81

Re: ОС майбутнього

До речі, а нащо це ФБ? Чому їм наявний мережевий стек не підходить?

82

Re: ОС майбутнього

0xDADA11C7 написав:

До речі, а нащо це ФБ? Чому їм наявний мережевий стек не підходить?

Ну написано ж: погана підтримка IPv6 і проблеми зі стабільністю і продуктивністю.

83

Re: ОС майбутнього

Среди конкретных задач упоминается улучшение поддержки IPv6, решение проблем со стабильностью и производительностью.

маленький натяк

84 Востаннє редагувалося Felis silvestris catus (09.08.2014 21:52:18)

Re: ОС майбутнього

Facebook ищет разработчиков для доведения сетевого стека Linux до уровня FreeBSD
На странице найма персонала в Facebook появилась вакансия разработчика ядра Linux, примечательная указанием в качестве цели поиска нового сотрудника желанием довести в ближайшие несколько лет сетевую подсистему ядра Linux до уровня, конкурирующего или превосходящего сетевой стек FreeBSD. Среди конкретных задач упоминается улучшение поддержки IPv6, решение проблем со стабильностью и производительностью.

Всьо, в мордокнижці сказали шо лінукс фуфло.
Ну шо задроти де ваш лінус тепер?Чо на лінуксі не фуричить нормально IPv6?А сервери напевно падають як доміно, палюбому,то ж лінекс написаний бог знає ким.Ніхто лінуксом не користується!!!Чуєте??НІХТО!Увесь цей час система лінупса функціонувала завдяки молитвам сисадмінів!!!Ні одна нормальна кантора не захоче мати справу з тим прищавим лінуксом. От ФріБСД, то сила.Канонічно-кошерна ОС,  з якої всі повинні брати приклад. Хто думає інакше, той немитий орангутанг, який не зрозуміло як, отримав право розкривати рот.Чуєте мене червоноокі? Ше чучуть і прийде капут всяким там вашим бубунтам і андроїдам.Його соромно навіть поставити на комп на сільській дискотеці, бо нормальні пацани не поймуть.Майбутнього у лінукса нема,так само як майбутнього у парових карет.Тай лінукс то не ОС, то якесь там ядро, поняли?  МЕНЕ АЖ ТРЯСССССЕЕ ВІД ВАС!!!
Слава пропраєтарщині.

Подякували: 0xDADA11C71

85

Re: ОС майбутнього

А сервери напевно падають як доміно

да, особливо коли згадати про смертельну секунду, красношапки які кричали що в 2009 році пропатчили баг, а потім, бац і в 2012 здається знову появилась  :D  Люди були офігівші від рекламної стабільності, в FreeBSD & Windows такого не було, смішно було читати який вони випустили патч в стилі

system("/etc/rc.d/ntpd stop")

  :D
дуже серйозний патч

86

Re: ОС майбутнього

reverse2500 написав:

в FreeBSD & Windows такого не було, смішно було читати який вони випустили патч в стилі

system("/etc/rc.d/ntpd stop")

  :D
дуже серйозний патч

В Windows такі патчі встановлюються по півгодини, і то через раз, а в інших випадках ще по півгодини згортають зміни.
Моська може брехати на слона лінукс скільки завгодно, але на 97% з TOP500 стоїть саме лінукс. І ані кривий IPv6, ані дуже страшні баги їм не заважають.
І, до речі, баг Ubuntu №1 вже виправили, хоча й не всі підтверджують.

Подякували: Djalin, HetmanNet2

87 Востаннє редагувалося reverse2500 (10.08.2014 08:49:09)

Re: ОС майбутнього

да ну, зайти в служби і нажати стоп чи перезапуск, головне те як підготовились до цієї проблеми про смертельну секунду, лінукс в цьому плані провалився  *FACEPALM* , потім помилка через місць знову була появилась )))

але на 97% з TOP500 стоїть саме лінукс.

