1 Востаннє редагувалося silver (10.04.2014 20:01:52)

Тема: Мова програмування PureBasic

Можливо не всі знають що є чудова мова програмування - PureBasic.
Що в неї чудового? А ось що: PureBasic у перше простий і при цьому досить потужний, що дозволяє використовувати PureBasic не тільки для навчання програмуванню, але і для розробки програм, ігор (є 2D і 3D движки), біблотек ( dll і так далі) і драйверів на професійному рівні. Тобто PureBasic універсальна мова програмування з широкими можливостями. PureBasic має кроссплатформенную IDE (Windows, Linux, MacOS X, AmigaOS як x86, так і x64 , а також PowerPC), в яку входить редактор коду, редактор форм, компілятор і відладчик. Для PureBasic написано багато бібліотек функцій майже на всі випадки.
І не звертайте увагу на слово "Basic" . Це мова простоти бейсика і можливостей С.
Ще однією особливістю PureBasic є те, що програми компілюються в native-код і не вимагають середовища виконання (runtime або .NET Framework) що полегшує поширення програм. І при цему, розмір виконуваних файлів не великий - від 2 КБ.

2 Востаннє редагувалося 0xDADA11C7 (10.04.2014 20:03:26)

Re: Мова програмування PureBasic

Я знаю і всім рекомендую, але змініть текст, бо на комерційну рекламу схоже, ще й погано написану. Приведіть приклади коду з різними можливостями, і т.п. Тобто пишіть як програміст.

Говорила баба діду: «Я поїду к Білодіду, Ізучу двомовну мову І вернусь обратно знову». А дід бабі: «Не *изди, К Білодіду нєт їзди, — Туди не ходять поїзди»

3 Востаннє редагувалося silver (10.04.2014 20:25:19)

Re: Мова програмування PureBasic

Це короткий опис, а не реклама.
Приклад коду, що створює вікно з текстом.

OpenWindow(0, 0, 0, 120, 50, "вікно",  #PB_Window_MinimizeGadget|#PB_Window_ScreenCentered )
TextGadget(0, 10, 16, 100, 16,"Привіт світ", #PB_Text_Center)
Repeat
   Event = WaitWindowEvent()
Until Event = #PB_Event_CloseWindow

В архіві приклади і мануали (на англійскоі та російскоі мові, на української на жаль нема).

Post's attachments

PureBasic_приклади_та_книжки.zip 4 mb, 137 downloads since 2014-04-10 

4 Востаннє редагувалося 0xDADA11C7 (10.04.2014 20:58:10)

Re: Мова програмування PureBasic

Повиправляйте граматичні помилки, додайте більше прикладів, одформатуйте текст, бо зараз ваші дописи схожі на АНТИрекламу. Відсутність можливості компіляції на .NET платформу не є плюсом. І ви забули додати, що мова небезкоштовна.

Говорила баба діду: «Я поїду к Білодіду, Ізучу двомовну мову І вернусь обратно знову». А дід бабі: «Не *изди, К Білодіду нєт їзди, — Туди не ходять поїзди»

5

Re: Мова програмування PureBasic

Сподіваюсь goto там немає?

6

Re: Мова програмування PureBasic

Replace
goto там є, і це не є погано.

PureBasic мегакрутий ленгвіч для корованів, невеликої кросплатформової автоматизації (може і великої, але я не пробував). Легкий для сприйнятя, чистий (pure) навіть десь занадто.

x

7

Re: Мова програмування PureBasic

Якщо ви game programming то ви самі повинні знати що для цього вам потрібен С++, DirectX або OpenGL.

8 Востаннє редагувалося Chemist-i (05.05.2014 20:54:05)

Re: Мова програмування PureBasic

Crion написав:

Якщо ви game programming то ви самі повинні знати що для цього вам потрібен С++, DirectX або OpenGL.

Шановний, до кого Ви звертаєтесь? І до чого тут PureBasic?

x