1

Тема: масиви

підкажіть будь ласка як порахувати кількість елементів відмінних від нуля в масиві.

2

Re: масиви

http://ideone.com/D4wYAd
А взагалі - завести додаткову змінну і в циклі по елементах збільшувати її, якщо умова виконується.

Подякували: yarikwest1

3

Re: масиви

count = 0 це початкова кількість відмінних від нуля
Перебирайте масив циклом і якщо поточний елемент !=0 то count++

=)
Подякували: yarikwest1

4 Востаннє редагувалося Oleshko (17.10.2015 21:20:27)

Re: масиви

Для перевірки)

int b=0;
int a[9]={1,3,0,1,3,0,0,0,0};

for(int i=0;i<9;i++)
{
if(a[i]!=0)
b++;
}
printf("%d",b);
Подякували: yarikwest1

5

Re: масиви

підкажіть ще як зробити так щоб введення елементів закінчилось коли вводиш 0??

6

Re: масиви

yarikwest написав:

підкажіть ще як зробити так щоб введення елементів закінчилось коли вводиш 0??

А яким чином у вас в масиві будуть нулі, якщо введення закінчиться нулем?

Приблизно так

int i = -1;
do {
  ++i;
  cin >> a[i];
}while( i < 9 && a[i] != 0 );

Подякували: yarikwest1