1

Тема: Розвиток та покращення форуму

Форуму вже майже 3 місяці. Приблизно 25 відвідувачів в день. За тиждень 9 відвідувачів заходило кожного дня.
Як на вашу думку заманити на форум українських програмістів, особливо новачків.
З пошукових систем майже ніхто не заходить. За даними Google, частота набору "форум програмістів" в разів 100 менше ніж аналогічного російського запиту.

Подякували: woodfer, leofun012

2 Востаннє редагувалося Patron (20.07.2012 10:50:25)

Re: Розвиток та покращення форуму

Треба дуже, дуже, дуже багато корисного контенту додавати на форум. Якщо не буде контенту, не буде конкурентоспроможності. Вибачте за мою песимістичність, але я не вірю що цей форум вийде на великий трафік.

Re: Розвиток та покращення форуму

Patron написав:

я не вірю що цей форум вийде на великий трафік.

Можете обгрунтувати свою думку?

4

Re: Розвиток та покращення форуму

Тут можна погодитися, подібних форумів багато, треба якісь переваги над іншими щоб вийти на великий трафік.

5

Re: Розвиток та покращення форуму

Українською мовою мало шукають, навіть люди що розмовляють нею. Тому при просуванні в пошукові системи можна орієнтуватись на слова, що звучать однаково з російською.
А взагалі - контент, контент, контент, поступово розширюючи тематику.

Подякували: Replace1

6

Re: Розвиток та покращення форуму

Patron, а великий трафік це скільки по вашому? :)

7

Re: Розвиток та покращення форуму

Hanter написав:
Patron написав:

я не вірю що цей форум вийде на великий трафік.

Можете обгрунтувати свою думку?

Шановні форумці, обгрунтовую свою думку. Форум айтішний і тим більше це форум програмістів. Це означає що сама пошукова ніша має не великий потенціал. Якщо ви сумніваєтеся в моїх словах, складіть семантичне ядро із ключових слів і оцініть частоту запитів через Google Adwords. В ідеалі, якщо вийти по всім найтовстішим запитам в топ пошуковика, можна мати 1000 (+- 500) хостів на день. Для того щоб це зробити, потрібно здійснити колосальні зусилля для розвитку форуму. Це не розважальний сайт, і тут смішними картинками людей не привабиш. Потрібні якісні матеріали, не копіпаст, а якісний копірайт або переклади з англійської. Другою проблемою є конкуренція, спробуйте створити щось таке чого немає в конкурентів. Я думаю коню зрозуміло що це дуже складно. Третьою проблемою є конкуренція української мови з російською.
Replace, ви кажете що вже 3 місяці форуму, хотів запитати як там ваш ентузіазм, вже трохи спав?)

Подякували: yooll, Replace, leofun013

8

Re: Розвиток та покращення форуму

Replace, ви кажете що вже 3 місяці форуму, хотів запитати як там ваш ентузіазм, вже трохи спав?)

Ні, навпаки =) Часу лише не вистачає, А бажання дуже велике.

9

Re: Розвиток та покращення форуму

В Україні багато людей. IT у нас непогано розвивається. Якщо не помиляюсь, то входимо в 5ку по аутсорсингу.
Щодо інформації з програмування, то на українській мові взагалі нічого немає. Якщо заглянути в розділ DMOZ ( програмування), то взагалі майже немає якісних сайтів. Ок, будемо писати. Але для цього формат форуму дуже не підходящий. Потрібно розробляти якись портал. Продумавати що там буде
Щодо Google тут проблема. Ми не шукаємо інформацію українською, навіть я не шукаю. Знайти щось нереально. В основному англійською, інколи російською.
Дуже складно - а я люблю складності. Так цікавіше.
До речі перейменував тему.

Подякували: leofun011

10 Востаннє редагувалося Patron (20.07.2012 21:16:10)

Re: Розвиток та покращення форуму

Хочу дати одну пораду а ви вже як хочете дослухайтеся а як хочете ні. Якщо беретеся розвивати форум, продумайте стратегію. Це дуже важливо для того щоб не розпорошувати зусилля а зосередити їх там де потрібно. Я би порадив не братися за розвиток усіх гілок форуму. Спочатку думаю краще вибрати той розділ, в якому ви найбільше розбираєтеся (наприклад, якщо шарите в seo, зробіть найкращу збірку матеріалів по seo в українському інтернеті). Ви можете потратити місяць, два, три, але воно того варте. Коли цей розділ вийде на високий рівень тоді треба чекати на появу людей на форумі. Коли підтягнуться люди, почнуть проявляти активність, можна буде делегувати їм розвивати інші розділи. На усіх розвинутих форумах так роблять.

Подякували: Replace1

11

Re: Розвиток та покращення форуму

Форум - це не блог. Тут зовсім інша специфіка. Люди в основному заходять на подібні форуми не почитати щось, а висловити свою думку, знайти програмістів на спільний проект. Новачки запитують щось, особливо багато таких які на шару хочуть щоб їм роз'явали задачу на Pascal чи C. Є такі яким просто немає чого робити і вони сидять на форумах. Я сам люблю посидіти на форумах, це цікавіше ніж читати нудні книжки.
Взагалі я дуже поважаю Replace за те що з'явився такий форум, але мені здається, що самотужки в нього нічого не вийде. Мабуть у нього є робота, дівчина, друзі. Він і так вже багато зробив.

