1 Востаннє редагувалося Q-bart (31.08.2014 16:00:54)

Тема: Форма зворотнього звязку

В  мене є така форма на HTML5

<form method="post" action="#">
<div class="row half">
<div class="6u"><input type="text" name="name" placeholder="Name" /></div>
<div class="6u"><input type="text" name="email" placeholder="Email" /></div>
</div>
<div class="row half">
<div class="12u">
<textarea name="message" placeholder="Message"></textarea>
</div>
</div>
<div class="row">
<div class="12u">
<input type="submit" value="Send Message" />
</div>
</div>
</form>

Як зробити щоб з неї можна було вдправляти повідомлення? В чому проблема? Поясніть будь-ласка...

Навчаюсь вчитись, щоб навчатись.

2 Востаннє редагувалося jerk1989 (31.08.2014 13:04:24)

Re: Форма зворотнього звязку

Q-bart написав:

В  мене є така форма

<form method="post" action="#">
<div class="row half">
<div class="6u"><input type="text" name="name" placeholder="Name" /></div>
<div class="6u"><input type="text" name="email" placeholder="Email" /></div>
</div>
<div class="row half">
<div class="12u">
<textarea name="message" placeholder="Message"></textarea>
</div>
</div>
<div class="row">
<div class="12u">
<input type="submit" value="Send Message" />
</div>
</div>
</form>

Як зробити щоб з неї можна було вдправляти повідомлення? В чому проблема? Поясніть будь-ласка...

Прихований текст

3 Востаннє редагувалося Q-bart (31.08.2014 15:49:06)

Re: Форма зворотнього звязку

Думаєте я не вмію ввести пошуковий запит в гуглі?
Я перед тим як сюди писати прочитав 5-7 статей...

Навчаюсь вчитись, щоб навчатись.

4

Re: Форма зворотнього звязку

Зменіть action на цільову сторінку, і буде вам щастя.

Подякували: Q-bart1

5

Re: Форма зворотнього звязку

Наскільки я дізнався,  action  це атрибут тега form . .. Він відповідає за те щоб при натисненні "Send", дані які ввів користувач передавались до програми написаної на PHP чи іншій мові, та програма обробляє дані і відсилає мені на пошту повідомлення яке надіслав користувач... Так, чи ні?? Як написати ту програму???

І що таке цільова сторінка???

І, та форма написана на HTML5, реалізувати ту програму не можна лише засобами HTML5???

Навчаюсь вчитись, щоб навчатись.

6

Re: Форма зворотнього звязку

Цільова сторінка - та, на яку відсилається вміст форми.
Як написати - це можна прочитати в будь-якому підручнику з веб-програмування.
На решту питань відповідь ствердна.

Подякували: Q-bart1

7

Re: Форма зворотнього звязку

Цільова сторінка - це тобто, та сама програма, написана на PHP?

Навчаюсь вчитись, щоб навчатись.

8

Re: Форма зворотнього звязку

так, програма, яка читає надісланий вами ПОСТ запит

Говорила баба діду: «Я поїду к Білодіду, Ізучу двомовну мову І вернусь обратно знову». А дід бабі: «Не *изди, К Білодіду нєт їзди, — Туди не ходять поїзди»
Подякували: Q-bart1

9 Востаннє редагувалося Q-bart (31.08.2014 18:11:56)

Re: Форма зворотнього звязку

А де можна почитати про ту програму(реальні посилання)
А то в гуглі так нічого не дає
посилання
посилання
Хоча б назва?? І пошукові слова, які використовувати..

Навчаюсь вчитись, щоб навчатись.

