181

Re: Реінженіринг України

Vo_Vik написав:

Це коливання чого? Фізчині коливання земної кори? Гравітаційного поля? Електромагнітного поля?

Це якої з областей мозку? Чи ви маєте наувазі, що весь мозок створює одину електромагнітну хвилю?

The Schumann resonances (SR) are a set of spectrum peaks in the extremely low frequency (ELF) portion of the Earth's electromagnetic field spectrum. Schumann resonances are global electromagnetic resonances, generated and excited by lightning discharges in the cavity formed by the Earth's surface and the ionosphere.

Про коливання і частоту Шумана(стаття є російською, українською відсутня)
Schumann resonances

Мозок створює багато хвиль різної частоти. Основні альфа, бета, тета, дельта.
Види мозкових хвиль. Походження мозкових хвиль

182

Re: Реінженіринг України

Добре, тобто в обох випадках ми говоримо про електро-магнітні коливання.
Ну поперше не коливання Шумана, а резонанс Шумана. Якщо ви прочитали, що це таке, то мали би розуміти, що зміна цих частот радикально можлива тільки в випадку зміни радіуса Землі.

За той переклад з російської тої медичної статі комусь треба сильно дати по руках. За ці хвилі я знаю. Я питаю який конкретно відділ мозку мався наувазі? Чи бралось середнє значення для всього мозку?

Подякували: 221VOLT1

183 Востаннє редагувалося tim (13.02.2016 10:21:47)

Re: Реінженіринг України

Є певне знання. Я лише вказую, що воно існує. Вивчення мозку, частот випромінення мене на даному етапі мало цікавить.
Існують певні знання(езотерика), які не пошановані і відкинуті сучасною наукою та освітою.

Рішення проблеми єдності і різноманіття

    Шрі Оробіндо критикує ідею майа вада адвайта Веданти, і вирішує проблему зв'язку між невимовним єдиним Брахманом і світом множинності, поміщаючи між ними перехідну іпостась — Надрозум. Надрозум у філософії Шрі Оробіндо — це активний принцип, це Єдиний Розум, в якому наші індивідуальні свідомості і тіла постають як маніфестація множинності — являють безліч маленьких частинок.

Нове розуміння Еволюції

    Одним з найвидатніших нововведень, зроблених Шрі Оробіндо у філософську думку Веданти, є новий виклад концепції космічної і людської еволюції. Філософія Санхьі виклала свою теорію еволюції декількома століттями раніше, однак Оробіндо відкинув матеріалістичні уявлення про еволюцію у філософії Санхьі і Дарвіна і розвинув концепцію інтегральної еволюції духу і матерії, засновану на сходженні Божественної сили в Матерію і подальшої трансформації Матерії.
    Відповідно до еволюційної теорії Шрі Оробіндо людство як форма існування не є кінцевим пунктом еволюційної ієрархії, але, за допомогою інтеграції з Божественним, може бути залучене до подальшого духовного існування, яке долає наявні матеріальні обмеження, що виходить за межі невідання до стану Супраментально існування. Цей стан, згідно з Шрі Оробіндо, стане Божественним життям на Землі, яке буде супроводжувати знання, істина, а також субстанція і енергія Супраментальної свідомості.

Шрі Оробіндо

http://www.auroville.org/system/slideshow_images/images/000/000/004/slideshow/Galaxy490.jpg?1407854451

Ауровіль («місто світанку») — «експериментальне» місто-община в Індії, засноване в 1968 році. Розташоване в штаті Тамілнад поруч з містом Пудучеррі. У заяві засновниці міста Мірри Альфасси, місто має стати експериментом зі створення міжнародного товариства людей, що живуть поза політикою та національностями.

http://www.auroville.org/
Це для прикладу. Як альтернатива розвитку сучасної цивілізації.

На сторінці Шрі Ауробіндо є відео про City of the Dawn.
В Ауровілі живуть 17 українців. В місті мало жити 50 тисяч людей, зараз трохи більше 2 тисяч.

Подякували: 221VOLT1

184 Востаннє редагувалося tim (14.02.2016 20:58:55)

Re: Реінженіринг України

Цей текст є спробою зробити внесок у дискусію про стратегію розвитку України.

