1 Востаннє редагувалося Vo_Vik (28.11.2012 20:34:47)

Тема: Браузерка.

Не знаю як у інших веб програмістів, а у мене ідея фікс написати браузерку.
В голові вроді купа ідей, поки на роботі, поки їдеш додому, а як тільки сідаєш після години кодінгу розумієш, що рухаєшся не в тому напрямку і забиваєш. Потім знов купа ідей і починаєш все з початку. Але далі якогось примітивного функціоналу ще не доходив.

В когось є схожі ідеї?
Як я уявляю собі це на даному етапі, 2 лонг полінг "чати"(можна один просто добавити кілька опцій), один звичайний чат між гравцями в межах локації, другий службовий для передачі всіх подій які трапились в локації. На це зверху чіпляється відмальовка графіки за допомогою HTML5.

Швидше всього буду це робити як овпен сорц проект на гітхабі. Фреймворк швидше всього буде Yii.

І ще одне, на локалці я це роблю з використанням nginx, плюс можу поставити любі модулі, як скрипти лонг полінгу, мемкеш і так далі. Тобто по хостінгу швидше всього прийдеться брати виділений сервер або віртуалку, що само по собі є затратною справою. В принципі є варіант використання Амазонівських хмар, але там теж не дуже дешево. Може хтось знає ще якісь варіанти?

2

Re: Браузерка.

Єдина фішка це чат а то не до кінця зрозумів ідею :)

3

Re: Браузерка.

Доречі про хостинг, переглянув ще раз ціни на амазоні, якщо передплати $100 за 3 роки за резервування машини, то потім виходить тільки +43 долари в рік за використання мікро сервісу. Це в принципі достатньо для бетта тесту. Так що напевно з хостінгом визначився.

Єдина фішка це чат а то не до кінця зрозумів ідею smile

Ну що в собі представляє гра? кожен здійснює якусь дію і це передається на сервер, сервер обробляє події і віддає назад результат. Тобто це той же чат. Гравець відправляє свої дії на сервер, одержує назад результати дій(свої і інших гравців). Представлення цих подій гравцю у вигляді графіки чи тексту, це вже справа фронтенду, і не є чимось технологічно складним.

4

Re: Браузерка.

О, я теж хотів написати Dixit на вебсокетах. Але поки що не придумав як реалізувати "кімнати", і що робити коли сокет від’єднується.

5

Re: Браузерка.

Я також був запалився такою ідеєю. хотів написати гру на java а потім розгорнути її у вигляді java-апплету в браузері. Я вже навіть написав двіжок гри (фізика і рендерінг), правда це була сінглплеєровий сайдскроллер. Потім я закачав якихось паблік спрайтів і звуків з супермаріо і в мене навіть вийшло створити тестовий рівень гри. Халепа настала коли я хотів розгорнути гру у вигляді аплету, в мене не вийшло це зробити і я до цього часу точно не знаю чому.
п.с. планував створити гру і завантажити її вконтакт як додаток

Щоб зрозуміти рекурсію потрібно спочатку зрозуміти рекурсію.
int fac(int n) { return n < 2 ? 1 : n*fac(n-1); }

6

Re: Браузерка.

Ідея цікава взагалі теж планувалось щось подібне але стараюсь робити тільки 1-2 штуки тому ця фішка з іграми відклалась в чорний яшчик))

7 Востаннє редагувалося miroslav.chandler (28.11.2012 23:49:04)

Re: Браузерка.

а лонг пулінг як?
не бачив адекватної ліби для пхп, плюс синхронно буде тяжко створити. Це в двух словах всьо просто)

pew pew :D
Блоґ
Подякували: Patron1

8

Re: Браузерка.

а лонг пулінг як?
не бачив адекватної ліби для пхп, плюс синхронно буде тяжко створити. Це в двух словах всьо просто)

Ну ось перший результат з гугла http://habrahabr.ru/post/128535/
http://habrahabr.ru/post/79189/ - а оце в себе в закладках відкопав. Так що треба тестити.

9 Востаннє редагувалося funivan (29.11.2012 10:29:35)

Re: Браузерка.

ну так перше можна зробити прототип. запустити в себе на компі і емулювати 100 юзерів :) А там буде видно чи підтримує функціонал 100 юзерів чи ні. Це для того що б не вбивати багато часу а потім не розчаруватись :)

10

Re: Браузерка.

Доречі про емуляцію... Є якісь софтинки, які можете порадити?

11

Re: Браузерка.

шось незнаю нічого, шоб могло лонг пулінг умулювати)

pew pew :D
Блоґ

12

Re: Браузерка.

вже тиждень хочу почати працювати над цим, і все руки не доходять(
Може на різдво буду мати трохи часу.

13

Re: Браузерка.

Vo_Vik написав:

вже тиждень хочу почати працювати над цим, і все руки не доходять(
Може на різдво буду мати трохи часу.

Успіху тобі! Буде цікаво подивитись на результат, для само-розвитку так би мовити.