Тема: Як створити локацію в браузерній ігрі?

Привіт всім! Я зклепую браузерну ігру (думаю вам це вже відомо :) )
Останє що я склепав це файл map.php

<?php
include ("cone.php");
$myrow = mysql_fetch_assoc(mysql_query('SELECT * FROM users WHERE id='.$_SESSION['id'].' AND activation=1')); $loc =  $myrow['Building'];
$Group = $myrow["groups"];
?>

<html>
<head>
<link href="css/mapa.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<script type="text/javascript">
function loc(text){
_location.location='game.php?go='+text;}
</script> 
</head>
<body>
<img src="img/lok.jpg" alt="David" />
</body>
</html>

Це мала бути перша локація xD
На данний час там є тільки підключеня до бази та картинка, більше  я не знаю що робити далі !
Вот в  цьому і виникає моє питання, що робити дальше?
Я маю наувазі не щоб Ви мені писали код а щоб підказали наступні кроки, ну.. що ще я не зробив і саме головне що ще треба мені зробити щоб вийшла перша локація?!
Як локації заиисуються в файлах?  це потрібно створити наприклад test.lok1.php  і дати силку з map.php  на test.lok1.php ? Так утвориться друга локація?
Поясніть маленькому хлопчику технологію створення локацій? Будь-ласка)

2

Re: Як створити локацію в браузерній ігрі?

А також чому вибиває ця помилка?
http://floomby.ru/s1/Ua2KT3
Код файла map.php прописаний в самій темі!

Re: Як створити локацію в браузерній ігрі?

Не думаю, що хтось зможе Вам допомогти, оскільки треба знати хоча б з чого складається локація, її структура і тд.

4

Re: Як створити локацію в браузерній ігрі?

Я рекомендую почитати http://replace.org.ua/post/6771/#p6771 У вас немає чіткої мети і чіткого плану. Необхідно визначатися з цим;)

Подякували: Stadnik Roman1

5

Re: Як створити локацію в браузерній ігрі?

Hanter написав:

Не думаю, що хтось зможе Вам допомогти, оскільки треба знати хоча б з чого складається локація, її структура і тд.

Дуже Вам дякую я довго хотів написати но не знав як саме ! Ось в чому полягає моє питання
"з чого складається локація" ? Ви чітко його написали ! Ось це я і хочу взнати !

6

Re: Як створити локацію в браузерній ігрі?

funivan написав:

Я рекомендую почитати http://replace.org.ua/post/6771/#p6771 У вас немає чіткої мети і чіткого плану. Необхідно визначатися з цим;)

Можна сказати що я визначився !

7

Re: Як створити локацію в браузерній ігрі?

Кляц http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0% … 0%B8%D1%8F
кляц http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D1% … 0%D1%8B%29

хоч щось читали ;) ?
Вам потрібно не тільки про локацію подумати. Взагалі про саму ігру логіку і тд =) Описати. А то ви зразу бух і нове запитання :)

Якщо серйозно для мене локація це скоріше мапа. головний герой десь знаходиться на карті де він знаходиться задається координатами. Мапи можна поділити на сектори :)

8

Re: Як створити локацію в браузерній ігрі?

funivan написав:

Кляц http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0% … 0%B8%D1%8F
кляц http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D1% … 0%D1%8B%29

хоч щось читали ;) ?
Вам потрібно не тільки про локацію подумати. Взагалі про саму ігру логіку і тд =) Описати. А то ви зразу бух і нове запитання :)

Якщо серйозно для мене локація це скоріше мапа. головний герой десь знаходиться на карті де він знаходиться задається координатами. Мапи можна поділити на сектори :)

Прочитав, чесно кажучи мене вразило! Просто я вже все визначив що я маю робити, На данний час я хочу створити тільки одну локацию! Я вже голову зломав де можна дізнатися як її створити!
Я не говорю що за мене хтось створював! Я прошу підказати кроки створеня!
Наприклад:
1) Створити map.php
2) Зєднати цей файл з базою

<?php
include ("cone.php");
$myrow = mysql_fetch_assoc(mysql_query('SELECT * FROM users WHERE id='.$_SESSION['id'].' AND activation=1'));
$loc =  $myrow['Building'];
$Group = $myrow["groups"];
?>

3) Ну і так далі!

9 Востаннє редагувалося Stadnik Roman (04.04.2013 20:28:24)

Re: Як створити локацію в браузерній ігрі?

Жаль що ніхто мені не підкаже(((

10

Re: Як створити локацію в браузерній ігрі?

Я не зовсім зрозумів, що потрібно :)

11

Re: Як створити локацію в браузерній ігрі?

Replace написав:

Я не зовсім зрозумів, що потрібно :)

На чому базується створення локації в браузерній ігрі ?
Наприклад у нас пустий файл (уе перша локація на яку буде напрвлений персонаж)! Що потрібно в ньому писати?
Я знаю що перше потрібно зєднати з базою
Ось так я це зробив (хоча вибиває помилку)

<?php
include ("cone.php");
$myrow = mysql_fetch_assoc(mysql_query('SELECT * FROM users WHERE id='.$_SESSION['id'].' AND activation=1'));
$loc =  $myrow['Building'];
$Group = $myrow["groups"];
?>

Що дальше вписувати? Як робити переходи по локаціям? Це потрібно створювати нові текстові документи з роширеням .php (для нових локацій)?

12

Re: Як створити локацію в браузерній ігрі?

Робити окремий файл для локації - не думаю, що це доцільно. Я трохи погано розбираюсь в темі браузерних ігор, але спробую допомогти.

Якщо робити все по феншую, то інформація про локацію повинна знаходиться у базі даних, інформація про поточний стан користувача (гравця) також там (можна використовувати mongoDB чи redis для кращої швидкодії).
Повинна бути спеціальна адмінка, де можна буде створювати/редагувати локації та виконувати інші дії в залежності від самої гри.

Локації як я розумію підгружаються через ajax, тому буде спеціальний файл, який буде приймати запити, наприклад:
location.php?x=1&y=1&zoom=1
І повертати дані в форматі json. Ці дані потім за допомогою JavaScript потрібно відобразити користувачеві. Думаю можна використовувати технології html5 (canvas, historyApi і т.п.).

Подякували: Stadnik Roman, Faraon2

13

Re: Як створити локацію в браузерній ігрі?

Дякую!