Почну зі старого філософського анекдота часів Геґеля. Коли англійця, француза і німця спитати, який на вигляд верблюд, то кожен із них вчинить так:

англієць, як справжній емпірик, спорядить експедицію в Сахару, вполює там верблюда, зробить із нього опудало, поставить його у Британському музеї і скаже: «Якщо хочете знати, який на вигляд верблюд, то підіть у Британський музей – там є опудало верблюда, якого я вполював»;

француз, як справжній моралізатор, вибереться на прогулянку в сусідній Булонський ліс і, не побачивши там ніякого верблюда, оголосить його злісною аморальною вигадкою англійців;

німець, як справжній теоретик, сховається в тиші свого кабінету і буде придумувати властивості верблюда, виходячи з логіки розвитку Абсолютного Духу (натяк на Геґеля).

Мені українські дискусії про стратегію розвитку України іноді нагадують німецький випадок із цього анекдоту. Нам часто пропонують схеми, що нічим не підтверджені, окрім власної фантазії автора. Моя позиція ближча до англійської: як історик, вважаю за свій обов’язок триматися логіки емпіричних фактів та емпіричних схем, максимально уникаючи при цьому моралізаторства й умоглядного теоретизування.

Я спробував звести тут разом тези, розсіяні у моїх попередніх текстах та виступах. Це означає, серед іншого, менш чи більш буквальні повтори – за що прошу вибачення у читачів.

Більшість із того, що я написав тут, не є оригінальним. Я просто переповідаю дані відомих досліджень та праць, компонуючи перші й другі так, щоб це допомагало думати стратегічно. Брак оригінальності не вважаю серйозною вадою. Справді оригінальних ідей у світі не так уже й багато. Здебільшого ми маємо справу з переспівами їх. Багато синтетичних книжок власне так і пишуть: їхні автори подібні до кухаря, який користується чужими рецептами та готовими інгредієнтами. Не важливо, хто придумав рецепти та підготував інгредієнти. Важливо, щоб страва смакувала.

Невдачі більшості країн Азії, Африки і Східної Європи підірвали довіру до логіки Маркса. У 1970–80 рр. деякі марксистські й постмодерністські критики проголосили теорію модернізації мертвою. Бідність і багатство, твердили вони, мають не історичний, а геополітичний характер. В основі поділу на багатих і бідних лежить домінування Заходу (the West) над рештою (the Rest) світу. Заможні західні країни, скориставшись зі своїх мілітарних переваг, кілька століть експлуатують решту країн, загнавши їх у резервацію бідності. Відповідно теорія модернізації є не що інше, як дим, що його Захід пускає в очі цій решті, спокушуючи її перейняти свої норми, а водночас – своє домінування. Тому подолати бідність можна, лише покінчивши з домінуванням Заходу.

Ярослав Грицак, «26 процент»
Ярослав Грицак натякає на причину епохи модерну, але уникає її детального аналізу. Це військова сила і спроможність держав, які стали імперіями. Адже в 16-20 століттях саме військова потуга дозволила отримати і використати ресурси держав-колоній. В 21 столітті військова потуга, військові технології є важливими для самої можливості подальшого розвитку. В 20-му столітті Україна зазнала двох-трьох саме військових поразок, через які втратила мільйони жителів.

185 Востаннє редагувалося tim (16.02.2016 08:23:55)

Re: Реінженіринг України

Моє інтерв'ю виданню "Грушевського,5". Чесно розповів про свої враження від роботи в парламенті, варіант повернення назад у ІТ-бізнес та ставлення до можливості перевиборів у ВРУ. Ну і, звісно, про роботу Комісія Верховної Ради України з питань майбутнього

Чи потрібні зміни до Конституції, як змінилися умови для бізнесу в Україні та чим займається Комісія майбутнього розпитали Олексія Скрипника, успішного підприємця, який збудував одну з найбільших ІТ -компаній в Україні – ELEKS, а нині народного депутата об’єднання «Самопоміч».

Олексію Олексійовичу, чому Ви балотувалися до парламенту і якими були враження, коли вперше потрапили до Верховної Ради?

Балотувався лише тому, що в країні зараз війна і дуже складна ситуація на всіх «фронтах». Я маю великий досвід менеджменту великої компанії, яку створив власноруч, тому в парламент йшов займатися суто політичною діяльністю. Це для мене абсолютно нове.

