1

Тема: Як порівняти тип datetime при використанні SELECT?

Йо. Є 3 таблички, одна з книжками, друга з користувачами, а третья з книжками, користувачами, датою видачі книжки користувачу і ймовірна дата повернення. Тре вивести id книжки, id користувача, обидві дати, і якщо сьогоднішня дата більша за дату повернення, то треба вивести слово "Боржник" в окремий стовбчик. Нуу, я думав, що те мона зробити використовуючи CASE, але не вгадав. При такому коді

        select B.id as "id книги", A.id as "id користувача",convert(varchar,  BU.DateOn , 101)as "Дата видачи",convert(varchar,  BU.DateOff , 101) as "Термін повернення",
    case when BU.DateOff<GETDATE() then "Боржник" else "" end "Статус"
    from BookAndUser as BU join Book as B on BU.book_id=B.id join Users as A on BU.user_id = A.id 

вилазить помилка

case when BU.DateOff<GETDATE() then "Боржник" else "" end "Статус"

Як зробити так, як треба???

All you want is a dingle,
What you envy's a schwang,
A thing through which you can tinkle,
Or play with, or simply let hang...

2

Re: Як порівняти тип datetime при використанні SELECT?

ТС, перед тим, як створювати тему, гугліть.
Як мінімум, читайте мсдн в Інеті: у вас знання синтаксису шкутильгає.

I belong to the Dead Generation.
Подякували: FakiNyan1

3 Востаннє редагувалося FakiNyan (03.10.2013 20:55:05)

Re: Як порівняти тип datetime при використанні SELECT?

Bartash написав:

ТС, перед тим, як створювати тему, гугліть.
Як мінімум, читайте мсдн в Інеті: у вас знання синтаксису шкутильгає.

де воно там шкутильгає? недавно робив запит з кейсом, все нормально працювало. Ну as додав після END
upd: а, здається, зрозумів
upd 2: тільки здалось
upd 3: хто ж знав, що існує різниця між '' та ""

All you want is a dingle,
What you envy's a schwang,
A thing through which you can tinkle,
Or play with, or simply let hang...

4

Re: Як порівняти тип datetime при використанні SELECT?

TRYCUKI_V_KROVI написав:

upd 3: хто ж знав, що існує різниця між '' та ""

Жоден інший, як SQL Server власною службою. ;)

Ну й (case ... end) AS 'MyCoolField' буде приємніше, ніж безіменна колонка.

I belong to the Dead Generation.

5

Re: Як порівняти тип datetime при використанні SELECT?

Bartash написав:
TRYCUKI_V_KROVI написав:

upd 3: хто ж знав, що існує різниця між '' та ""

Жоден інший, як SQL Server власною службою. ;)

Ну й (case ... end) AS 'MyCoolField' буде приємніше, ніж безіменна колонка.

може я туплю, але я не зрозумів, що ви хотіли сказати оцією фразою

Жоден інший, як SQL Server власною службою. ;)

All you want is a dingle,
What you envy's a schwang,
A thing through which you can tinkle,
Or play with, or simply let hang...

6

Re: Як порівняти тип datetime при використанні SELECT?

*Жоден інший знав, але сам SQL Server. :)

I belong to the Dead Generation.

7

Re: Як порівняти тип datetime при використанні SELECT?

я ото думав, що якщо жоден, то не знав, а якщо знав, то краще буде - кожен, ай ну карочє.

All you want is a dingle,
What you envy's a schwang,
A thing through which you can tinkle,
Or play with, or simply let hang...