1

Тема: Що краще Пітон 3 чи PHP7?

Завжди було цікаво на чому краще програмувати.

I can tell, seen before, I know the way, I know the law
Can't believe, can't obey, Can't agree with all the things I hear you say

2

Re: Що краще Пітон 3 чи PHP7?

Вам завжди було цікаво, чи краще програмувати на версії мови, що з'явилася 3 дні тому?

Подякували: coder1

3

Re: Що краще Пітон 3 чи PHP7?

на чому краще програмувати.

На тому, що створив своїми руками.

Подякували: coder, leofun012

4

Re: Що краще Пітон 3 чи PHP7?

На мою думку PHP обходить Пітон по всьому.

I can tell, seen before, I know the way, I know the law
Can't believe, can't obey, Can't agree with all the things I hear you say

5

Re: Що краще Пітон 3 чи PHP7?

koala написав:

Вам завжди було цікаво, чи краще програмувати на версії мови, що з'явилася 3 дні тому?

А що? Ви щось маєте проти PHP?

I can tell, seen before, I know the way, I know the law
Can't believe, can't obey, Can't agree with all the things I hear you say

6

Re: Що краще Пітон 3 чи PHP7?

На мою думку PHP

на мою думку ні, була задача написати розислку повідомлень, вирішив написати на РНР, куча скриптів, які написані під свій хостер з його налаштуваннями, ще в придачу, вони такі старі що там в налаштуваннях робота без SSL\TLS, 25 порт, яким вже давно не користуються  хостери, замінили все на 597 і 495 порти, так ситуацію як раз врятував python, там вже є стандартний деймон маленький smtpd, до того ж вирішив ситуацію як конектитись і відправляти пошту через gmail, в РНРшніків це не виходило.

- Поганому трояну фаєрвол заважає
- Ніколи не програмуйте та не пийте пиво
Якщо ви з першого разу написали програму, в якій немає жодної помилки, повідомте про це системного програмісту: він виправить помилки в компіляторі

7

Re: Що краще Пітон 3 чи PHP7?

reverse2500 написав:

На мою думку PHP

на мою думку ні, була задача написати розислку повідомлень, вирішив написати на РНР, куча скриптів, які написані під свій хостер з його налаштуваннями, ще в придачу, вони такі старі що там в налаштуваннях робота без SSL\TLS, 25 порт, яким вже давно не користуються  хостери, замінили все на 597 і 495 порти, так ситуацію як раз врятував python, там вже є стандартний деймон маленький smtpd, до того ж вирішив ситуацію як конектитись і відправляти пошту через gmail, в РНРшніків це не виходило.

Пошта легко відправляються через функцію mail(). Також є маса готових бібліотек для цього. А cURL розширення допоможе відправити через інші поштові сервіси.

=)

8

Re: Що краще Пітон 3 чи PHP7?

Пошта легко відправляються через функцію mail()

відправляв, але повідомлення йшли в спам, далі на хостері були і є обмеження в mail(), в одних це одна хвилина на повідомлення поштове одне, в інших ліміт. Тому, потім все йшло до того що треба власний SMTP сервер з DCIM + сертифікати з чимось, щоб в спам повідомлення не приходили, та власний розсилач повідомлень, одним словом, довга історія, пітон допоміг

- Поганому трояну фаєрвол заважає
- Ніколи не програмуйте та не пийте пиво
Якщо ви з першого разу написали програму, в якій немає жодної помилки, повідомте про це системного програмісту: він виправить помилки в компіляторі

9

Re: Що краще Пітон 3 чи PHP7?

reverse2500 написав:

Пошта легко відправляються через функцію mail()

відправляв, але повідомлення йшли в спам, далі на хостері були і є обмеження в mail(), в одних це одна хвилина на повідомлення поштове одне, в інших ліміт. Тому, потім все йшло до того що треба власний SMTP сервер з DCIM + сертифікати з чимось, щоб в спам повідомлення не приходили, та власний розсилач повідомлень, одним словом, довга історія, пітон допоміг

обгрунтуйтe за рахунок чого пітон кращe відррпвляє eмeйли. Дякую

I can tell, seen before, I know the way, I know the law
Can't believe, can't obey, Can't agree with all the things I hear you say

10

Re: Що краще Пітон 3 чи PHP7?