Охарактеризувати свої перші враження від Верховної Ради єдиним словом складно. Мабуть, одне з найбільш неочікуваних – це «кидалово, як спосіб життя». Наприклад, у бізнесі в мене були проекти, коли наша компанія не підписувала контракти із замовником понад 15 років. Чому? У цьому просто не було сенсу – все трималося на взаємних домовленостях і довірі. В українській політиці такого немає. Якщо домовляєшся з кимось, а потім цей «хтось» не виконує обіцяного, тобі просто кажуть: «Ти що, лошара, повірив, да?».

Відчуття, що намагаються перерізати дві прогресивні галузі – сільське господарство і IT - Олексій Скрипник

186 Востаннє редагувалося tim (16.02.2016 08:41:33)

Re: Реінженіринг України

Автолюбителі виявили, що українці платять високу ціну не тільки за вживані автомобілі, але за нові авто вітчизняного виробництва.

Автори дослідження також дізнались, що автомобіль Skoda української збірки коштує українцям дорожче ніж чехам чеської збірки.

Автомобільний портал CarreViewAuto.com провів власне дослідження цін на ринку нових автомобілів і з'ясував, що у лютому 2016 року автомобілі українського виробництва в Україні коштують дорожче ніж за кордоном.
http://carreviewauto.com/wp-content/uploads/2016/02/1523.jpg

Український ЗАЗ Lanos обходиться українцям вдвічі дорожче, ніж росіянам

На третій день "Соколине око" помітив, що в будинку не вистачає четвертої стіни.

Подякували: 221VOLT1

187

Re: Реінженіринг України

The warning came from the economic development and trade minister, Aivaras Abromavicius, 40, a technocrat and dedicated reformer brought in 14 months ago to help make a decisive break with the past and point Ukraine toward a long-overdue economic overhaul under President Petro Poroshenko. “We came here to do big things like deregulation, state-owned enterprise reform, and public procurement reform,” Mr. Abromavicius said this month, adding that the nation’s leaders had promised him “absolute political support and commitment to reforms.”

It was always going to be uphill. Ukraine has remained mired in a system in which billionaires gobble up state assets and siphon off the revenue streams. This corrupt form of oligarchic capitalism grew rapidly in the years after the Soviet Union imploded — it flourished in Russia, too — but Ukraine’s variant has been particularly deep-rooted. Finally, on Feb. 3, Mr. Abromavicius announced he was resigning because Ukrainian plutocrats were grinding down his efforts at reform.

Ukraine should heed its economy minister’s warning on corruption
Самі створили корупцію в Україні, а потім не знають що з нею робити.

188

Re: Реінженіринг України

https://pbs.twimg.com/media/CbVeqlEXIAACs-F.jpg

189 Востаннє редагувалося tim (16.02.2016 21:57:14)

Re: Реінженіринг України

http://vidia.org/wp-content/uploads/2016/02/sorochinski-lands-ukraine-05.jpg

http://vidia.org/wp-content/uploads/2016/02/sorochinski-lands-ukraine-12.jpg

«Спочатку було складно знайти потрібний ракурс, і перші спроби виходили занадто сентиментальними. Я ніби намагалася зіставити дитячі спогади із реальністю. Лише через кілька років зрозуміла, що хочу показати: чесні портрети людей, які доживають старість в українських селах, і їхні будинки, що з ними вони злилися воєдино. Адже багато хто з тих людей не хоче переїжджати, навіть коли діти кличуть до себе. Вони не готові залишити звичне життя. На їхніх обличчях можна прочитати багато про минуле та сьогодення. Я повинна була лише привернути до них увагу, аби глядач міг хоча б на мить замислитися», — пояснила свій задум фотограф.

Канадський фотограф зафіксувала, як вимирають українські села

190 Востаннє редагувалося tim (22.02.2016 10:02:52)

Re: Реінженіринг України

В країні склалась революційна  ситуація, особи революціонерів в такому випадку не головне.
80% українців підтримують програму дій.

