1 Востаннє редагувалося tim (31.01.2016 19:38:56)

Тема: quora.com

Quora —- соціальний сервіс, на якому користувачі можуть ставити відкриті для аудиторії питання та отримати на них відповіді, а також функціонує як база знань: архів запитань-відповідей, що об'єднані навколо тематичних кіл.
Особливістю сайту є те, що багато його користувачів — це досвідчені люди, які охочі ділитися своїми знаннями, зокрема знаменитості Кремнієвої долини. Газета New York Times назвала Quora представником наступного покоління багатомільярдних стартапів, разом з Airbnb і Dropbox.

Користувач має зареєструватися під реальним іменем, адже для цінності відповідей важливе місце має репутація людини, яка їх дає. Можна зареєструватися, використовуючи обліковий запис Google, Twitter або Facebook. Кожну відповідь можна підняти вгору (upvote) або опустити (downvote).

Quora використовує гейміфікацію для покращення свого сервісу. Користувачу надаються кредити за якісну відповідь. Цією своєрідною валютою можна запрошувати інших відповісти на бажане запитання. Наприклад, за 150 кредитів можна запитати кваліфікованого експерта.

Ядро аудиторії — IT-середовище Кремнієвої долини та Нью-Йорка. Багато також користувачів з Індії. Користувач може підписатися на окремі теми, окреме запитання або людину, і буде отримувати свовіщення про кожну діяльність речей, на які підписаний.

Характерною є висока інформативність і мало інформаційного шуму, обмін вузькопрофесійними знаннями і особистим досвідом.

Відповіді можна давати анонімно. Якщо ж людина хоче відповісти під своїм іменем, біля нього буде відображатися і коротенька інформація про людину, яка дала відповідь, наприклад «старший інженер в НАСА», що дозволяє краще оцінити якість даної відповіді. Висока вірогідність, що на запитання відповість людина, яка безпосередньо мала справу з предметом запитання. Алгоритми можуть виявляти експертів в різних областях і перенаправляти запитання їм.

Quora wiki
"Your Best Source for Knowledge"
quora.com
В кого є бажання створити україномовний аналог Quora?

2

Re: quora.com

Навіть просте користування сайтом, читання питань та відповідей дозволить Вам покращити англійську.
Зможете отримати відповіді на багато питань.

3

Re: quora.com

В цілому цікаво звісно, те що можна англійський попрактикувати то вдвічі здорово, але... там про програмування є розділ? а то я поверхнево глянув тут "About" сказано:

Quora’s answers come from people who really understand the issues and have first-hand knowledge. Quora is the place to read Barack Obama on the Iran deal, prisoners on life in prison, scientists on global warming, police officers on how to deter burglars, and TV producers on how their shows are made. Quora is the place to read inspiring people such as Gloria Steinem, Stephen Fry, Hillary Clinton, Glenn Beck, Sheryl Sandberg, Vinod Khosla, and Gillian Anderson directly answering the questions people most wanted them to answer. Quora is where you can read important insights that have never been shared anywhere else, from people you could never reach any other way.

це щось таке соціальне, не дуже цікаве, хоча для загального розвитку можна закинути різні питання:
- Бараку Абамі: - А справді секретні держустанови співпрацюють з інопланетянами?
- Що Ви скажете про правління масонів?
- Чому толкове авто в Америці 4 тисячі баксів, хоча в Американців і так статок добрий а в Україні біля 10 тищ баксів, а не навпаки?

-А мені справді цікаво знати на це відповідь? Хм-м-м..

Подякували: leofun011

4

Re: quora.com

Між іншим ось ці всі статті:

Barack Obama on the Iran deal, prisoners on life in prison, scientists on global warming, police officers on how to deter burglars, and TV producers on how their shows are made

це як кажуть, з пустого в порожнє...

5

Re: quora.com

я бачив, що ця куора тирить питання-відповідді з інших проектів, таких, як stackoverflow, тому відразу забанив її і більше не бачу цей непотріб в гуглі

6

Re: quora.com

реддіт мені більше подобобається

7

Re: quora.com

Анатолій написав:

там про програмування є розділ?

Якщо шукати за словами: Algorithms, Programming :)
Здається там від кількох тисяч до мільйона питань.

Подякували: Анатолій1