обгрунтуйтe за рахунок чого пітон кращe відррпвляє eмeйли.

я вже писав, в інтернеті купа скриптів, давніх і не розвиваючих, в Python є стандартний деймон smtpd він розвивається з часом що треба, для прикладу, раніше можна було через гугл написати і підключитись через 25 порт, то вже через 465 і 597 з шифруванням, а його потрібно організувати ще в скрипту, все це з коробки виявилось в пітоні, в РНР як не модуль став, то проси налаштувати хостера, якщо погодиться, ще виявилось краще підключатись. Як я і пиав, в неті на РНР в цьому плані купа скриптів закинутих і не працюючих, коментарі почитати, лише "не працює", я пробував і з сокетами працювати і все інше, не вийшло.

- Поганому трояну фаєрвол заважає
- Ніколи не програмуйте та не пийте пиво
Якщо ви з першого разу написали програму, в якій немає жодної помилки, повідомте про це системного програмісту: він виправить помилки в компіляторі
Подякували: leofun011

11

Re: Що краще Пітон 3 чи PHP7?

reverse2500 написав:

обгрунтуйтe за рахунок чого пітон кращe відррпвляє eмeйли.

я вже писав, в інтернеті купа скриптів, давніх і не розвиваючих, в Python є стандартний деймон smtpd він розвивається з часом що треба, для прикладу, раніше можна було через гугл написати і підключитись через 25 порт, то вже через 465 і 597 з шифруванням, а його потрібно організувати ще в скрипту, все це з коробки виявилось в пітоні, в РНР як не модуль став, то проси налаштувати хостера, якщо погодиться, ще виявилось краще підключатись. Як я і пиав, в неті на РНР в цьому плані купа скриптів закинутих і не працюючих, коментарі почитати, лише "не працює", я пробував і з сокетами працювати і все інше, не вийшло.

В мене не вийшло на пітоні відправити емейл.

I can tell, seen before, I know the way, I know the law
Can't believe, can't obey, Can't agree with all the things I hear you say

12

Re: Що краще Пітон 3 чи PHP7?

На пітоні важко конектитися до бази, стандартні функції не впоруються з цим завданням.

I can tell, seen before, I know the way, I know the law
Can't believe, can't obey, Can't agree with all the things I hear you say

13

Re: Що краще Пітон 3 чи PHP7?

В мене не вийшло на пітоні відправити емейл.

на якому пітоні?
і покажіть код

- Поганому трояну фаєрвол заважає
- Ніколи не програмуйте та не пийте пиво
Якщо ви з першого разу написали програму, в якій немає жодної помилки, повідомте про це системного програмісту: він виправить помилки в компіляторі

14

Re: Що краще Пітон 3 чи PHP7?

reverse2500 написав:

В мене не вийшло на пітоні відправити емейл.

на якому пітоні?
і покажіть код

код вже видалив, не вистачило сили волі його підтримувати.

I can tell, seen before, I know the way, I know the law
Can't believe, can't obey, Can't agree with all the things I hear you say

15

Re: Що краще Пітон 3 чи PHP7?

На пітоні важко конектитися до бази, стандартні функції не впоруються з цим завданням.

Це хибна заява:

import sys,odbc
from Tooly import ExtractFilePath
from datetime import date
FBProv="Driver=Firebird/InterBase(r) driver;UID=sysdba;PWD=masterkey;DBNAME="
DBFProv='Provider=MSDASQL.1;Password="";Persist Security Info=True;Extended Properties="DSN=База;DBQ={dir};DefaultDir={dir};DriverId=21;FIL=dBase III;MaxBufferSize=2048;PageTimeout=5;"'
ifx='DRIVER=IBM INFORMIX 3.82 32 BIT;UID=Юзер;PWD=Пасс;DLOC=ru_RU.1251;CLOC=ru_RU.1251;PRO=olsoctcp;SERV=1526;SRVR=май_informix;HOST={aHost};DATABASE={aBase}'

