21

Re: Хороші і погані сторони OOP

ktretyak написав:

Це відвертий тролізм. Не більше.

А це? Перш ніж відповідати, подумайте тричі.
http://habrahabr.ru/company/abbyy/blog/173885/

22

Re: Хороші і погані сторони OOP

набидлокодити можна в будь - якій мові програмування, навть в  brainfuck

23

Re: Хороші і погані сторони OOP

набидлокодити можна в будь - якій мові програмування, навть в  brainfuck

і з будь якими шаблонами проектування та з будь яким підходом))

24

Re: Хороші і погані сторони OOP

В Malbolge не набидлокодите :)

25

Re: Хороші і погані сторони OOP

ООП - парадигма. Я не думаю, що вона має хороші та погані сторони. Вона має області, де її добре використовувати, а також має області, де її погано використовувати.

До того ж ООП - досить широке поняття. Мені зручно розробляти свої проекти за ООП-принципами, писати на код тести, використовувати паттерни там, де мені здається це доречним. Я вважаю, що це робить мій код більш зрозумілим, більш стійким до помилок, полегшує мені зміни до функціоналу, все таке інше. У той самий час, коли я дивлюся наприклад той самий Spring і бачу там класи виду AbstractInterceptorDrivenBeanDefinitionDecorator, у мене виникає стійке відчуття, що я у дурдомі - це не здраво взагалі. Тобто, можливо таке використання паттернів і є оправданим, і я чогось не розумію і ще не постиг справжнього дзену ООП, але я не впевнений, що я взагалі хочу коли-небудь зрозуміти потребу у таких речах.

Також, хоча на мою думку ООП дуже добре підходить до моделювання предметної області більшості сайтов, дехто вважає що взагалі робити потрібно не так. Наприклад, досить популярною є мова розробки Clojure та її підвид ClojureScript. Там взагалі про ООП мова не йде, вона більше орієнтована на функціональне програмування. І мушу сказати, що там теж роблять досить складні проекти, і там також все дуже непогано.

Тобто в загальному випадку, задача будь-якого розробника - написати код, який вирішує поставлену перед ним задачу, який не дуже складно розширювати і модифікувати, який працює передбачуваним чином, в якому зможе розібратися інший розробник, і в якому не виникає занадто багато багів. Це, звичайно, ідеал, але кожен сам собі вирішує, як його досягати, і ООП - лише один з багатьох способів досягнення цього ідеалу.

26

Re: Хороші і погані сторони OOP

Наприклад, досить популярною є мова розробки Clojure та її підвид ClojureScript. Там взагалі про ООП мова не йде, вона більше орієнтована на функціональне програмування.

Чому ж, Clojure має всі зручності для пасивного використання класів java-бібліотек (що здебільшого й робиться). Засоби для опису власних класів також є (хоч потреба в цьому й досить невелика).