1

Тема: що буде дальше з Atmel ?

от новина Microchip Technology to Buy Atmel for Nearly $3.6 Billion

Atmel купили Microchip

Подякували: 0xDADA11C71

2

Re: що буде дальше з Atmel ?

...все буде добре.

3

Re: що буде дальше з Atmel ?

от цікаво, на їх сайті (Атмел) заявлено що вони в стосунках уже по архітектурі Sparc, комусь вони цікаві ? Атмел буде робити їх як для вбудованих систем ?

4

Re: що буде дальше з Atmel ?

reverse2500 написав:

от новина Microchip Technology to Buy Atmel for Nearly $3.6 Billion

Atmel купили Microchip

Atmel почне робити дешеві AVR які витримають в сотні раз меншу кількість циклів перепрошивки.

5

Re: що буде дальше з Atmel ?

Скільки разів вже співали за упокій AVR та ATMel )

Подякували: 0xDADA11C71

6

Re: що буде дальше з Atmel ?

raxp написав:

...все буде добре.

...Пройшов час - розірвали Atmel на шматки ). Левину долю взяв Microchip, а доля маленьких "шматочків" в попередньому зближенні не з'ясована - розійшлися по іншим компаніям. Корисні кадри ніхто просто так не розкидує.

Подякували: 0xDADA11C71

7

Re: що буде дальше з Atmel ?

У мене інший, більш прагматичний, погляд на речі:

0- ваша тема розпочата в січнi 2016, а вже в лютому 2016-го ATMel випустив дві нові тіньки http://www.atmel.com/Images/Atmel-42505 … asheet.pdf
1- стагнація і занепад мікрочіпа, платність середовища (незважаючи на псевдобезоплатнiсть MPLAB, компілятор грошей коштує http://microchip.com.ru/DevTools/Download.html)
2- спроба мікрочіпа вижити за рахунок більш популярних і дешевих ATMel-рішень, спроби комерціалізації вільної до того документації
3- злиття компаній <> розірвали на шматочки (приклад - покупка Інтелом Альтери (виробник FPGA), останнiй живіший за всіх живих, а у Intel скорочення)
4- підтримка АРМ-рішень від ATMel забезпечується в популярних операційних системах RTOS (комерційних і безкоштовних): Segger EmbOS, Expresslogic ThreadX, FreeRTOS, Nuttx, Keil RTX.

ATMel вже не перший рік ховають, як і Delphi )

Подякували: 0xDADA11C7, leofun01, ReAl3

8

Re: що буде дальше з Atmel ?

Не слідкував за подробицями, але «Атмел на шматки» — можливо, якщо по лініях попередніх склеювань.

Наприклад, у них була лінійка спеціалізованих дельта-сігма АЦП для енергетики (лічильники потужності).

Колись вони купили підрозділ Thomson-CSF (CMOS-відеосенсори, в тому числі «дуже спеціальні», підрозділ називався Atmel-Grenoble. Пізніше був перепроданий далі, але навіть коли він був у Атмел — не всі прихильники мікроконтролерів AVR знали, що таке існує.

Можливо, мікрочіпу не цікаві MCS51, яких у Atmel було і своїх, і куплених разом з Temic. Було б логічно, якби цей шматок (розробники, досвід) відійшов кудись, де це потрібніше.

У будь-якому разі поки я не бачу трагедії.

p.s. З приводу Інтела та Альтери — «колись давно» Інтел продав Альтері свій підрозділ програмованої логіки :-) з УФ стиранням та перших флешових — iPLD, iFX. Деякі такі, якими у Альтери на той час і не пахло, для деяких у Альтери були свої схожі, ті лінійки потім об'єдналися. «Altera byte blaster» — це дещо спрощений Intel FLEXlogic download cable (відпала потреба вмикати та перевіряти наявність 12 вольт, потрібних для мікросхем з УФ стиранням).
Санти-Барбари там ще ті.

Подякували: 0xDADA11C7, raxp, voland3

9

Re: що буде дальше з Atmel ?

...можливо, я не точно вісловився ). "На шматки" - мав на увазі дійсно "по групам". Це зрозуміло, що діюча група, яка займалась довго своїми задачами, можливо, буде не в своїй тарілці, якщо їй буде зазначений зовсім інший напрямок робіт. Також окрема група, як ви сказали, CMOS-сенсорів не сформується одразу, обратно в Thimson-CSF. Потрібен для цього час.

Але, я так думаю, завжди, при переформуванні групи, когось із неї викидують і заміняють кимось іншим. Тому, "шматки" у вігляді окремих спеців, логічно і обов'язково будут з'являтися ).

PS: доречі, цікава інформація. Над проектами працюють одні і ті ж люди. Просто їх то там, то сям периодично видно ).