#*******************************************************************************************
#  Главный модуль Tooly для программ Питона
#*******************************************************************************************
ErrorStr=''
class ado():
    """
         Главный класс
         Connection     Объект связи с базой
         Cursor         Курсор набора
         Para           Справочник параметров их файла параметров
         Error          Переменная принима.щая текст ошибок
    """
    #*******************************************************************************************
    def __init__(me,h=True):
        me.Connection=None
        me.Cursor=None
        me.Error='';
        me.ConnectionString=''
        me.RecordCount=0
        me.Record=[]
    #*******************************************************************************************
    def Connect(me):
                "Функция подкл.чения к базе"
                me.Error=''
                try:
                    me.Connection=odbc.odbc(me.ConnectionString)
                except Exception as e:
                    me.Error='Error~Ошибка подкл.чения '+str(e);
                    print(me.Error,me.ConnectionString)
                    return False

                if me.Connection!=None:
                    me.Cursor=me.Connection.cursor();
                    me.Error='';
                    return True
                else:
                  me.Error='Error~Коннект не создан';
                  return False

    #*******************************************************************************************
    def Close(me):
        if me.Connection!=None:
            me.Connection.close()
    #*******************************************************************************************
    def Open(me,SQL):
        "Функция выполнения запроса"
        if me.Cursor!=None:
            try:
                me.Cursor.execute(SQL)

                me.Error='';
                return True
            except odbc.progError as e:
                me.Error='Error~Ошибка в запросе: '+str(e);
                return False
        else:
            me.Error='Error~Коннект не установлен.';
            return False

    #*******************************************************************************************
    def FetchAll(me):
        "Выбирает весь набор в список"
        return me.Cursor.fetchall()
    #*******************************************************************************************
    def Next(me):
        "Возвращает следу.щу. запись"
        me.Record=me.Cursor.fetchone()
        return me.Record

    def Field(me,FieldID):
        if type(FieldID) is str:
            for i,d in enumerate(me.Cursor.description):
                if d[0]==FieldID:
                    if me.Record[i]==None: return ''
                    else: return me.Record[i]

            return ''
        else:
            if FieldID<len(me.Record):
                if me.Record[FieldID]==None: return ''
                else: return me.Record[FieldID]
            else: return ''



def FireBird(Host,Path):
    a=ado()
    if Path=='':
        d=date.today()
        Path='d:\база.GDB'
    if Host=='': Host='127.0.0.1'
    a.ConnectionString=FBProv+Host+':'+Path
    a.Connect()
    return a
def dbf(Path,odbcName):
    a=ado()
    a.ConnectionString='DSN='+odbcName+';DBQ='+Path+';DefaultDir='+Path+';DriverId=533;MaxBufferSize=2048;PageTimeout=5;'
    a.Connect()
    return a
def informix(host,base):
    a=ado()
    a.ConnectionString=ifx.format(aHost=host,aBase=base)
    a.Connect()
    return a

def myodbc(cs):
    global ErrorStr
    a=ado()
    a.ConnectionString=cs
    ErrorStr=''
    try: a.Connect()
    except Exception as e:
        ErrorStr=str(e)
        return None
    return a

#o=FireBird('localhost','d:\\База.GDB')
#o.Open('select * from Юзери')
#while o.Next()!=None:
#    print(o.Record)
#o.Close()

І це лише скетч. Із моїх історичних проєктів. Все гарно працює.

Подякували: coder, leofun01, Djalin3

16

Re: Що краще Пітон 3 чи PHP7?

який жахливий проект  :!

I can tell, seen before, I know the way, I know the law
Can't believe, can't obey, Can't agree with all the things I hear you say

17 Востаннє редагувалося Itari (04.12.2015 21:02:51)

Re: Що краще Пітон 3 чи PHP7?

Не проект а стетч. Проект набагато складніше виглядає.

18

Re: Що краще Пітон 3 чи PHP7?

покажи кавалок проeкту

I can tell, seen before, I know the way, I know the law
Can't believe, can't obey, Can't agree with all the things I hear you say

19

Re: Що краще Пітон 3 чи PHP7?

покажи кавалок проeкту

Не покажу.

20

Re: Що краще Пітон 3 чи PHP7?

о, як мило)) як завжди оффтоп у підфорумі php )))

https://blog.clever-games.win/
Це ще не кінець. Це навіть не початок кінця. Але, можливо, це кінець початку.
Зростання мудрості можна точно вимірювати ступенем зменшення злоби.
///// у творчій відпустці. не турбувати /////