Тема: Delphi. Динамічні структури. Динамічні масиви.

Перший раз прошу допомоги на форумі, надіюсь на вашу допомогу)

Отримав завдання по динамічним структурам , але не сильно розумію як реалізувати щось по ним у коді , на Делфі.

Є 3 задачки, 1 - черга, 2,3- динамічні масиви.

Буду вдячний за код  хоча б якоїсь з програм , хоча б з якимось поясненням .

1)Створити чергу з цілих випадкових чисел, вивести на екран значення і порядковий номер чисел, які діляться на 10 без залишку.

2) Скласти програму формування динамічного масиву A з  N випадкових чисел, зробити можливим його редагування, обчислити суму елементів масиву і встановити її у кінець масиву.

3) Скласти програму формування динамічної квадратної матриці А n-го порядку (n рядків і n стовпців) випадковими числами, зробити можливим її редагування. Обчислити кількість непарних елементів на головній діагоналі матриці.

2

Re: Delphi. Динамічні структури. Динамічні масиви.

Ага, ми просто так візьмемо і будемо писати вам програми. У нас вільні вечори, немає чим зайнятись, ніякого особистого життя.  :)

Можемо допомогти лише з конкретними проблемами, коли щось не виходить, щось не розумієте, а за вас нічого робити не будемо. Хоча, можливо найдуться ті, хто зробить це завдання за гроші.

3

Re: Delphi. Динамічні структури. Динамічні масиви.

http://s018.radikal.ru/i504/1305/4e/128b3beefcef.jpg

Подякували: Replace1

4 Востаннє редагувалося DOP (31.10.2013 16:53:39)

Re: Delphi. Динамічні структури. Динамічні масиви.

Коротко про масиви:

Оголошуємо динамічний масив:

mas: array of <тип>;

Виділимо пам'ять для 5-ти елементів:

SetLength(mas, 5);

Звільнимо пам'ять:

SetLength(mas, 0);

або

mas:=nil; // окрім випадків, якщо елементи - об'єкти

Дізнатись кількість елементів у масиві:

Length(mas); // повертає ціле число - кількість елементів

Впринципі все. =)
Далі просто працюємо як з простим масивом.

Тут мала би бути якась влучна фраза(вибачте, що витратив кілька секунд вашого часу на прочитання).
Подякували: Torbins, Chemist-i, IlleQuiDormit, leofun014

5

Re: Delphi. Динамічні структури. Динамічні масиви.

ТС скидається на новий авангардний варіант халявщика. Так ще ніхто не висловлювався на форумі, як у пості теми. :)

I belong to the Dead Generation.

6

Re: Delphi. Динамічні структури. Динамічні масиви.

За підсказку по масивам дякую, їх вже хробив, а на рахунок коду по черзі,  приблизний код я накидав по прикладам в інтернеті , мало що зрозумів з того + код навіть не компілюється. Так як код навіть не компілюється , тому і не скинув у тему.

Буду вдячний хоча б за якийсь приклад черги. (так як знайдені в інтернеті , просто на Паскалі  і реалізувати у візуальному середовищі з едітами чи странгрідом я не зміг)

Вибачте за нахабність) Просто я не так  пояснив прохання )

7 Востаннє редагувалося Chemist-i (02.11.2013 23:55:03)

Re: Delphi. Динамічні структури. Динамічні масиви.

IlleQuiDormit написав:

За підсказку по масивам дякую, їх вже хробив, а на рахунок коду по черзі,  приблизний код я накидав по прикладам в інтернеті , мало що зрозумів з того + код навіть не компілюється. Так як код навіть не компілюється , тому і не скинув у тему.

Буду вдячний хоча б за якийсь приклад черги. (так як знайдені в інтернеті , просто на Паскалі  і реалізувати у візуальному середовищі з едітами чи странгрідом я не зміг)

Вибачте за нахабність) Просто я не так  пояснив прохання )

http://myrefs.org.ua/index.php?view=article&id=1076

І що Вам заважає показати код зараз?

Прихований текст
Ми, дещо хочемо переконатись, що Ви намагаєтесь, працює він чі ні, це вже друге діло, якщо ми побачимо - що Ви щось робите, намагаєтесь вчитися, допоможемо з радістю, чесно, чесно!
x
Подякували: koala, IlleQuiDormit, leofun013