс дуже мало.

what? ну багато це поняття типу 100 програм є заражені вірусами на андроїд а на убунті 2 віруси тільки? Я думаю тут треба брати до уваги чимало фактрів)

Дистрибутив лінукс можна поставити на будь-який ПК, прошивки андроїд для кожної моделі смартів свої :( Це головний недолік андроїду.

Ви ж самі фактично вказали переваги кожної ОС у даному реченні. Лінукс дистрибутиви в більшій мірі для Десктопів призначені, андроїд - для телефонів заточена ОС. Сумніваюсь що багато народу захоче купувати телефон + встановлювати собі ос) Тому див нижче.

Як на мене у кожної ОС на даному етапі своя ніша. Я не хочу що б андроїд був наворочений і можна було його ставити на пк, так само не хочу що б в лінукс (убунту як варіант) вносили зміни так що б він пахав і там і там. Це призведе до великих проблем. Хай краще баги фіксять і там і там.

27

Re: ОС майбутнього

По пунктах:
2tim:
1. Падіння додатків - то результат роботи додатків. До речі, у мене деякі додатки в лінуксі теж падають - а ви гадали, що під лінуксом нічого не падає? Ви взагалі під лінуксом (крім андроїда) хоч колись працювали?
2. Вірусів під лінукси мало, бо вони не дуже популярні. Щойно Debian займе 10% ринку, ви матимете купу вірусів під нього. Звісно, ці віруси під іншими дистрибутивами працюватимуть погано чи взагалі не працюватимуть. От під андроїд вірусів багато, хоча це лінукс.
3. Так, планувальник Лінукса дозволяє різні викрутаси робити з пріорітетом. І?
4. Давайте поставимо Андроїд з серверними завданнями і не будемо чіпати - і все буде добре кілька місяців. Натомість, якщо ви поставите Debian як домашню систему і будете часто встановлювати/видаляти програми, запускати різноманітне ПО - то теж треба буде час від часу перезавантажувати.
5. Про різні прошивки - ви взагалі знаєте таке поняття, як архітектура комп'ютера? Наприклад, Debian поширюється в 12 різних архітектурах. І нічого страшного тут нема. Розбалувалися ви з вашими ПК.

2reverse2500:
1. Ми не звемо Windows Linux-ом, бо це різні системи.
2. root - це суперадмін в *NIX-системах, зокрема, в Linux-ах. Ви цього не знали?
3. Програми під Linux працюють на андроїді; так, для цього треба трохи попітніти - але вони працюють саме на андроїді, а не на емуляторах під андроїд.
4. Це і є структура ядра андроїда. Бо це лінукс. Драйвери винесені зі структури ядра на схемі, бо вони специфічні для системи і мають бути написані окремо (і саме цим визначається потреба в різних прошивках під різні планшети).
5. На лінуксі ядро під GPLv2 (бо це те саме ядро), а під якими ліцензіями ідуть інші частини дистрибутивів - задовбаюсь перелічувати.
6. Гратися в назви можна довго. Android - це дистрибутив з ядром Linux, який використовує багато пропрієтарних частин; але пропрієтарні частини є і в, наприклад, RHEL - але ніхто чомусь не сумнівається в тому, що Rat Hat Linux - лінукс.

28

Re: ОС майбутнього

1. bash i root це ще не означає що це лінукс
2. як користувач FreeBSD, NetBSD, знаю, wheel на початкових етапах спочатку був супер користувач
3. там як раз під нього немає glibc, X.org, точно не запрацює, Bionic використовують ?
4. Структуру андроїда я винладав попереднім постом:

Прихований текст

http://rus-linux.net/MyLDP/android/img/android-vs-linux/android02.png

і зрійняйте, де мендежер процесів і памяті в андроїді, а віртульна файлова система ?
http://www.sternkn.com/wp-content/uploads/2013/11/dalvikoperation.png
очевидно що андроїд працює в віртуальній машині Dalvik, а не з linux kernel, ядро тут не стежить за виділенням памяті, доступом процесів ...
5. ядро то да під GPL, а якби було як в інших дістрібутівах, то і андроїд те ж був би під GPL, а так прослойка над драйверами ядра лінук для андроїда.
6. Гляньте на структуру дістрібутіва RHEL і андроїда, код же відкритий

29

Re: ОС майбутнього

Вам терміново треба почати вчити асемблер.

Ги-ги, пробачте, але я на ньому і пишу (останній проект - формграббер для хрома), щоправда в третьому кільці, в нульове майже не лізу. В чому саме ви сумніваєтеся? В тому, що БІОС це атавізм частини ОС (CP/M)? Розкажіть про свій погляд на визначення ядра ОС.

30

Re: ОС майбутнього

Дистрибутив лінукс можна поставити на будь-який ПК

Дистрибутив Андроїду можна поставити на будь-який ПК, а смартфони це інша справа. Не порівнюйте кавуни із кавоварками.