10

Re: Форма зворотнього звязку

вчіть PHP на codecademy.com
І оце перше, що видав гугл за вашим другим посиланням - http://icc.mdpu.org.ua/learn/php/4ukr.pdf

Говорила баба діду: «Я поїду к Білодіду, Ізучу двомовну мову І вернусь обратно знову». А дід бабі: «Не *изди, К Білодіду нєт їзди, — Туди не ходять поїзди»
Подякували: koala, Q-bart2

11

Re: Форма зворотнього звязку

jerk1989 написав:

В  мене є така форма

це все не так просто, розібратись безперечно можна, але якщо перший раз робиш форму "зворотнього зв'язку" часу піде досить
1. основний сайт має бути з розширенням .php,(між іншим питання  вже не  втому розілі :) ) якщо плануєш ще й виводити повідомлення чи коментарі
2. коректно написати форму зворотнього зв'язку
3. коректно написати .php файлик, що опрацьовує дані з форми (нехай буде ,-цільова сторінка)
4. створити таблицю для коментарів використав базу даних MySql (теж прийдеться ази вивчити, якщо перший раз)  де зберігаються коментарі
5. між іншим прийдеться зробити перевірку заповнення форм на коректність заповнення ( вважаю коректно буде і javascript та php)

Збираю знання і... роздаю знання :)
Подякували: Q-bart1

12

Re: Форма зворотнього звязку

0xDADA11C7 написав:

вчіть PHP на codecademy.com

Я знаю, про php... *TIRED*  *TIRED*  *TIRED*  *TIRED*
Але зараз почався навчальний рік... олімпіади.... треба вчитись в школі.... При першій можливості відразу сяду за php....
Дякую!!

Навчаюсь вчитись, щоб навчатись.

13

Re: Форма зворотнього звязку

Анатолій написав:
jerk1989 написав:

В  мене є така форма

це все не так просто, розібратись безперечно можна, але якщо перший раз робиш форму "зворотнього зв'язку" часу піде досить
1. основний сайт має бути з розширенням .php,(між іншим питання  вже не  втому розілі :) ) якщо плануєш ще й виводити повідомлення чи коментарі
2. коректно написати форму зворотнього зв'язку
3. коректно написати .php файлик, що опрацьовує дані з форми (нехай буде ,-цільова сторінка)
4. створити таблицю для коментарів використав базу даних MySql (теж прийдеться ази вивчити, якщо перший раз)  де зберігаються коментарі
5. між іншим прийдеться зробити перевірку заповнення форм на коректність заповнення ( вважаю коректно буде і javascript та php)

1  -Чому? :o  :o  :o  :o  :o Невже на моєму index.html та форма не піде?????? :o  :o  :o
2,3 - працюю....
4 коментів не буде
5.- зроблю як тільки вивчу php, чи довчу до того місця...
Дякую!!!

Навчаюсь вчитись, щоб навчатись.

14

Re: Форма зворотнього звязку

1. Піде, якщо ви налаштуєте веб-сервер обробляти php-код в файлах .html.

Подякували: Q-bart1

15

Re: Форма зворотнього звязку

koala написав:

1. Піде, якщо ви налаштуєте веб-сервер обробляти php-код в файлах .html.

З того що я зрозумів тут
Клієнт (тобто браузер) відправляє запит(вводить URL адресу) до веб-сервера, після того веб сервер в  браузері відображає веб-сторінку. Так?
Отже веб сервер це "комп'ютер" на якому розташований сайт, тобто - хостинг... Так???
Де там можна провести такі налаштування??

Навчаюсь вчитись, щоб навчатись.

16

Re: Форма зворотнього звязку

Пане, вибачте, я просто прямо відповів на ваше питання, а не на те питання, яке ви ХОТІЛИ поставити. Взагалі раджу ознайомитися із цим текстом (російською), там буде відповідь на 50% ваших питань.

Q-bart написав:

Клієнт (тобто браузер) відправляє запит(вводить URL адресу) до веб-сервера, після того веб сервер в  браузері відображає веб-сторінку. Так?

Категорично ні. Раджу вам піти поспати і на свіжу голову знову прочитати той документ.

Q-bart написав:

Де там можна провести такі налаштування??

Залежить від того, який це саме сервер. Але вам таки треба php писати, а не тільки html.

