1

Тема: бібліотека windows.h

Вітаю. Маю такий простенький код...

#include <windows.h> 

main (){system("IPconfig");}

Отримую в консолі такий текст

Wireless LAN adapter:

   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Link-local IPv6 Address . . . . . : ffff::ffff:ffff:ffff:ffff%10
   IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.104
   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
   Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1

як мені цей текст з консолі записати в якийсь символьний масив чи щось подібне?

2

Re: бібліотека windows.h

Ну до чого ж люди люблять все через одне місце робити...
Функція system - стандартна зі stdlib, хедер windows.h - ні. Тобто заради стандартної функції ви підключаєте нестандартний величезний інтерфейс WinAPI, який десь використовує стандартну функцію. Це приблизно як купити автомобіль, бо вам колесо потрібно.
По-друге, в чому ви праві - стандартна бібліотека не дає можливості таке зробити. Якщо ви хочете робити саме це, то вам знадобляться системні функції конкретно вашої ОС - а в Windows вони дійсно підключаються через windows.h. Ось офіційний приклад того, що ви просите. Якихось 267 рядків, все для людей.
Але мені чомусь здається, що вам не треба цього. Вам потрібен список підключень з адресами. Це робиться в Windows так. Але то тільки мої здогадки, ви ж цього не просили.

Подякували: Дмитро-Чебурашка1

3

Re: бібліотека windows.h

як мені цей текст з консолі записати в якийсь символьний масив чи щось подібне?

#include <windows.h> 
 
int main (){system("IPconfig > log.txt");}

4 Востаннє редагувалося -=ЮрА=- (23.10.2016 11:28:19)

Re: бібліотека windows.h

Текст буде записано у файл log.txt який з'явиться у тому ж каталозі що і ехе.
PS:

бібліотека windows.h

- НЕМАЭ бібліотеки windows.h це хедер, windows.h підключає багато бібілотек(lib файлів та інших таких же хедерів), АЛЕ НЕ НАЗИВАТЕ ХЕДЕРИ бібліотека, НІКОЛИ, БО ЦЕ НЕ ВІРНО!

5 Востаннє редагувалося -=ЮрА=- (23.10.2016 11:59:09)

Re: бібліотека windows.h

бібліотека windows.h - ні.

- Таке відчуття що ви теж хедери бібілотеками називаєте?Будь ласка виправте вашу відповідь. Стосовно system - це функція із stdlib.h, вона нічого не підключає, ба більше - це стандартна функція просто ВІН використовує ії розширений лексичний варіант.

Подякували: koala1

6 Востаннє редагувалося Діма (23.10.2016 13:09:35)

Re: бібліотека windows.h

-=ЮрА=- написав:

як мені цей текст з консолі записати в якийсь символьний масив чи щось подібне?

#include <windows.h> 
 
int main (){system("IPconfig > log.txt");}

дякую, все працює, тільки не зовсім прямий варіант... тепер щоб проаналізувати що воно мені видало треба відкривати файл... хоча головне що воно працює як мені і потрібно.

основна суть в тому що є багато різних корисних команд для консолі які просто якщо не використовувати часто просто забувають, хочу зробити маленьку програмку яка б собі виконувала все що потрібно не вникаючи в команди консолі

7

Re: бібліотека windows.h

тепер щоб проаналізувати що воно мені видало треба відкривати файл... хоча головне що воно працює як мені і потрібно.

це легше ніж здобувати цю інфу програмно, на скільки мені відомомо "system не вміє нотіфікувати кудись окрім консолі чи файлу". При цьому у коді дуже легко організувати очікування завершення логування, бо system працює  у синхронному режимі

if( system("IPconfig > log.txt") )
{
    ifstream ifs.open("log.txt");
    //тут вже вам видніше куди дівати інфу з того файлу
}