1

Тема: Вивчення C# з нуля від А до Я

Вітаю! Хочу активно та наполегливо зайнятися програмуванням, та в майбутньому поступити в цьому напрямку.Мені порекомендували для початку вивчати мову "СІ ШАРП", після повного вивчення, перейти до с++ та java. Мені також важлива ваша думка на рахунок вище сказаного!
Чи могли б Ви порекомендувати якісь підручники, відео уроки, лабораторні, лекції по вивченню мови програмування С#. Дякую за увагу.
tw1x.name@gmail.com

2

Re: Вивчення C# з нуля від А до Я

https://www.youtube.com/watch?v=qssfgCS … JgVGjKsS4G

Говоріть українською! Живіть українською! Відчувайте українською!
Подякували: tw1x1

3

Re: Вивчення C# з нуля від А до Я

Я думаю що краще зразу вчити ту мову яка вам більше подобається.

4

Re: Вивчення C# з нуля від А до Я

C# мова програмування високого рівня, я б радив почати із чогось нижчого - С++, так ви зрозумієте як все побудовано, і вивчення остальних мов буде набагато легшим.

Книжка - Рихтер Дж. - CLR via C#. Программирование на платформе Microsoft .NET Framework 4.0 на языке C#
для С++ В.В. Войтенко, А.В. Морозов С/С++ теорія та прктика

5

Re: Вивчення C# з нуля від А до Я

б радив почати із чогось нижчого - С++

Кодіть в машинних кодах, пане. Початківцям ото одоробло радити - гріх.

Говорила баба діду: «Я поїду к Білодіду, Ізучу двомовну мову І вернусь обратно знову». А дід бабі: «Не *изди, К Білодіду нєт їзди, — Туди не ходять поїзди»
Подякували: bvn, ostap34PHP, leofun013

6

Re: Вивчення C# з нуля від А до Я

0xDADA11C7 написав:

б радив почати із чогось нижчого - С++

Кодіть в машинних кодах, пане. Початківцям ото одоробло радити - гріх.

Іноді, щоб спростити собі життя, спочатку потрібно його сильно ускладнити))

Подякували: leofun011

7

Re: Вивчення C# з нуля від А до Я

Круто... жодної відповіді по суті... цікава в нас тут спільнота. Я було оце теж замислився хоч трохи познайомитися з цією мовою, знайшов на форумі оцю тему і... пшик...

PS: Добре, що хоч в гуглі не забанили :-)

Подякували: ostap34PHP1

8

Re: Вивчення C# з нуля від А до Я

В нас є принаймні 2 гарних фахівця з цієї мови - Факінян та Коала. Не треба замислюватися - просто ознайомитеся з мовою, якщо інколи потрібне клепання хвормочок.

Говорила баба діду: «Я поїду к Білодіду, Ізучу двомовну мову І вернусь обратно знову». А дід бабі: «Не *изди, К Білодіду нєт їзди, — Туди не ходять поїзди»
Подякували: ostap34PHP1

9 Востаннє редагувалося Betterthanyou (14.07.2017 03:02:40)

Re: Вивчення C# з нуля від А до Я

https://courses.prometheus.org.ua/cours … 6_T1/about - курси українською мовою (10.12.2014 02:22:31 - хоча це вже не актуально, але можливо комусь пригодиться... )

Подякували: bvn, ostap34PHP, leofun013

10

Re: Вивчення C# з нуля від А до Я

Я собі обрав оце: http://www.csharpcourse.com/
Можливо вибір не вдалий? Покритикуйте...

Подякували: Betterthanyou1

11

Re: Вивчення C# з нуля від А до Я

Я недавно також думав підівчити C# заради загального розвитку. Наштовхнувся на курси оцього дядька: https://www.udemy.com/user/moshfeghhame … ht_courses Тільки там якась дивна система знижок. При певних умовах можна збити ціну з 150$ до 10$.

12

Re: Вивчення C# з нуля від А до Я

bvn написав:

Я собі обрав оце: http://www.csharpcourse.com/
Можливо вибір не вдалий? Покритикуйте...

Прочитав декілька глав і можу сам покритикувати... Дуже розжовано аж занадто, тобто для початківців не тільки у C#, а й в програмуванні взагалі... При тому ще й багато якихось жартів та афоризмів, англійською мовою це складнувато сприймати... Хотілося чогось сухішого й стислішого, але поки що не знайшов, читатиму далі :)

13

Re: Вивчення C# з нуля від А до Я

Теж турбує ця тема. Але в мене більш конкретне питання. Мною була придбана книга (елек.варіант) Head Fist C# (3-тє видання). Так от на чому застряв, стор.50. Книга вимагає visual studio 2012 & Windows 8. Маю 7-ку та visual studio 2017/Xamarin. Має сенс заміна 7-ки на 10-ку за для відповідності книги, чи відповідності все одно не вийде? Я маю на увазі те, що в мене WPF, а в книзі вже (Windows Store -> Blank App (XAML)).

14

Re: Вивчення C# з нуля від А до Я

Якщо відео, то кращої абсорбації інформації чим від Дениса Маркова я не бачив. Але, є одне але - відео по С# від нього немає. Як варіант https://www.youtube.com/channel/UCvuY90 … lPbdqbfguw . Дуже стисло, багато треба "допетрувати" самому. Чи економе таке навчання час, ще питання, але "маємо те що маємо".

15

Re: Вивчення C# з нуля від А до Я

Torbins написав:

Я недавно також думав підівчити C# заради загального розвитку. Наштовхнувся на курси оцього дядька: https://www.udemy.com/user/moshfeghhame … ht_courses Тільки там якась дивна система знижок. При певних умовах можна збити ціну з 150$ до 10$.