і шо він там робить ? Для яких задач  ?
пам'ятаю Скляров писав, шо в інституті складають третій потужний компьютер, а застосування ще не придумали першим двум, процессори є пакетні і поточні, пакетні виконують одну задачу і переходят на іншу, тоді все ПЗ треба переписувати під цю машину, інакше все буде робити як і в простій машині і ніяких там супер вичислень не буде.

І, до речі, баг Ubuntu №1 вже виправили, хоча й не всі підтверджують.

я коли просив одну програму написати під лінукс, так на мороз стали "ми не програмісти, що ви хочите", у знайомого JTAG під лінукс не проходив реєстрацію, в тех. підримку звертався, але так і не допомогли, в віндовсі все нормально. В другому випадку, коли просили написати програму програматора під лінукс, відповіли "І під віндовс нормально продається". Так, згадую, що сказали, під лінукс проблема перейти не проблема, а ПЗ, я перечислив ПЗ якого навіть в лінуксі не було, хоча, мені завляли, напиши список, все є, не то що в FreeBSD, і не скоро появиться, чого тільки варто поставити драйвера принтера, навіть якщо є драйвера, це як лотерея, одна із відповідей "Установився на третій компіютер без проблем", можна зробити результат, лінукс це реклама, фанатизм і не більше.

88

Re: ОС майбутнього

Якщо 500 найпотужніших комп'ютерів в світі купували люди, що гірше за вас розуміють, нащо вони потрібні - то чому у вас немає грошей навіть на 1% найдешевшого з цих 500, а в них є на всі 500?
Щодо решти - не хочеться навіть в цьому потоці свідомості копирсатися. Якось впорядкуйте аргументи - поговоримо по кожному конкретно.
Так, і вам не важко буде знайти конкретний опис виникнення вашої улюбленої проблеми з високосною секундою - не теорію, що проблема там можлива, а саме "у мене був лінукс і він завис через цю зайву секунду"?

89

Re: ОС майбутнього

Ми вже спілкувались на тему, андроїд не лінукс, мені дали посилання мол є Xorg, але там ясно напсиано

Опис

You may use it to stream applications from your Linux PC, or to launch Linux installed on your Android (installing Linux is done via separate app).

переклад думаю не потрібний, висновок, андроїд це такий лінукс, для якого потрібно ще додатково ставити лінукс. На цьому все затихло, коли ставиш факт ,я чую лиш одне, запутався, направильно, бла-бла-бла ... Ні одного аргументу в відповідь.

Прихований текст
koala написав:

1. Звісно, ні. Але що *NIX - майже певно, що так.
2. Двійка. wheel - група користувачів, що має право підняття привілеїв до UID 0 (root).
3. Один з Xorg під Android... але нащо?
4. Ви весь час плутаєте операційну систему Android і рекомендоване середовище для виконання програм під Android. Ще раз: вам ніхто не забороняє зробити root-права і використовувати оригінальний Linux, який там лежить, але тоді ви не зможете користуватися гуглівським SDK. Так можна кричати, що будь-який дистрибутив з встановленим Wine - не лінукс.
5. Частина RHEL іде під пропрієтарними ліцензіями. RHEL - не лінукс від цього?
6. А чому всі дистрибутиви лінукса мусять мати одну структуру - бо вам так подобається?

Ви весь час намагаєтеся звести лінукс до вузького застосування як десктопної системи з однотипними програмами. Але ж це зовсім не так. Лінукс - це ядро ОС і побудовані на базі цього ядра дистрибутиви. Зокрема, андроїд.

Якщо 500 найпотужніших комп'ютерів в світі купували люди

хто ? де і коли ?
навіть цікаво навіщо купувати людині такий компьютер ? Що б танки не тормозили, а ігри портовані під ТОП500 компьютери ?
їх роблять великі корпорації, задоволення не з дешевих, часто я читаю що зробили потужний компьютер, але для яких цілей невказано, навіть чи це сервер, багато замовлень ідут від військових, для артилерії, та інших потреб. Та й там вирішувати задачі і не більше.

нащо вони потрібні - то чому у вас немає грошей навіть на 1% найдешевшого з цих 500, а в них є на всі 500?

нівіщо він мені, да я не маю можливості купувати такий компьютер, а хто тут на форумі з людей може ? Це є перевагою того що там лінукс, бо дорого ?

