Тема: напрямок Java

Доброго дня  колеги. Я  новачок, бажаю  почати  вивчати java. Багато пишуть перед  тим, як почати вивчати Java  треба   оприділитись  з  напрямком. Пишуть, що  Java призначена,  або  для  веб  програмування, або для  інженерного.
Підкажить  наскільки це  так.  І який  напрямок  краще  обрати (яка  різниця між ними). Ну  і  звісно який  напрямок  ринок  зарас більше  потребує.  Дякую

2

Re: напрямок Java

Починати, мабуть, варто все ж із Java SE, а напрямок можна вибрати і потім.

3

Re: напрямок Java

Я думаю, що краще вибрати спочатку напрям, а потім вже мову.

4

Re: напрямок Java

Розкажіть про свій фах, наскільки ви новачок в програмуванні, які напрямки вас цікавлять, і як у вас з засвоєнням нової інформації (можете просто вказати свій вік ;)).

І який  напрямок  краще  обрати

Промисловості в Україні не існує, принаймні індустрії нема, а є лише окремі підприємства, які спираються у своєму виробничому циклі на білих людей за кордоном, а тут знаходяться лише складальні цехи для останнього етапу збірки. Тож якщо ви не фанатик - обирайте веб.

5

Re: напрямок Java

0xDADA11C7 написав:

Тож якщо ви не фанатик - обирайте веб.

Можна ще вибрати розробку під Android. Звичайно, якщо ви обрали саме мову Java. В принципі, навіть простіше ніж Web.

6 Востаннє редагувалося volodimirg (26.08.2014 18:15:14)

Re: напрямок Java

Не зрозуміло що мається на увазі під інженерними розробками. Під ними можна розуміти все що завгодно.  Якщо мається на увазі робота з апаратним забезпеченням, мікроконтролерами, то у нас не дуже щось і пишуть на Java для цього. Принаймні я не чув про це. Хоча в літературі і пишуть, що в америці десь ніби і програмують:) Переважно у нас застосовують при програмуванні мікроконтролерів асемблер або різні модифікації С. Що стосується чогось іншого, то в Java багато різних сторонніх бібліотек класів під різні задачі.

Найпоширеніша Java зараз це або веб або android. Але щоб там не було в основі лежить Java SE - основа, основ, ядро Java:) Без цього нікуди дальше не підеш толком. Так що спочатку варто прочитати пару книг по Java для новачків, а дальше можна рішати куди рухатися.