1

Тема: Рішення: як вимкнути роботу розширення "click to call with skype"

Все почалось з того, що дуже гальмував мій односторінковий сайт і я не міг зрозуміти причину цього.
Профайлер показує, що відповідь із сервера приходить досить швидко - за 50мс, але відмальовується сайт дуууже повільно - до 3 секунд при посторінковому переході.

Пізніше побачив, що таке гальмо спостерігається не у всіх браузерах, а лише у тих, де встановлено розширення "click to call with skype". Вимкнувши його, все почало літати як належить, але це мене не заспокоїло, бо не дуже доречно вивішувати оголошення типу "якщо у вас гальма з роботою сайта, то вимкніть...".

Намагався шукати рішення, яке б дозволяло через JavaScript виявляти це розширення, але нічого й близько не знайшов.

І коли вже майже "махнув рукою", на stackoverflow знайшов рішення.

<meta name="SKYPE_TOOLBAR" content="SKYPE_TOOLBAR_PARSER_COMPATIBLE" />

Дивно, що ні у офіційній документації, ні серед відповідей офіційних представників на їхньому форумі не було згадки про це рішення, та й HTML-валідацію не проходить, але ж воно вирішило проблему.

Розширення само, здається, без спросу стало у IE та Firefox і цей код вирішив проблему в обох.

P.S. Розмістив тему у розділі JavaScript, бо проблема спостерігається саме при динамічному підвантаженні вмісту за допомогою JavaScript.

Подякували: koala, funivan, mike, Chemist-i4

2

Re: Рішення: як вимкнути роботу розширення "click to call with skype"

І не вір після такого Столману.

3

Re: Рішення: як вимкнути роботу розширення "click to call with skype"

Та да, стосовно програм, які непитаючи кудись себе зашивають... мало користі від такого нав'язування.

4

Re: Рішення: як вимкнути роботу розширення "click to call with skype"

З однієї сторони - так, це дуже добре, що хоча б якісь розробники плагінів мають совість, та дають змогу якось керувати поведінкою плагіну на сайті за допомогою метаданих. Але це не єдиний випадок. Наприклад, я на даний момент є одним із розробників досить великого музичного порталу, створенного на основі фреймворку ember.js. Так от, коли я заходжу на нього через Firefox де у мене ввімкнені Firebug та Ember Inspector - можна йти пити чай, бо сторінка буде завантажуватися до хвилини. А коли заходжу з Хрому - все літає. Але тут хоча б такі тормоза оправдані тим, що це інструменти розробника...

А загалом, я вважаю що й користувачі мають нести деяку відповідальність за плагіни, які вони в себе встановлюють, та деякі з таких плагінів можуть попити крові достатньо, варіації на тему AdBlock коштували мені не одну безсонну ніч у пошуках, чому сайт працює некоректно та як це обійти.

5

Re: Рішення: як вимкнути роботу розширення "click to call with skype"

1. Розробники не мають совісті. Розробники додали в плагін недокументовану фічу, яку можуть в будь-який момент вимкнути чи змінити поведінку, для того, щоб дружні їм сайти із їхнім плагіном відкривалися нормально, а решті спільноти ніц не сказали.
2. Плагін skype click to call встановлюється, якщо просто оновити Skype і натиснути "згоду", не подивившись, що розробник замінив виставлене користувачем значення прапорця. Це неочікувана для користувача поведінка, яка має, з урахуванням попереднього пункту, зловмисний характер.