1

Тема: Яку кафедру обрати в НУЛП?

Доброго ранку/дня/вечора/ночі. Я закінчив коледж і бажаю поступити в Львівську політехніку. В коледжі моя спеціальність була "Обслуговування програмних систем і комплексів" напрям "Комп'ютерні науки". Отож я можу продовжити своє навчання у НУЛП, але не можу визначитися з кафедрою (але точно не поліграфія і не філологія) і спеціальності та шо була я теж не помітив. Порадьте хтось хто там вчиться/вчився шо до чого. отака в мене проблема.
P.S. http://wiki.lp.edu.ua/wiki/%D0%86%D0%BD … 1%96%D0%B9

2 Востаннє редагувалося LoganRoss (27.05.2017 22:18:01)

Re: Яку кафедру обрати в НУЛП?

Зараз закінчую магістратуру за напрямом "Комп'ютерна інженерія" (Інститут комп'ютерних технологій, автоматики і метрології (ІКТА))в НУ "ЛП". Що ж сказати? Вчитися нелегко, кажуть, цей напрям найважчий в універі. Але як і у всіх українських університетах навчання не дуже. Старі викладачі із застарілими предметами і матеріалами. Хоча є і молоді, які працюють вже з сучасним світом ІТ. Але їм на студента наплювати. Тому якщо хочете знати, доведеться вчитись самому. Та це, в принципі, всюди так.
Проте, скільки всього проживши за той час на КІ, потім легше вижити у світі (у світі ІТ теж), а то скільки л***а надивишся, що більше нічого не дивує.
Також є напрям "Комп'ютерні науки", там легше, ваш напрямок з коледжу якраз. Є ще "Системна інженерія" і "Програмна інженерія".
Але, попри те, що я написав вище, рекомендую йти на КІ, там дійсно можна отримати корисні знання. Там можна зрозуміти чим ви хочете займатися далі і отримати поштовх в цьому напрямку (С/С++, Java, ASM, VHDL, веб-розробка та багато іншого).
І, повторююсь, легко не буде.
І ще мусите знати, що дівчат на тих напрямах небагато - одна-дві на групу, так що варіанти два: доведеться ходити гуляти з гуманітарями або залишатися в монахах. Візьміть до уваги.
Взагалі на КІ багато народу йде, там досить державних місць, але половина вилітає пробкою вже після першої сесіїї, хапаючи повторки/комісії. Мене ця участь обійшла, навіть стипендію жодного разу не втрачав, бо хитродупий вчився трохи. Тож, якщо маєте клепку і не будете роздовбаєм, то ласкаво просимо.

Прихований текст

Ех, найкращі роки

Якщо маєте якісь запитання, пишіть.

3

Re: Яку кафедру обрати в НУЛП?

але половина вилітає пробкою вже після першої сесіїї

вся проблема в тому що погано працює воєнкомат

Подякували: NaharD1

4

Re: Яку кафедру обрати в НУЛП?

reverse2500 написав:

але половина вилітає пробкою вже після першої сесіїї

вся проблема в тому що погано працює воєнкомат

Якщо я не помиляюсь, ви ж наче служили у добробаті? Чому ви вважаєте що воєнкомат це покарання? Все так погано в ЗСУ?

5 Востаннє редагувалося reverse2500 (28.05.2017 00:05:00)

Re: Яку кафедру обрати в НУЛП?

ви ж наче служили у добробаті?

так от як зараз називають стройбат, ні там не служив, хтів піти не підходив їм і плюнув на це, подумав, треба буде, покличите самі, тоді вони перебирали, а зараз хз.

Чому ви вважаєте що воєнкомат це покарання? Все так погано в ЗСУ?

то було не покарання, а ініціатива вчитись, і вчитись до закінчення призивного віку, бо у вузах могли дати відстрочку від армії.

Все так погано в ЗСУ?

так, у нас один АК був на вісім людей, багато писав би, нічого доброго не бачу, крім однієї частини, де нас годували як в кафе ( ми прикомандировані були ), низькький уклін командиру частини на той час ( Імені не згадаю ), який міг наряд по кухні оставити на наступний день, перевернути ту кашу і сказати пісне, бо їв те що й  ми разом.

Подякували: 0xDADA11C71

6

Re: Яку кафедру обрати в НУЛП?

reverse2500 написав:

але половина вилітає пробкою вже після першої сесіїї

вся проблема в тому що погано працює воєнкомат

Та деяким байдуже воєнкомат чи не воєнкомат. Вигнали - пішов в армію, не призвали в армію - пішов бухати пахати на будовах.
Та і воєнкомат не спить, а чекає найкращий момент. Як щойно отримуєте диплом, то в якості бонуса додається повістка.

то було не покарання, а ініціатива вчитись, і вчитись до закінчення призивного віку, бо у вузах могли дати відстрочку від армії.

Зараз армії ніхто не боїться і "відкосити" не важко. По правді сказати, можливо краще піти в армію (після отримання диплому, звісно) і втратити 2 роки життя, ніж поступати ще раз і втратити 5 років. Призивний вік, здається, до 27 чи 28 років. Хоча якщо на заочне, то як варіант.

7

Re: Яку кафедру обрати в НУЛП?

Зараз армії ніхто не боїться і "відкосити" не важко.

застарілі дані, відколи війна, вже важко. навіть мого однокласника забрали, в якого дитина, та хвалився мені шо він на армію забив, потім серйозно взяли. Я ж після навчання пішов, не жалкую, хоча мене рахували за дурака, бо пішов в армію, але це таке. Далі нашу армію бояться від 18 до 25 років, але не можу сказати що ці люди, як їх називають "ботаніки", бо сам "ботанік-пофігіст", вони сильні, але в знаннях, ті що армії не бояться, це такі як я закосив від інституту, або пофігісти. Зразу скажу, перша це частина де служив, це та частина де говорять вибивають почки і таке дальше, Десна, служив там, я на власні очі бачив, коли "купець" збирав команду, деякі понтові тільки почули Десна і сказали  "я не хочу служити", згадали що сесія, бабуся хвора і таке інше, ви уявляєте, коли в розподільнику, сержанти не можуть командувати, тихо, поки не почують "Десна, строїтись", тиша і ти чуєш "хана пацанам", коли ми вже їхали, майор автополку сказав, зразу видно хто є хто, понтів з мене досить, я на власні очі бачив, "пацанів" з понтами, а коли почули десну, то зразу як діти "не хочу, не буду"

Подякували: LoganRoss, 0xDADA11C72