Подякували: koala1

31

Re: ОС майбутнього

1. Звісно, ні. Але що *NIX - майже певно, що так.
2. Двійка. wheel - група користувачів, що має право підняття привілеїв до UID 0 (root).
3. Один з Xorg під Android... але нащо?
4. Ви весь час плутаєте операційну систему Android і рекомендоване середовище для виконання програм під Android. Ще раз: вам ніхто не забороняє зробити root-права і використовувати оригінальний Linux, який там лежить, але тоді ви не зможете користуватися гуглівським SDK. Так можна кричати, що будь-який дистрибутив з встановленим Wine - не лінукс.
5. Частина RHEL іде під пропрієтарними ліцензіями. RHEL - не лінукс від цього?
6. А чому всі дистрибутиви лінукса мусять мати одну структуру - бо вам так подобається?

Ви весь час намагаєтеся звести лінукс до вузького застосування як десктопної системи з однотипними програмами. Але ж це зовсім не так. Лінукс - це ядро ОС і побудовані на базі цього ядра дистрибутиви. Зокрема, андроїд.

32

Re: ОС майбутнього

Як тут все запутано  :o .

33 Востаннє редагувалося reverse2500 (24.07.2014 16:44:18)

Re: ОС майбутнього

1. Cygwin вмоєму віндоівсі, це Linux ? там є bash, root
2. двійкавам за історію вам,

Ім'я wheel було аналогом облікового запису root в ОС TOPS-20 (вона ж Tenex для DEC PDP-10) [1]. І прийшло це назва з розмовної англійської: wheel = big wheel = важлива людина (from slang "big wheel" for a powerful person).

3.з опису прочитав:

Ви можете використовувати його для потокової передачі додатків з комп'ютера Linux, або запустити Linux встановлений на вашому Android (установка Linux здійснюється через окремим додатком).

подумаємо логічно,якщо андроїд це лінукс, тоді навіщо для запуску Xorg, окрумо уставку лінукс робити ?
всеодно костиль, але бачу що пишуть.
4. да, ну, з чого вивзяли щоя путаю, мені факти потрібно, а не слова, я привів факти структури андроїда, Core libreris знаходться в Android runtime, а не в лінукс ядрі.
5. питання не так зрозуміли, якщо я добаляю код в ядро Linux, його одобрили і внесли, то все він відносться до GPL, так саме було б і з андроїдом, але гугл зробив прослойку, віртуальну машину Dalvik, де крутиться андроїд, ще раз, де в андроїді менеджер памяті, менеджер процесів, віртуальна файлова система ? я дав зрозуміле питання,ви на ньоговідповісти не можите, тільки "ще раз  ... путаєте".
ОС є і на JAVA, вони так саме як і андроїд потребують запуску спочатку віртульної машини, а вже потім ОС.
6. Бо лінукс ядро є декількох видів, стандаотне, для встроєнних систем, розробники для телефонів чи іншим стандарним не користуються, а віртуальною машиною гугл убивдвух зайців зразу. Якби йшларобота напряму, то вониб устали б випускати ігри, бо ARM архітектура, з їх кількістью процессоріце повний абзац, ядро одне, а переферію кожен сам як захоче клепає.
На все є правила і стандарт. Без цього був би хаос, саме тому Торвальдс і взявся за стеженням розвитку ядра.
Лінуксце ядро, без утіліт GNU воно ніщо, як я уже писав, саме того Столлман кричить що правльно GNU/Linux, от GNU з ядром Linux це дістрібутів, а лінукс це тільки ядро.

34

Re: ОС майбутнього

ух тут жара)))

Постараюсь хоча б зменшити коло запитань (якщо не розширити)

1. питання
2reverse2500 наскільки яз розумів koala має на увазі що імовірність того що це *nix система  набагато більша ніж те що це вінда.

- bash i root це ще не означає що це лінукс   - 100% правда
- Звісно, ні. Але що *NIX - майже певно, що так. - також 100% погоджуюсь
ви обоє праві ;)

2. двійкавам за історію вам, 
Особисто я також думав що це група. Та і дальше думаю.
Можете дати посилання на те де вперше було використано імя wheel як імя користувача з супер можливостями (супер адмін) ;)
3 ---
4. почитавши це все я зробив висновок:
1. Android, iOs, ubuntu - це дистирибутиви базовані на лінуксі Це моє бачення
А те що там уже в середині це уже і є ОС ;)

35

Re: ОС майбутнього

1. Про root-а в Cygwin-і - можна трохи детальніше?
2. Ви про TOPS-20 хоч щось чули до того, як знайшли цю цитату?
4. Схема ядра лінукс - вище за гілкою. Знайдіть там Core libraries.
5. Давайте якось визначатися з термінологією. Лінукс - це ядро чи будь-яка система на базі цього ядра? Чи система на базі ядра лінукс, що відповідає певним умовам? Те саме - про андроїд: це операційна система чи частина цієї системи, що вирізняє її серед інших систем на базі лінукса? Бо ви вже зовсім заплуталися.
3, 6 - пізніше.