Щодо решти - не хочеться навіть в цьому потоці свідомості копирсатися. Якось впорядкуйте аргументи - поговоримо по кожному конкретно.

це уже бажання кожного, не потрібно не заставляю, але факт є фактом, це з власного досвіду та спілкуванням з друзями, які хотіли перейти на лінукс, але одні перейшли частково, а інші забили на нього.

Так, і вам не важко буде знайти конкретний опис виникнення вашої улюбленої проблеми з високосною секундою - не теорію, що проблема там можлива, а саме "у мене був лінукс і він завис через цю зайву секунду"?

да, ну, непереймайтеся

https://access.redhat.com/site/solutions/154713
https://access.redhat.com/site/articles/15145 и тут повідомлення користувачів почитати варто
Даже в святом ядре коммит от Торвальдса

питання:
What is the issue in kernels prior to version kernel-2.6.18-164.el5 that may trigger kernel crash?
відповідь:
Was tracked in Red Hat Bugzilla - Bug 479765 - Leap second message can hang the kernel
January 19 2012 at 1:12 PM

Jon Howard
Also, my monitoring systems show that all of this started at 5PM PST (12AM UTC) exactly. I see a 100% spike in CPU and load at exactly that time. So I'm pretty certain this is related.
July 1 2012 at 3:24 AM

ok so this fixed it for me without a reboot. CPU dropped and everything's going back to normal after running this simple command: /etc/init.d/ntpd stop; date; date `date +"%m%d%H%M%C%y.%S"`; date

Thanks a ton Pedro Alves! http://pedroalves-bi.blogspot.com/2012/ … -your.html

/etc/init.d/ntpd stop дуже серйозний патч

http://serverfault.com/questions/403732 … eap-second

Перевод мировых атомных часов на одну секунду привёл к массовому зависанию серверных приложений
цей баг і епік фейл обговорювали де тільки могли, найти не важко, навіть не важко почитати

Systems hang due to leap-second livelock.

Updated August 12 2013 at 8:16 PM

90

Re: ОС майбутнього

От не поняв, частину однієї Unix подібної системи хочуть довести до рівня стабільності іншої Unix подібної системи. А возбудились віндузятники))))

Подякували: Felis silvestris catus, Djalin2

91 Востаннє редагувалося tim (10.01.2015 06:26:45)

Re: ОС майбутнього

Кінцевому користувачу без різниці, як називається браузер(IE, FF, Opera, Spartan) або операційна система. Користувач хоче щоб залізяка працювала і виконувала функції, а софт автоматично обновився і "полікувався" від багів.
Щоб нова версія ПЗ працювала швидше стабільніше на тому самому залізі.

92 Востаннє редагувалося P.Y. (10.01.2015 07:22:32)

Re: ОС майбутнього

а софт автоматично обновився і "полікувався" від багів.

Автооновлення — зло.
1) Оновлювач має, принаймні, питати, чи хочу я ось у цю секунду завантажувати оновлення та встановлювати їх, особливо коли в мене нема часу саме в цю секунду чекати три дні закачки 100 МБ оновлень по повільному дорогому мобільному інету, якщо треба лише пошту переглянути, а оновлюсь, коли буду вдома.
2) Було б зовсім ідеально, якби оновлення стосувалось лише багів та підтримки нових можливостей html. Але ж ні — кожен ФФ наступної «версії» вважає за необхідне змінити налаштування інтерфейсу на дефолтні, і потім годину риєшся, щоб повернути їх до більш-менш звичного олдскульного вигляду, де все на своєму місці (якщо це в новій версії взагалі можливо, бо можуть і залишити тебе наодинці з креативом їхнього бидлодизайнера — в такому разі, починаєш замислюватись про даунгрейд).
3) А чи так уже потрібні мені їхні багфікси та заморочки безпеки ціною втрати половини функціоналу (напр., застарілі плагіни блокуються, хоча зовсім не факт, що в новому флеші багів менше, і мене зовсім не приваблює ставити з ним нав'язаний антивірус, який потім доводиться вичищати з системи).
4) З кожною версією ростуть системні вимоги. Довгий час я сидів на компі з 256 МБ оперативки — не повірите, але для читання інету й написання текстових файлів цього вистачає з головою. Якщо не ставити важковаговий софт останніх версій, звичайно.

