21

Re: Питаннячко фрікерам

Почнемо з того, що є стандарти RFID

була можливість працювати з RFID ? брали мікроконтролер і робили зчитувач RFID ?
якщо ні то текст в стилі бла-бла-бла, бо то що описано то для 1-wire DS1990 які роблять ключі, що називають таблетки, для домофонів. Була в мене спроба гратися з RFID чіпами Epson, але запустив бо немає коли гратись, треба ще було ковиряти прошивку, що б знати як воно працює, бо як би було все так просто, то вже б давно зробили програматор і без мене.

Все решта то як казалося дуже просто і запчастини для заліза можна придбати без проблем та юзати без відлагодження за допомогою осцилографів та логічних аналізаторів.

ага, особливо просто зробити обмотку з мідної проволки для антени  :D , або купити вже недешеву, є така як скотч продається, лінія тоненька, та й то під свою частоту. І один фатальний недостаток якщо робити RFID на мікроконтролерові, живлення жре і непрацює як треба

22

Re: Питаннячко фрікерам

Це ви про домофони виробництва СНГ, до переїзду мешкав у будинку де польський домофон був на RFID мітках, які були у вигляді блакитного та жовтого пластикового брелку. Тому не поспішайте з висновками. Щодо RFID то я вже займався перепустками та ідентифікаторів, також разом зі своїм другом електронщиком робили зчитувач та програматор, все працює і нормально. Саму мітку я не пропонував робити, тому харе вигадувати. Хоча мій друг тоді не зупинився і зробив для перепустки, універсальну штуку зчитала і може відтворити зчитаний код. Антену виконав прямо на платі. З мітками не всіма вийшло, для деяких антену неправильно порахував, а потреби у нових замовлень вже не було, а замовляти виготовлення однієї штуки дорого.
В Україні майже ніхто не юзає складних RFID міток, та й закордоном не на багато більше. Переважно більша частина міток це не перезаписувані без парольні, час від часу зустрічаються перезаписувані, доволі рідко з парольним захистом.
Тож не треба всіх косити під свій левел, ви не бог і не гуру. Були би ним, то не казали би різної дурні.

Подякували: 0xDADA11C71

23 Востаннє редагувалося reverse2500 (03.04.2015 15:21:32)

Re: Питаннячко фрікерам

на RFID мітках, які були у вигляді блакитного та жовтого пластикового брелку.

це те саме що:

- Що ти робиш на роботі ?
- Ремонтую автомобілі
-а які ?
- зелені, білі, червоні

Чи Поляки роблять свої ключі домофонні цим кольором, в мене теж був домофонний ключ синій, але це не показник що був зарубіжний домофон.
Так і не почув, який був кристал, лиш бла-бла і так дальше. І мене запевняют що я пишу дурню, я хоч написав який кристал використовується в домофонних ключах, а не колір...

Так я не гуру, я тут не пишу поради про сімку, а з rfid я працював, тому можу сказати, якщо порадят щось Kane купити в цьому плані, то це будуть гроші на вітер, дальше крім RFID є Smart-card, я працював лиш з принтерними картками для Xerox 3100MFP

24

Re: Питаннячко фрікерам

Вибачте хлопці, що влажу в Вашу дискусію, а яке сімка (SIM-card) має відношення до технології RFID?

25 Востаннє редагувалося Kane (03.04.2015 20:06:32)

Re: Питаннячко фрікерам

Chemist-i, та один фіг. Мета теми доволі розмита, тому згодиться.
Для себе зробив висновок, що потрібно шкутильгати до схемотехніки аби розуміти подібні речі, про які панство вище сперечається.

26

Re: Питаннячко фрікерам

схемотехнік це розробник, варто знати хоча б основи радіоелектроніки
але одобрюю за взяття схемотехніки, бо сам ним хочу стати