reverse2500 написав:Зарази для Linux не знаходять вже давно
12.12.2014 Обнаружен новый троян для Linux, входящий в состав вредоносного ПО Turla
08.08.2013 Выявлен троян, нацеленный на кражу параметров банковских аккаунтов у пользователей Linux
28.11.2013 Выявлен червь, поражающий сетевые устройства на базе Linux
ну от недавно знайдені, звісно фанати це критикують, знайомий робив в фірмі доктор веб, розповідав про те як знайшли ботнет під Мас, але фанати фірму звинуватили в тому що вони цей ботнет для реклами написали, натомість знизилась лиш трохи активність після новин. Ось так.
В вінді треба працювати з обмеженим користувачем як я, не качати всяку хрень де бесплатно і без смс, і все буде добре, + Sandboxie, якщо ви качаєте де бесплатно і без смс, антивірус як навсякий випадок, перевірено,
Щодо останнього ще можливо, але чесно я не пригадую жодного пристрою де веб-інтерфейс був написаний на php. Хоча хто знає, не так вже багато прошивок ковиряв. Але то можливо, бо баги там роками можуть не усуватися.
Щодо другого, то тут все простіше. Від подібної зарази мене врятував одного разу SELinux
, вбивши браузер. Як виявилося та падлюка хотіла щось записати до файлів іншого браузера, тут її спіймав SELinux, точніше він замочив її разом із браузером..
Тож тепер для онлайн банкінга тримаю окремий браузер
та перевіряю час від часу чи все добре з SELinux, ну і ще деяка хитрість є..
скажу так, що суцільний високий паркан навколо лісу з кровожерливими хижаками куди ефективніше аніж мисливець з обмеженою кількістю набоїв і слабким уявленням проте на якого хижака він йде полювати. Щодо внди, то щось подібне до Sandboxie є в у безкоштовному COMODO, тому він як раз для неї непогано підходить і це одна з причин чому обрав його, а на Linux паркан звести можна і без подібного антивірусу.
Щодо першого, щось сумнівно.. 
P.S. Скажу так, що безпека на Linux в першу чергу залежить від юзера, а не системи. Правильний Linux дає всі засоби для цього, треба лиш ними вміти користуватися. А правильність Linux залежить від того що обере юзер: годування ліні чи розуму.
Віддамся на один вечір в хороші дівочі руки.. не дорого, в у.о. .. Якщо сподобається, то залишуся безкоштовно назавжди..