93

Re: ОС майбутнього

Vo_Vik написав:

От не поняв, частину однієї Unix подібної системи хочуть довести до рівня стабільності іншої Unix подібної системи. А возбудились віндузятники))))

ну так  - саме слово Unix  та freebsd  - це ж так хвилююче  :D

А загалом, на мою  скромну думку фря цілком може бути декстопною ОС майбутнього

94

Re: ОС майбутнього

P.Y. написав:

4) З кожною версією ростуть системні вимоги. Довгий час я сидів на компі з 256 МБ оперативки — не повірите, але для читання інету й написання текстових файлів цього вистачає з головою. Якщо не ставити важковаговий софт останніх версій, звичайно.

це пічально, з іншого боку на  старих версіях не завжди можна й сидіти - я про браузери

95

Re: ОС майбутнього

What is it? An Android-meets-Chrome, multi-device operating system
    When is it out? Current reports point to sometime in 2017
    What will it cost? Likely nothing, as is with Android and Chrome

What could Andromeda mean for Android and Chrome?

From what we're hearing, Andromeda seems to be Google's response to Microsoft and Apple's united platforms with one of its own. In turning Android into one of the main places from which Google's billions of users access the service and later capitalizing on that with Chrome OS in the classroom and workplace, Google itself has become the third major player in platforms.

Again, from the sound of it, Andromeda is going to accomplish much of what Microsoft and Apple already have in Windows 10 and iOS-to-macOS Sierra Continuity, respectively, but in a very Google way. It's easy to expect access to Google's inimitable search and data-tracking at your fingertips, which it would tout as better than Microsoft's and Apple's, and an interface the changes based on the device from which it's accessed.

Will this eventually mean the end of Android and Chrome? In name, most likely, but their principles would almost certainly live on – there's too much solid foundation not to build on top of it. Some predict this transition will happen gradually, and we're inclined to agree.

The end result, likely to be seen long from now, will be just one platform for Google to worry about, able to push new updates and features to all versions at once, simplifying support as well as user understanding.

Google Andromeda: everything you need to know

96

Re: ОС майбутнього

Всі так яскраво розповідають про стабільність вінди.. нею можна захоплюватися.. ось навіть випадок з недавнього минулого.. всіма любима 7.. з автооновленням.. і т.д. однаковий набір софту (за винятком деяких дров) на десятку компів.. і тут треба на ці десять компів поставити однаковий софт.. це просто жах.. на одному встановилося.. на іншому з другої спроби.. на третьому виліз баґ у компонентів від лайнософту якому вже скоро десять років і про який написано більше статей аніж коду у вінді з коментарями разом взятих.. на четвертому той самий баґ.. на п'ятому його усунення потребує спробувати як мінімум топ десять популярних варіантів його вирішення.. на шостому бонусом баґ про який відомо років п'ять мінімум і через який доводиться софт ставити по компонентно вручну (замість одного інсталятора що запустить решту, сам запускаєш як той д...).. на сьомому в інсталяторі якогось біса не клікаються кнопки далі та довідка (точніше натискаєш, а результату нуль.. поки ще причини невідомі).. на восьмому якогось біса п'ять перезавантажень було після яких вручну запускаєш інсталяцію заново та тиснеш "відновити інсталяцію".. на дев'ятому пронесло.. десятий чекає.. як вам така стабільність? і жодна помилка не пов'язана з дровами.. бо всі помилки в лайнософтовських компонентах.. просто вражає.. непохитна система.. просто мега безперебійна.. ну бля.. жодна так не зможе..

Подібна задача чекала на лінукс.. половина без проблем.. у іншої половини однакова помилка, яка вирішується однаково на всіх машинах.. фак.. о боже.. яка нестабільність.. піпець.. можна встратися.. о, які баґи жахливі.. так не можна працювати..