Українських журналістів нема, бо вони ліниві і не звикли, не вміють працювати на вулицях.
Росіяни, поляки, американці вміють.
Ігнорування революції не допоможе.
Українські ЗМІ, телеканали отримали темники не висвітлювати ці події. Або навіть змальовувати учасників протесту маргіналами, русофілами, тощо. 1+1, Espreso, News One та інші канали грубо спрацювали, вони виявились не готовими йти на Майдан Незалежності і висвітлювати події, як мають це робити професіонали. Так само робили українські канали більше 2-х років тому. Ігнор, паплюження, компрометація. Брак професійності та упередженість українських журналістів очевидні. Від джинси до явно замовних матеріалів. Програму дій опублікували в інтернет ще вночі 21 лютого. Але українські канали вперто вдень 21 лютого говорили про те, що пограми не існує і всіляко намагались ігнорувати або забалакати тему.

On the contrary, the politicians in Kiev are doing Mr. Putin’s job for him. Perhaps it is time to again ring the monastery bells and call the Ukrainian youth back to Maidan.

Ukrainian politicians doing Putin’s job for him

Українська влада продовжує шукати джерело та причини протестів у Києві в Росії. Американці явно вказують українським політиканам, що проблема в системній корупції та в них самих.
Україна. Друга фаза революції.

191 Востаннє редагувалося tim (23.02.2016 06:50:03)

Re: Реінженіринг України

Максим Еріставі у статті «Тепер ми знаємо, хто справді контролює Україну» в авторитетному виданні The Foreign Policy відзначив, що у день провального голосування українські олігархи, які прагнуть і надалі оббирати державу, мали усі підстави святкувати свою крайню та найбільшу перемогу над реформаторськими силами з часу Євромайдану.

«Немає в Україні поділу за партійними лініями, немає реальних політичних дискусій, немає ідеологічних битв: лише холодний розрахунок корупціонерів та короткотермінові альянси між олігархічними групами. Щойно ти це розумієш та відмовишся від спроб зрозуміти українську політику через призму політичної культури розвиненого світу, можна побачити те, що бачу я: олігархи дали відсіч зусиллям (які підтримує міжнародна спільнота), спрямованим на очищення України від корупції, які і надихали Євромайдан», – розкриває суть драматичних подій в Раді вищезгаданий автор.

«Ситуація виглядає песимістично для «Революції гідності». Поточна криза демонструє, наскільки слабкою та розділеною є українська влада та наскільки політичний клас країни перебуває під контролем олігархів, які вважають за краще і далі об’їдати скелет України, а не допомагати їй будувати майбутнє», – висловлює свою думку Волтер Рассел Мід на сторінках The American Interest.

У статтях цих авторів простежується спільна теза: Україну закидали грошима не розібравшись, хто власне ними розпоряджатиметься та на що витратить.

«Будучи прямо зацікавленими в успішному майбутньому України, вклавши у неї мільярди доларів у формі допомоги та позик, міжнародні партнери та прихильники України навдивовижу мляво проштовхували конкретні реформи», – пише Максим Еріставі.

«Західні лідери – розділені, деморалізовані, з увагою розпорошеною між цілою серією різноманітних криз – за великим рахунком просто закидали Україну грошима та порадами, сподіваючись, що там природнім шляхом переможуть реформатори. Цього не сталося, і хоча шанси не їх перемогу завжди були і лишаються дуже високими, те, що відбулося, не можна сприймати інакше, як поразку Заходу», – констатує Волтер Рассел Мід.

«Україну закидали грошима, не вимагали реформ, дивились крізь пальці на Яценюка та Порошенка», – американські експерти про кризу
Дивно, що американські експерти збагнули це тільки зараз. Українці зрозуміли свою помилку 1-1.5 роки тому.

Подякували: Дмитро-Чебурашка1

192

Re: Реінженіринг України

https://www.youtube.com/watch?v=u5v7sIIIrXA

Подякували: Дмитро-Чебурашка1

193

Re: Реінженіринг України

tim написав:

Є певне знання. Я лише вказую, що воно існує. Вивчення мозку, частот випромінення мене на даному етапі мало цікавить.
Існують певні знання(езотерика), які не пошановані і відкинуті сучасною наукою та освітою.

