1

Тема: Допоможіть з обробкою календаря

Доброго дня.
Розпочав розробку сервісу обрахунку та змовлення страхових послуг,а саме автоцивілки. Сам сервіс з калькулятором та формою замовлення розроблено, але тепер постав перед проблемою. Клієнт має можливість замовити страхування на такі періоди: 15 днів, 1 місяць, 2 місяці,3 місяці і т.д до року. Під час введення в форму замовлення він вказує бажану дану початку дії договору, а от кінцева дата повинна рахуватись автоматично. Якщо клієнт вказує дату для прикладу 05.01.2013 і обирає страхування на 15 днів то кінцева дата повинна бути 19.01.2013, а коли обирає один місяць то кінцева дата 04.02.2013. Тобто на один день раніше, ніж початкова дата.  Проблема полягає в тому, що мій мозковий ресурс закінчився на даній проблемі і не знаю як реалізувати дану можливість. Також хотілось би щоб замість html форми для введення початкової дати вистрибував календар (може бути ява-скрипт) і клієнт обирав з даного вікна необхідну дату, але це вже в процесі. Надіюсь на вашу допомогу.

2

Re: Допоможіть з обробкою календаря

А як у Вас у базі дата зберігається?

x

3

Re: Допоможіть з обробкою календаря

А тут я покищо вирішив спростити собі завдання і не приєднувати БД. У сервісі є декілька сторінок. На першій обираються дані для калькулятора і переносяться внаступну форму (замовлення), там вносяться дані про клієнта і переносяться в наступну сторінку. Там таблиця (фон таблиці бланк договору), за допомогою розмітки сторінки у відповідні місця вносяться дані. А коли клієнт перевірив дані то натискаючи кнопку підтвердження формується лист на електронну пошту компанії. В перспективі буде приєднана база даних для обліку клієнтів,але на даний момент цього достатньо

4

Re: Допоможіть з обробкою календаря

Я так зрозумів, Вам треба в залежності від початкової дати (яка має вигляд "dd.mm.yyyy" (очевидно тип string) та строку стахування, порахувати кінцеву дату у такому ж форматі?

x

5

Re: Допоможіть з обробкою календаря

Все вірно. До поки не додано ява скрипт з обранням дати, там стоїть три випадаючі стрічки (дд.мм.рррр), потім вони формують єдину змінну $datestart в якій об'Єднуються в дд.мм.рррр. Я тиждень роблю цей сервіс і голова перестала взагалі варити.

6

Re: Допоможіть з обробкою календаря

Ну як варіант, можна перевести у число (це по факту кількість днів, з 1 січня 1970 року) потім додати 15, 30, чи скільки там потрібно, та переконвертувати назад.
Ресурси по темі:
(рус)
http://ru.wikipedia.org/wiki/Date
http://www.mysql.ru/docs/man/Date_and_time_types.html
http://ru.wikipedia.org/wiki/UNIX-%D0%B … 0%BC%D1%8F

x
Подякували: Intrerio1

7

Re: Допоможіть з обробкою календаря

От ще: http://php.net/manual/ru/book.datetime.php

x
Подякували: Intrerio1

8

Re: Допоможіть з обробкою календаря

Гарна ідея. дякую. Зараз буду пробувати реалізувати.

9

Re: Допоможіть з обробкою календаря

http://www.php.net/manual/ru/datetime.add.php

 $date = new DateTime('2000-12-31');

  echo $date->format('Y-m-d') . "\n";

  $date->modify('+1day');
  echo $date->format('Y-m-d') . "\n";

  $date->modify('+1 month');
  echo $date->format('Y-m-d') . "\n";

Вивід буде наступний:
2000-12-31  (задана дата)
2001-01-01 (+1 день)
2001-02-01 (+1 місяць)

Подякували: Intrerio1

10

Re: Допоможіть з обробкою календаря

Ну ось це взагалі прямо в ціль.Дякую

11

Re: Допоможіть з обробкою календаря

Щиро вдячний всім за допомогу. Щойно завершив реалізацію даного сервісу. Ви спростили мені муки програмування :-)

12

Re: Допоможіть з обробкою календаря

Ви спростили мені муки програмування :-)

Програмування переважно в задоволення, головне знати що і куди. Все приходить з досвідом.
Звертайтесь =)