1

Тема: Як досягти чіткості ліній?

Я от коли хочу намалювати щось перспективне, то малюю купу допоміжних ліній, і дуже часто ці лінії перетинаються під маленьким кутом, після чого мені тре провести лінії з центру цього перетину, але в центрі створюється якесь лайно, після котрого вже точно і не скажеш, де той центр є. І якщо буде маленька помилка, то ця помилка вплине і на всі подальші виміри.
http://не-дійсний-домен/nPNn4/76ac79e281.png
Мені тре такая прога, аби при збільшенні картинки, всі лінії залишались тонкими, а не збільшувались разом з усім іншим.
Де таке взяти?

Подякували: 221VOLT1

2

Re: Як досягти чіткості ліній?

Тижпрограміст, напишіть самі.

3

Re: Як досягти чіткості ліній?

та то часу вимагає

4

Re: Як досягти чіткості ліній?

Лінії векторні мають бути, якщо ні - то нічого не вийде.
А так Корел дру, векторна частина Фотошопа, Ілюстратор, всі пакети для провесійного креслення (Автокад, Інвентор, механікс, Флєкс, Компас і т.д.)
порада. Малюйте на різних шарах (рівнях), тоді все допоміжне можна буде просто вимкнути коли воно не потрібно, або заважає.

Подякували: 221VOLT, leofun012

5

Re: Як досягти чіткості ліній?

в фотошопі не робе. а ілюстраторі робе, але воно глючне і жирне, ех, ех, ех. От шоб в вогняній альпаці таку штуку придумали... я їм написав був, може шось вигадають

Подякували: 221VOLT1

6 Востаннє редагувалося 221VOLT (22.03.2016 18:30:00)

Re: Як досягти чіткості ліній?

GIMP не вміє те що вам потрібно?
чи Inkscape?

paint.net напевно точно не вміє?

а інші?
осьо загуглив якісь про які й не чув
http://softobase.com/ru/article/top-10- … kompyutere

може допоможе?

ще здається AI так вміє - https://helpx.adobe.com/ru/illustrator/ … awing.html

ще нагуглилось Atrise Golden Section -- http://ineska.com/matte-paint-osnovnye-ponyatiya/
"Для построения удачной композиции можете воспользоваться программой Atrise Golden Section. Это композиционные сетки, которые накладываются поверх вашего изображения и помогут вам в создании удачной композиции."
кажись воно))

Подякували: leofun011

7 Востаннє редагувалося raxp (22.03.2016 20:48:41)

Re: Як досягти чіткості ліній?

GIMP - для роботи з растровою графікою. Вектор лише частково )
Взагалi мене пакет Corel влаштовуэ на 100 вiдсоткiв.

8

Re: Як досягти чіткості ліній?

А Ви не пробували змінити колір линій, акі мають визначати справжній центр Вашого малюнку. Щоб було видно де саме результат вимірів.

9

Re: Як досягти чіткості ліній?

kbqpdx215 написав:

А Ви не пробували змінити колір линій, акі мають визначати справжній центр Вашого малюнку. Щоб було видно де саме результат вимірів.

тоді пляма буде іншого кольору, проблема не зміниться

10 Востаннє редагувалося -=ЮрА=- (14.08.2016 08:56:45)

Re: Як досягти чіткості ліній?

FakiNyan, окрім зображеного на малюнку субпіксельного згладжування, точніше конкретного алгоритму його реалізації(ось російскомовне посилання на Вікі https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 … %92%D1%83) на чіткість та "жирність" ліній впливає такий параметр як товщина лініі:коли ми намалювали у векторі лінію, то обов'язково задали такий параметр як товщина лініі, так ось усі продукти від адоба при скалінгу, пропорційно збільшують цей параметр. Тобто коли збільшуємо вектор то пропорційно збільшуємо товщину ліній, що призводить до більш "жирного" їх вивидення. Так ось щоб лініі достатньо довго залишалися тонкими при скалінгу слід задавати дуже мало початкову товщину - у такому випадку отримаємо невеличкий хак. Пояснюю - здебільшого усі редактори мають такий параметр як Automatic Stroke Adjustment, завдяки ньому лініі вписуються у конкретну піксельну сітку (щоб досягалася максимальна контрасність), тому лінія намальована з товщиною 0,1 піксела, буде приблизно на вигляд як і ліні намальова товщиною 0,5 чи навіть 1(не може растр бути меньше одного піксела, тому буде регулювання лише засвіту пікселів).

Прихований текст

Стосовно усього вище мною наведеного - я не буду вихвалятись проте маю власний алгоритм субпіксельного згладжування, який у ряді випадків краще ніж існуючі. Я можу ним поділитись проте не безкоштовно(забажаєте зв'яжитесь зі мною). Проте вважаю, що з усієї поданої мною інформації кмітливий кодер може напрограмувати що завгодно і навіть не маю наміру нав'язуватись зі своїм алгоритмом. Маю надію що посилання та регулюючі параметри вище допоможуть.

PS: Так ще забув - подивіться Алгоритм Брезенхема(проте там без субпіксельного згладжування, хоча штука корисна)

Подякували: leofun011