1 Востаннє редагувалося Torbins (05.11.2014 13:40:19)

Тема: Робота з масивами у Делфі

Є код з турбо паскалю, потрібно переробити під делфі

uses crt;
var a,b,x:array[1..400] of integer;
    mn:array[1..300] of real;
    n,m,k,i,j:integer;
    buf:real;
    f:boolean;
begin
clrscr;
randomize;
repeat
write('Размер массива А до 300 n=');
readln(n);
until(n>0)and(n<=300);
repeat
write('Размер массива B до 400 m=');
readln(m);
until(m>0)and(m<=400);
clrscr;
writeln('Массив A:');
for i:=1 to n do
 begin
  a[i]:=random(20);
  write(a[i]:4)
 end;
writeln;
write('Press Enter');
readln;
writeln('Массив B:');
for i:=1 to n do
 begin
  b[i]:=random(20);
  write(b[i]:4)
 end;
writeln;
write('Press Enter');
readln;
k:=0;
for i:=1 to n do
 begin
  f:=false;
  j:=1;
  while(j<=m)and not f do
  if b[j]=a[i] then f:=true
  else j:=j+1;
  if f then
   begin
    j:=1;
    while(j<=k)and f do
    if a[i]=x[j] then f:=false
    else j:=j+1;
    if f then
     begin
      k:=k+1;
      x[k]:=a[i];
      mn[k]:=sin(x[k])
     end;
  end;
 end;
writeln('Массив X:');
for i:=1 to k do
write(x[i]:4);
writeln;
for i:=1 to k-1 do
for j:=i+1 to k do
if mn[i]>mn[j] then
 begin
  buf:=mn[i];
  mn[i]:=mn[j];
  mn[j]:=buf
 end;
writeln('Искомое множество:');
for i:=1 to k do
write(mn[i]:8:3);
readln
end.

2

Re: Робота з масивами у Делфі

А що з цього, крім crt і clrscr, не працює в Delphi?

3

Re: Робота з масивами у Делфі

koala написав:

А що з цього, крім crt і clrscr, не працює в Delphi?

Ну наприклад мені цікаво чи буде працювати замість "write" - showmessage. Можливо питання тупе, але я далеко не шарю. Тому і попросив переробити код

4

Re: Робота з масивами у Делфі

Давайте відділяти мух від котлет. У вас код, розрахований на консоль. В Delphi можна реалізувати консольну програму, там цей код майже весь працюватиме. Якщо ж вам треба в Delphi не консольний додаток зробити, а форму (а ви не сказали, що вам воно треба) - то треба трохи більше, ніж просто переробити код, зокрема, розробити ту саму форму і придумати, що і як працюватиме в ній (тобто розробити інтерфейс). Showmessage - дуже слабка і малоадекватна заміна write.

5

Re: Робота з масивами у Делфі

Я усвідомлюю свою помилку і буду радий якщо ви згодитеся мені допомогти. Було б добре якби ви розробили інтерфейс та підігнали під нього код і пояснили чому саме так а не інакше, так як мета в мене навчитися, а не просто скопіювати!!

koala написав:

Давайте відділяти мух від котлет. У вас код, розрахований на консоль. В Delphi можна реалізувати консольну програму, там цей код майже весь працюватиме. Якщо ж вам треба в Delphi не консольний додаток зробити, а форму (а ви не сказали, що вам воно треба) - то треба трохи більше, ніж просто переробити код, зокрема, розробити ту саму форму і придумати, що і як працюватиме в ній (тобто розробити інтерфейс). Showmessage - дуже слабка і малоадекватна заміна write.

6

Re: Робота з масивами у Делфі

Тоді знайдіть будь-який підручник чи тюторіал і розберіться із базовими елементами інтерфейсу. Тут підручник вам писати ніхто не буде.

7

Re: Робота з масивами у Делфі

ex.jedii написав:

Я усвідомлюю свою помилку і буду радий якщо ви згодитеся мені допомогти. Було б добре якби ви розробили інтерфейс та підігнали під нього код і пояснили чому саме так а не інакше, так як мета в мене навчитися, а не просто скопіювати!!

koala написав:

Давайте відділяти мух від котлет. У вас код, розрахований на консоль. В Delphi можна реалізувати консольну програму, там цей код майже весь працюватиме. Якщо ж вам треба в Delphi не консольний додаток зробити, а форму (а ви не сказали, що вам воно треба) - то треба трохи більше, ніж просто переробити код, зокрема, розробити ту саму форму і придумати, що і як працюватиме в ній (тобто розробити інтерфейс). Showmessage - дуже слабка і малоадекватна заміна write.

Якщо у вас мета навчитися тоді самі ручками і головою берете і коперсаєтесь в туторіалах , тоді вам і пояснення будуть не потрібні , і тоді справді навчилибся.

А так то я можу взятись за 100 грн наприклад.
(ціну взяв що перше в голову збрело)

Junior Django Developer

8

Re: Робота з масивами у Делфі

Погоджуйтесь, шо ви будете мізки напрягати, не варте воно того.

МАКЕ ЦКЯАІИЕ БЯЕАТ АБАІИ

9

Re: Робота з масивами у Делфі

ex.jedii
Якщо ви дійсно хочете навчитись, то почніть читати чи дивитися якісь уроки по Делфі, та викладайте сюди ваш код, а ми вам підказуватимемо, що не так. Можу навіть підказку дати: тут варто використати TStringGrid.