36

Re: ОС майбутнього

2. так зараз це група, але якщо це зараз дивитися, я писав в повідомленні ще вище, що на початкових машинах коли навіть слова FreeBSD не було (був BSD ), Linux навіть не зявлявся, це був wheel, я дав інформацію, що це було так.
4. хай кожен думає що хоче, але не забуваємо, що треба все називати як насправді і своїми іменами, от вам приклад з історії, журналісти які незнали хто такі хакери, називали їх крадіями. За журналістів хакери тепер це злочинці.

37

Re: ОС майбутнього

koala написав:

1. Про root-а в Cygwin-і - можна трохи детальніше?
2. Ви про TOPS-20 хоч щось чули до того, як знайшли цю цитату?
4. Схема ядра лінукс - вище за гілкою. Знайдіть там Core libraries.
5. Давайте якось визначатися з термінологією. Лінукс - це ядро чи будь-яка система на базі цього ядра? Чи система на базі ядра лінукс, що відповідає певним умовам? Те саме - про андроїд: це операційна система чи частина цієї системи, що вирізняє її серед інших систем на базі лінукса? Бо ви вже зовсім заплуталися.
3, 6 - пізніше.

1. прикріпив скрін
2. я вже який рік користуюсь FreeBSD, NetBSD, починав з лінукс, крім того що чув, говoрив з людьми які памятають ще PDP-11,VaX. Сам особисто писав файл Generic та інші файли під свою для NetBSD, проц AT91RM9200. 
4. якою схемою скиньте, схему що я кинув ядра лінукс, і структуру андроїда вона багато чим відрізняється
5. Лінукс це ядро,і це всім ясно навітьтільки почитати,я вже устав писати ядро лінукс з юзерспейс оболочкою GNU утиліт, це є ОС на ядрі лінукс.
ядро лінукс де драйвера,що запущена поверх нього віртуальна машина Dalvik, де запущений андроїд не є ОС на базі лінукса, там ядро як засіб драйверів, я дав схему і структуру як це виглядає, мені лише, бля-бля-бляблябля і все.

Я дав питання, якщо андроїд це лінукс, то навіщо для Xorg потрібно додатково ще ставити лінукс ?
нія нічого не путаю, я прочитав опис файлу, я чую одне, необгрунтоване що я запутався, ні це ви запутались!
в адроїді є лінукс, але щоб назвати це ОС, то ні, я питаю, де менеджер памяті, процесів, віртуальна файлова система в андроїді ?

Post's attachments

root.PNG 12.94 kb, 234 downloads since 2014-07-24 

38

Re: ОС майбутнього

щоандроїд не лінукс для вас написано навіть на вікіпедії

http://uk.wikipedia.org/wiki/Android
Хоча Android базується на ядрі Linux, він стоїть дещо осторонь Linux-спільноти та Linux-інфраструктури. Базовим елементом цієї операційної системи є реалізація Dalvik віртуальної машини Java, і все програмне забезпечення і застосування спираються на цю реалізацію Java.

основне вже вдруге жирним виділяю
а те розробники збоченці і знають толк в знущаннях, я не винен що вони так все спрограмували
ідемо далі:

В порівнянні із звичайними додатками Linux, додатки Android підкоряються додатковим правилам[51]:

Content Providers — обмін даними між додатками;
Resource Manager — доступ до таких ресурсів, як файли XML, PNG, JPEG;
Notification Manager — доступ до рядка стану;
Activity Manager — управління активними додатками.
Для Android був розроблений формат інсталяційних пакетів .apk.

далі якщо все що стосується ядра що в андроїді, то ось що там, самі розробники пишуть
http://static.arstechnica.com/android-dev/android_not_linux.png

Подякували: tim1

39

Re: ОС майбутнього

reverse2500 написав:

http://static.arstechnica.com/android-dev/android_not_linux.png

Вирішив пошукати це зображення і був здивований, що його найякісніші версії Google знаходить переважно на російських сайтах. Тож сумніваюся, що то пишуть розробники. Схоже дехто став жертвою сайтів на зразок ХабраХабр.

Подякували: koala1

40

Re: ОС майбутнього

а де ви знаходитесь ? корпорація добра краще знає, картинки є такі і в блогах за кордоном, краще подивіться.
http://arstechnica.com/gadgets/2009/02/ … evelopers/
це сайт хабри ?
більше схоже що дехто клюнув на рекламу де почув слово лінукс