1

Тема: Процеси розгалуження

тема -Процеси гозгалудження
програма - Скласти програму , що за порядковим номером місяцю року , повідомляє його назву та кількість днів у ньому.

2

Re: Процеси розгалуження

http://s018.radikal.ru/i504/1305/4e/128b3beefcef.jpg

Нехай буде з тобою сила!
Подякували: koala, miroslav.chandler2

3

Re: Процеси розгалуження

xalbutavs написав:

тема -Процеси гозгалудження
програма - Скласти програму , що за порядковим номером місяцю року , повідомляє його назву та кількість днів у ньому.

Програму вам з нуля тут ніхто писати не буде, можу сказати лише, що в данній програмі, я вважаю, потрібно використати "case", далі просто, в залежності від числа яке ви ввели, виводити данні які вам потрібно.

"Most good programmers do programming not because they expect to get paid or get adulation by the public, but because it is fun to program."
- Linus Torvalds

4

Re: Процеси розгалуження

Люди, а скажіть будь-ласка, як записати квадратичну матрицю порядку 5 на мові Паскаль?

5 Востаннє редагувалося Chemist-i (22.10.2013 21:29:36)

Re: Процеси розгалуження

Grisha_20.95

 s := 'Kvadratna matritsa poryadku 5'; 
x
Подякували: funivan1

6 Востаннє редагувалося cuhedg (22.10.2013 21:30:38)

Re: Процеси розгалуження

Grisha_20.95 написав:

Люди, а скажіть будь-ласка, як записати квадратичну матрицю порядку 5 на мові Паскаль?

Якось так:

var R: array [1..5, 1..5] of Real;
Подякували: Grisha_20.951

7

Re: Процеси розгалуження

Халяво-сачкарська навала (жовтень-листопад 2013). Цього разу бусурмани пішли через північні землі Паскаляндії...

I belong to the Dead Generation.

8

Re: Процеси розгалуження

не виходить... а хто може по скайпу порозмовляти зі мною на тему Pascal???
grisha529

9

Re: Процеси розгалуження

Grisha, ніяк в Паскалі не можна записати матрицю. Немає в Паскалі стандартного типу "матриця". Можна імітувати матрицю масивом, як написав cuhedg, але все одно доведеться всі дії із нею (додавання, множення і т.д.) проводити вручну. Хоча, звісно, в мережі є бібліотеки, де всі ці функції реалізовані, але вони не є частиною стандарту мови Паскаль.
Тепер - що вам робити. По-перше, прочитати Правила, особливо зверніть увагу на розділ 3.
По-друге, оформіть своє питання відповідно до Правил.
По-третє, нормально формулюйте питання. "Не виходить" - це не опис проблеми, бо, наприклад, такий опис "я хотів запрограмувати цей код, але в мене вирубили електрику через несплату і комп'ютер не працює" - це теж "не виходить", але на цьому форумі навряд чи вам допоможуть. Описуйте проблему конкретно, якщо не знаєте, як щось на екрані називається - викладайте скріншот.

Подякували: Torbins1

10

Re: Процеси розгалуження

koala написав:

Немає в Паскалі стандартного типу "матриця".

А в делфі є :)

11

Re: Процеси розгалуження

Torbins написав:
koala написав:

Немає в Паскалі стандартного типу "матриця".

А в делфі є :)

По-перше, питали за паскаль.
А по-друге, можна детальніше?

Подякували: DOP1

12

Re: Процеси розгалуження

koala
Лише англійською: http://docwiki.embarcadero.com/Librarie … es.TMatrix
"class operator Multiply" означає, що можна зробити так:

var a, b: TMatrix;
//...
a := a * b;
WriteLn(a.Determinant);
Подякували: koala, DOP2

13

Re: Процеси розгалуження

Прихований текст
Grisha_20.95 задав звичайне питання. Чим він когось образив? Для чого наїжджати?

14

Re: Процеси розгалуження

Дякую, Torbins-е. Я так розумію, з'явилося в XE2, а остання версія, з якою я працював - сімка.

15

Re: Процеси розгалуження

cuhedg написав:
Прихований текст
Grisha_20.95 задав звичайне питання. Чим він когось образив? Для чого наїжджати?
Прихований текст
Нікого він не образив. Однак питання мав задавати в окремій темі. :)
I belong to the Dead Generation.