я дивився відео по Asp.Net від цього дядька, так от, там все дуже поверхнево, мені не дуже сподобалось.
В мене от взагалі така думка про цих урокоробителів, що вони поставили то все на конвеєр, і одного такого курса аж ніяк не вистачить для гарного розуміння предмету

Говоріть українською! Живіть українською! Відчувайте українською!
Подякували: taburyak, leofun012

16 Востаннє редагувалося bvn (20.11.2017 15:01:48)

Re: Вивчення C# з нуля від А до Я

Взагалі ненавиджу відео, як спосіб навчання... Поки він сидітиме і розповідатиме своє "бе-ме, от зараз відкриємо віконце, зараз оце віконце відкриємо, зараз воно відкриється...", я три абзаци сам прочитаю... Потім, коли ти сидиш, як пасивний слухач, мимоволі починаєш щось паралельно робити і те що відбувається на відео перестаєш сприймати. Ні, це не мій метод. Тільки книжка. Або книжка + форум чи той дядько, що відповість на твої дурні запитання.

PS: Ну, і головне в начанні, це практика... якщо просто читаєш і думаєш, що зрозумів, то ніфіга ти не зрозумів, доки не застосуєш на практиці.

Подякували: javascriptIsLife, FakiNyan, P.Y., leofun014

17

Re: Вивчення C# з нуля від А до Я

bvn написав:

Взагалі ненавиджу відео, як спосіб навчання... Поки він сидітиме і розповідатиме своє "бе-ме, от зараз відкриємо віконце, зараз оце віконце відкриємо, зараз воно відкриється...", я три абзаци сам прочитаю... Потім, коли ти сидиш, як пасивний слухач, мимоволі починаєш щось паралельно робити і те що відбувається на відео перестаєш сприймати. Ні, це не мій метод. Тільки книжка. Або книжка + форум чи той дядько, що відповість на твої дурні запитання.

PS: Ну, і головне в начанні, це практика... якщо просто читаєш і думаєш, що зрозумів, то ніфіга ти не зрозумів, доки не застосуєш на практиці.

в мене така сама фігня й з книжками буває. Багато хто, якщо не всі, намагаються викласти в своїх книжках свої власні "філософські" думки, котрі в них зародились після років роботи з тією чи іншою технологією, в той час, коли читач хоче отримати інфу про те, як щось конкретно працює і як його використовувати, і оті думки автора просто не може сприйняти, бо для того він й сам має довгенько попрацювати з тими технологіями. І ото так і буває, що автор щось там собі лепече, а ти думаєш про нещодавно переглянуту серію аніме.

Говоріть українською! Живіть українською! Відчувайте українською!
Подякували: bvn, P.Y.2

18 Востаннє редагувалося bvn (20.11.2017 17:20:05)

Re: Вивчення C# з нуля від А до Я

До речі щодо дурних запитань. Я вже більше половини книжки прочитав (отієї, що я вище писав) і досі не знайшов відповідь на одне важлива, на мій погляд, запитання. Я б його взагалі десь серед перших 10 сторінках книги розмістив. Як створювати і підключати власні класи/бібліотеки?

От з пхп все зрозуміло, ти просто починаєш юзати якийсь клас і автолоадер сам в правильні структурі директорій віднайде і підключить ваш клас. В сішарпі мало б щось подібне бути, ну тільки на етапі компіляції, ні?

PS: Ні, непаравильне запитання, як підключати, я все ж знаю 'using', але звідки воно їх достає оті бібліотеки? З якого потайного карману? Як створити такий власний карман зі своїми бібліотеками? - оце більш правильне запитання.

19

Re: Вивчення C# з нуля від А до Я

FakiNyan написав:
bvn написав:

Взагалі ненавиджу відео, як спосіб навчання... Поки він сидітиме і розповідатиме своє "бе-ме, от зараз відкриємо віконце, зараз оце віконце відкриємо, зараз воно відкриється...", я три абзаци сам прочитаю... Потім, коли ти сидиш, як пасивний слухач, мимоволі починаєш щось паралельно робити і те що відбувається на відео перестаєш сприймати. Ні, це не мій метод. Тільки книжка. Або книжка + форум чи той дядько, що відповість на твої дурні запитання.

PS: Ну, і головне в начанні, це практика... якщо просто читаєш і думаєш, що зрозумів, то ніфіга ти не зрозумів, доки не застосуєш на практиці.

в мене така сама фігня й з книжками буває. Багато хто, якщо не всі, намагаються викласти в своїх книжках свої власні "філософські" думки, котрі в них зародились після років роботи з тією чи іншою технологією, в той час, коли читач хоче отримати інфу про те, як щось конкретно працює і як його використовувати, і оті думки автора просто не може сприйняти, бо для того він й сам має довгенько попрацювати з тими технологіями. І ото так і буває, що автор щось там собі лепече, а ти думаєш про нещодавно переглянуту серію аніме.

Давно дійшов висновку, що ідеальна книжка повинна мати формат довідника. Коротенький вступний курс про основи синтаксису, трохи прикладів коду — а далі простіше читати документацію API, ніж реверс-інженірити логіку автора підручника/відеоуроків (де, втім, також можна знайти приклади коду — з цієї точки зору, книжка зручніша за відео; втім, приклади коду для конкретної задачі можна й нагуглити на стековерфлов чи інших подібних ресурсах).

py -3 -m pip install git+https://github.com/snoack/python-goto
∩⍴○⌈⍴⍺/∧\∨/⊢○ ⌿⍀⍴⌊
Подякували: bvn1

20

Re: Вивчення C# з нуля від А до Я

bvn написав:

...я все ж знаю 'using', але звідки воно їх достає оті бібліотеки? З якого потайного карману? ...

Cпочатку пошук йде в директорії, де розміщено exe, а потім в SYSTEM (Windows).

Подякували: bvn1