1

Тема: Як записати фактичну дату у Edit

Підсажіть як записати фактичну дату і час у поле Edit.
Я застосовував таку процедуру:

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
   Edit1.Text:=GetLocalDateTime;
end;

Та нажаль в мене нічого не вийшло. Підскажіть будласка в чому помилка???

2

Re: Як записати фактичну дату у Edit

Edit1.Text:=DateToStr(now);
Подякували: Romanvolja1

3

Re: Як записати фактичну дату у Edit

Itari написав:
Edit1.Text:=DateToStr(now);

now означає, що це дата та, яка зараз, чи не так? А якщо без now , то що тоді?

С++ головного мозку
Розмовляю Українською, пишу С+плюсом

4 Востаннє редагувалося koala (15.11.2015 09:42:43)

Re: Як записати фактичну дату у Edit

Romanvolja написав:

Та нажаль в мене нічого не вийшло.

Це не опис проблеми. Якщо хочете, щоб вам відповідали - описуйте конкретно, що сталося (якщо не компілюється програма - то текст помилки і рядок з нею вказуйте).
DateToStr перетворює дату на рядок; Now повертає поточну дату. Очевидно, що перетворити дату на рядок, якщо не вказати дату, не можна, там обов'язковий параметр.

5

Re: Як записати фактичну дату у Edit

now означає, що це дата та, яка зараз, чи не так?

Саме так.

якщо без now , то що тоді?

А чим це тобі now завадило?

6

Re: Як записати фактичну дату у Edit

В мене із збереженням даних в поле Edit виникли ще деякі питання.
Я хотів записати в поле дані з власивості ConnecticonString, компоненту ADOConnection.
Та в мене при компіляції вибиває помилку в цьому рядку:

   Edit1.Text:=Form2.ADOConnection1.ConnecticonString;

Підскажіть де я зробив помилку???

7

Re: Як записати фактичну дату у Edit

Romanvolja написав:

...в мене при компіляції вибиває помилку в цьому рядку:
   Edit1.Text:=Form2.ADOConnection1.ConnecticonString;
Підскажіть де я зробив помилку???

В цьому рядку.
Текст помилки ми телепатично маємо побачити?

8 Востаннє редагувалося Itari (29.11.2015 23:33:46)

Re: Як записати фактичну дату у Edit

ConnecticonString

Що це за ConnecticonString
очеп'ятка, чи так у коді й написане?

P.S. Щось я не зрозумів як тут побільшити шрифт...  %)

Подякували: Romanvolja1

9

Re: Як записати фактичну дату у Edit

Поставте собі CnWizards, вони підказуватимуть вам правильні ідентифікатори.

10

Re: Як записати фактичну дату у Edit

Itari написав:

ConnecticonString

Що це за ConnecticonString
очеп'ятка, чи так у коді й написане?

P.S. Щось я не зрозумів як тут побільшити шрифт...  %)


Це опечатка.

Саме цю проблему не вирішив тому пішов іншим шляхом.
Дяю за турботу.