Подякували: Q-bart1

17

Re: Форма зворотнього звязку

<form  action="example.php" method="post"">
<div class="row half">
<div class="6u"><input type="text" name="name" placeholder="Name" /></div>
<div class="6u"><input type="text" name="email" placeholder="Email" /></div>
</div>
<div class="row half">
<div class="12u">
<textarea name="message" placeholder="Message"></textarea>
</div>
</div>
<div class="row">
<div class="12u">
<input type="submit" value="Send Message" />
</div>
</div>
</form>
<?php 
 ".$_REQUEST["name"]. " 
 ".$_REQUEST["email"]."
 ".$_REQUEST["message"];"
echo $str; 
?> 

Ось ця проограма зможе працювати з формою що вище? Написав її по аналогіїї що в посиланні,,, Якщо не так щось, виправте  я майже зовсім не знаю синтаксису php...

Наскільки я розумію, в атрибуті action має бути вказане посилання example.php ???А сам example.php має бути розміщено на хостингу???

Тоді, щоб дізнатись про те чи нема нового повідомлення, Я маю запустити програму example.php Так??? Тобто наприклад в браузері ввести dominian.com/example.php ?????? Тоді мені покаже нове повідомлення ...??? Так?
Тобто буде так? клієнт надіслав повідомлення.. воно десь лежить, я запускаю програму і вона шукає чи нема нових повідомлень???

А як зробити щоб ця програма мені автоматично надсилала повідомлення на мою пошту???

Навчаюсь вчитись, щоб навчатись.

18 Востаннє редагувалося Q-bart (31.08.2014 22:40:17)

Re: Форма зворотнього звязку

koala написав:

Пане, вибачте, я просто прямо відповів на ваше питання, а не на те питання, яке ви ХОТІЛИ поставити. Взагалі раджу ознайомитися із цим текстом (російською), там буде відповідь на 50% ваших питань.

Q-bart написав:

Клієнт (тобто браузер) відправляє запит(вводить URL адресу) до веб-сервера, після того веб сервер в  браузері відображає веб-сторінку. Так?

Категорично ні. Раджу вам піти поспати і на свіжу голову знову прочитати той документ.

Q-bart написав:

Де там можна провести такі налаштування??

Залежить від того, який це саме сервер. Але вам таки треба php писати, а не тільки html.

Дякую!
Отже, що я зрозумів. Браузер посилає запит серверу через http показати якийсь файл - тоді сервер реагує і відсилає браузеру той документ... ??? Так?
Але я не розумію що таке веб сервер?? Це те саме що сервер? Тобто це та надпотужна машина(комп'ютер), що відправляють браузеру документ що він просив.??? 
Тут http://kolo.tv/pidtrimka/zapitannya-i-v … veb-server  пише

Веб-сервер – це програма, служба або сервіс, запущений на якому-небудь комп'ютері. Завданням веб-серверів є надання доступу до даних, які на ньому розміщені по протоколах HTTP і HTTPS. У світі існує мільйони веб-серверів і на кожному з таких серверів може розташовуватися не один, а кілька сайтів. Це стало можливим завдяки технології віртуальних доменів. Більшість веб-серверів у світі працюють під управлінням операційних систем LINUX і UNIX. Найпопулярнішим веб-сервером є APCHE. Сайти та сторінки лежать в певній папці на комп'ютері із запущеним веб-сервіром і коли ми набираємо адресу веб-сторінки, то ми просто відкриваємо файли в цій папці.

Тобто я для свого сайту маю вибрати якийсь веб-сервер, і десь його встановити??? так??

запущений на якому-небудь комп'ютері

Це може бути навіть мій ПК? Чи хостинг?

Навчаюсь вчитись, щоб навчатись.

19

Re: Форма зворотнього звязку

Так, це може бути навіть ваш ПК. Встановити сервер зовсім нескладно.

Говорила баба діду: «Я поїду к Білодіду, Ізучу двомовну мову І вернусь обратно знову». А дід бабі: «Не *изди, К Білодіду нєт їзди, — Туди не ходять поїзди»
Подякували: Q-bart, koala2

20

Re: Форма зворотнього звязку

Але тоді комп має бути включено і до компа має бути  підключено інтернет весь час???

Навчаюсь вчитись, щоб навчатись.