Подякували: Replace1

12

Re: Розвиток та покращення форуму

А я вважаю, що у цього форуму буде велика кількість відвідувачів... тільки не цього року. Треба готуватися до довготривалого і повільного розвитку.
Що ж до формату, то мені також здається, що для генерування контенту форум не дуже підходить. Потрібна якась можливість публікувати статті.

Подякували: Replace, ktretyak, leofun013

13

Re: Розвиток та покращення форуму

Треба крім кнопки "Дякую", кнопку "+1", (ну, і ще можливо Google+, і Facebook Like).

А ще, що дуже важливо для кожного сучасного сайту - потрібно зробити так щоб реєструватись було не обов'язково, а можна було ввійти зі свого аккаунту Google чи Facebook.

Подякували: Replace, leofun012

14

Re: Розвиток та покращення форуму

Replace написав:

Як на вашу думку заманити на форум українських програмістів, особливо новачків.

Я думаю з початком сесії новачки появляться, і взагалі мені здається що їх не потрібно заманювати вони самі прийдуть коли форум стане трішечки популярний.

Особисто я потрапив на цей форум сьогодні завдяки запиту в гуглі "форум програмістів", він перший або один з перших в гуглі. Я не сильно розбираюсь в SEO і в розкрутці сайтів але по моєму це уже хороший знак який довзоляє надіятись на певний приплив користувачів.

Мені здається що правильним напрямком розвитку форуму буде публікування більшої кількості типічних завданнь для студентів перших курсів, тобто тем таких як " сортування шелла с++", просто що робить студент коли йому дають завдання? Правильно, копіює заголовок в гугл. Я розумію що велика частина україни говорить по російській про те мені здається (хоча навіть тут я не впевнений) що завдання в університетах пишуть на українській. Особисто я коли шукаю якусь інформація спочаку пишу запит на українській мові, потім на російскій потім на англійській. Так це я до чого, якщо студент знайде потрібну інформацію на українскій він не буде шукати її уже на російській.

Особисто мені в цьому форумі подобається дизайн він не перегружений і свіжий, також подобається можливісь говорити на рідній мові, на російських форумах це можливо але не вітається. Тобто на мою думку в цього форуму є все що потрібно, навіть короткий урл хоча мені не зовсім зрозуміло чому реплейс але це краще чим programmersforum.ua або щось подібне. Я розумію що таких проектів було багато, але чому б і ні. Для подальшого розвитку цьому форуму потрібно як уже тут казали просто більша кількість активних користувачів. Якщо вони появляться я не бачу причин по яким цей форум не стане популярним. Бажаю успіху!!

Подякували: Replace, alex6, leofun013

15 Востаннє редагувалося Replace (16.08.2012 00:02:22)

Re: Розвиток та покращення форуму

truesupport, дуже дякую за відгук.

Щодо назви:
Replace - поширена функція/метод для роботи з рядками.
mixed str_replace ( mixed $search , mixed $replace , mixed $subject [, int &$count ] ) - в php
string.replace(str, old, new[, maxreplace]) - в Python
string& replace ( size_t pos1, size_t n1,   const string& str ) - в C++
replaceAll(java.lang.String,java.lang.String) - в Java і т.д.

Доречі, вже близько 40-50 відвідувачів в день. Постійних користувачів десь близько 15-20.
Взагалі багато хто зайшов сюди через twitter, facebook, хтось з інших форумів, де я робив "рекламу". Блогерам, які були в мене в закладках зробив email-розсилку.

16

Re: Розвиток та покращення форуму

Все буде добре. Головне продовжувати. Не байдужі напишуть у блогах і т.д (Я, наприклад, вже готую публікацію...)

17

Re: Розвиток та покращення форуму

Replace написав:

Блогерам, які були в мене в закладках зробив email-розсилку.

Я з розсилки, вперше не пожалів, що прочитав підозрілий лист :)

Подякували: fanatp1

18

Re: Розвиток та покращення форуму

Також раджу розсилку, після того як через php.com.ua розіслав всім юзерам запрошення збільшилася кількість юзерів на день, зараз зібрав мейли всіх юзерів з http://forum.vingrad.ru/ а це порядку 120 000 мейлів якшо з них 5-10% зацікавляться сайтом це вєе великий плюс, взагалі багато хто шукає такі ресурси тому треба про них повідомляти народ, інколи спамом)))в мене зараз вже назбирується >100 людей з них 50-70 з гуглу решта переходи з сайту + переходи з спаму)

p.s. якщо replace захоче базу мейлів скину по старій дружбі =)

19

Re: Розвиток та покращення форуму

Спам розсилати не будемо =)

20

Re: Розвиток та покращення форуму

пропоную поглянути на цей сайт - http://www.imsecure.org/
з одного боку це форум, а з иншого - має спеціальні функції для посилань, тьюторів та ще й власний пастебін присобачили (що мабуть зайве для вайтхат проекта).