Рішення проблеми єдності і різноманіття

    Шрі Оробіндо критикує ідею майа вада адвайта Веданти, і вирішує проблему зв'язку між невимовним єдиним Брахманом і світом множинності, поміщаючи між ними перехідну іпостась — Надрозум. Надрозум у філософії Шрі Оробіндо — це активний принцип, це Єдиний Розум, в якому наші індивідуальні свідомості і тіла постають як маніфестація множинності — являють безліч маленьких частинок.

Нове розуміння Еволюції

    Одним з найвидатніших нововведень, зроблених Шрі Оробіндо у філософську думку Веданти, є новий виклад концепції космічної і людської еволюції. Філософія Санхьі виклала свою теорію еволюції декількома століттями раніше, однак Оробіндо відкинув матеріалістичні уявлення про еволюцію у філософії Санхьі і Дарвіна і розвинув концепцію інтегральної еволюції духу і матерії, засновану на сходженні Божественної сили в Матерію і подальшої трансформації Матерії.
    Відповідно до еволюційної теорії Шрі Оробіндо людство як форма існування не є кінцевим пунктом еволюційної ієрархії, але, за допомогою інтеграції з Божественним, може бути залучене до подальшого духовного існування, яке долає наявні матеріальні обмеження, що виходить за межі невідання до стану Супраментально існування. Цей стан, згідно з Шрі Оробіндо, стане Божественним життям на Землі, яке буде супроводжувати знання, істина, а також субстанція і енергія Супраментальної свідомості.

Шрі Оробіндо

http://www.auroville.org/system/slideshow_images/images/000/000/004/slideshow/Galaxy490.jpg?1407854451

Ауровіль («місто світанку») — «експериментальне» місто-община в Індії, засноване в 1968 році. Розташоване в штаті Тамілнад поруч з містом Пудучеррі. У заяві засновниці міста Мірри Альфасси, місто має стати експериментом зі створення міжнародного товариства людей, що живуть поза політикою та національностями.

http://www.auroville.org/
Це для прикладу. Як альтернатива розвитку сучасної цивілізації.

На сторінці Шрі Ауробіндо є відео про City of the Dawn.
В Ауровілі живуть 17 українців. В місті мало жити 50 тисяч людей, зараз трохи більше 2 тисяч.

о, еволюція свідомості - люди поза політикою та на даний момент штучними границями -- це правильно

Подякували: Дмитро-Чебурашка1

194

Re: Реінженіринг України

https://www.youtube.com/watch?v=D0P6nNHN8gk
Чому Роман Хміль залишив ІТ і став займатись дорогами? З ІТ в Україні все безнадійно? :)

195 Востаннє редагувалося tim (02.03.2016 09:17:40)

Re: Реінженіринг України

Андрій: Ми народилися у Вінниці, але мешкали неподалік обласного центру — в селі Лука Мелешківська. Воно дуже красиве. А свою схильність до проведення екологічних тусовок, хакатонів(заходи, під час яких група IT-фахівців інтенсивно й згуртовано працює над розв’язанням певної проблеми, — TU) пояснюємо тим, що мешкали в районі «Толока». Хакатон по суті — та сама толока. (Усміхається)
Після київської школи №226 по черзі вступили до Університету Шевченка — закінчили Інститут міжнародних відносин. І я ще потім рік вчився в американську Університеті Міссурі. Тобто звичайна освіта, як у всіх.

БРАТИ ЗІНЧЕНКИ
Гумористи. Хлопці з села вступають до ІМВ, потім до Університету Міссурі... така звичайна освіта для українців   *PARDON*

196

Re: Реінженіринг України

tim написав:

https://www.youtube.com/watch?v=D0P6nNHN8gk
Чому Роман Хміль залишив ІТ і став займатись дорогами? З ІТ в Україні все безнадійно? :)

та може хоть хтось щось робитиме?

помалу справді доходить до того, що "як не ми-айтішники - то хто?"  :D

Подякували: tim1

197 Востаннє редагувалося tim (06.03.2016 10:09:29)

Re: Реінженіринг України

https://www.youtube.com/watch?v=I-gb-aAvOxw
ІТ і банкіри :)

198

Re: Реінженіринг України

З того всього зрозумів, що один тільки ощадбанк є українським банком.

199

Re: Реінженіринг України

https://www.youtube.com/watch?v=zb9R_KE1m3U

200

Re: Реінженіринг України

https://www.youtube.com/watch?v=u05YbVCKyTs