1

Тема: Коли вже з'явиться перша VRMMO?

Прів. Прочитав недавно всі існуючі томи однієї манги про VRMMO, і шось так захтілося, аби подібні ігри з'явилися і в нашому світі, ліл.
І тут я вирішив подумати, коли взагалі таке може з'явитись?
Аби то вияснити хоча б приблизно, треба розуміти, які технології вимагає створення подібної гри.
Під ідеальною VRMMO я вважаю гру, де графіка прям як в реальному світі, ну і відчуття всі теж, як в реальному світі. От ви зараз сидите у себе за компом, і уявіть, що оце ви сидете в VRMMO, от таке все реальним має бути в ній.
Якщо глянути на поточний рівень іграшок, то їхня графа якось не дуже близько стоїть з реальністю. От для якихось там фільмів з 3d графікою витрачається дуууже багато часу навіть на створення одного або декількох кадрів, а в грі нам треба хоча б нещасні 24 кадри в секунду, і то, деякі задроти купують собі моніки з частотою більше 60 мегагерц, бо так тіпа краще.
Але ж ви розумієте, що графіка, це не тілько картинка, це й предмети, і добре деталізований предмет буде містити багацько-пребагацько вертексів, а в іграх навіть зараз стараються робити якнайменше лоупольні модельки, аби вони не навантажували процесор. В реальному світі у нас тут не те, що вертекси, у нас тут клітини, молекули, атоми, і їх така кількість, що я сумніваюсь в тому, що навіть зараз ж якісь комплюктери, котрі можуть одночасно обробляти таку кількість предметів.
Ой, це все так сумно.
Навіть якщо дати нам в грі якісь простенькі лоупольні аватари, і при цьому графа буде середньою, то скільки часу тре чекати, поки всілякі біотехнарі зможуть створити прилад, котрий передавав би в наш мозок певні відчуття? Адже під час гри ми будемо лежати на ліжку, а електричний капелюх має перехоплювати та відсилати на сервер всі події, що відбуваються в нашому мозку, коли ми хочемо щось зробити, та викликати в нашому мозку певні події, коли хтось або щось контактує з нами в віртуальному світі. До того ж нам треба ще й картинку в мозок передавати.

Хтось зна щось про ці всі технології і може приблизно сказати, скільки десятиліть чи століть мені чекати на першу файну гру?
p.s. я тут ще подумав, всі ці технології з'являться тоді, коли з'явиться штучний інтелект

Подякували: 0xDADA11C7, leofun012

2

Re: Коли вже з'явиться перша VRMMO?

Де ти знайдеш дизайнерів щоб робили тобі класні і настільки деталізовані модельки? Чи ти хочеш щоб можна було якось сканувати оточення?

3

Re: Коли вже з'явиться перша VRMMO?

ну а шо ще залишається, як тільки не сканувати оточення? прості об'єкти, типу камінців, можна генерувати автоматично і розставляти по якомусь алгоритму

4 Востаннє редагувалося Itari (24.12.2015 20:00:50)

Re: Коли вже з'явиться перша VRMMO?

Маєш на увазі Sword Art On-Line?
Сподіваюсь, тоді знаєш чим там все скінчилось для деякіх персів?
А ще почитай Лук'яненко "Лабиринт отражения", щоб розуміти як це може виглядати у дійсністі.

5

Re: Коли вже з'явиться перша VRMMO?

Бачу дві проблеми:
1. https://uk.m.wikipedia.org/wiki/%D0%9C% … 0%BD%D0%B0
2. Відчуття в голові, а не на екрані.

Подякували: 0xDADA11C71

6

Re: Коли вже з'явиться перша VRMMO?

LSD Library вам в допомогу.

Прихований текст
Подякували: 0xDADA11C71