1

Тема: База даних

Доброго дня, 
Потрібно створити базу даних, наповнити її інформацією, списком речей, а потім повинна бути можливість складати звіт (чи форму) з вибраними речами, не з усіма, лише ті які ЗАХОЧУ
ЯК це зробити ?

2

Re: База даних

Так, як ви ЗАХОЧЕТЕ.

Подякували: HetmanNet1

3

Re: База даних

достатньо просто захотіти  :D

Був собі цебер, та переполуцебрився на полуцебренята
Неймовірний блог про мандри http://bosano.ga
Подякували: HetmanNet1

4

Re: База даних

Nick9956
Берете Microsoft Access, або його безкоштовний аналог LibreOffice Base, дивитеся відеоуроки та робите. Чи у вас є якісь конкретні питання?

5

Re: База даних

Torbins написав:

Nick9956
Берете Microsoft Access, або його безкоштовний аналог LibreOffice Base, дивитеся відеоуроки та робите. Чи у вас є якісь конкретні питання?

Угу.. якого воно не в своєму розділі?

Віддамся на один вечір в хороші дівочі руки.. не дорого, в у.о. .. Якщо сподобається, то залишуся безкоштовно назавжди..

6

Re: База даних

якого воно не в своєму розділі?

просто про це хочеться поговорити, а не зробити

- Поганому трояну фаєрвол заважає
- Ніколи не програмуйте та не пийте пиво
Якщо ви з першого разу написали програму, в якій немає жодної помилки, повідомте про це системного програмісту: він виправить помилки в компіляторі
Подякували: HetmanNet1

7

Re: База даних

Torbins написав:

Nick9956
Берете Microsoft Access, або його безкоштовний аналог LibreOffice Base, дивитеся відеоуроки та робите. Чи у вас є якісь конкретні питання?

я знайомий з Microsoft Access,
але не можу зрозуміти, чи можна виводити інформацію у звіті лише обрані елементи, які мені потрібно,
і так, щоб ці елементи можна було обрати з таблиці самому мишкою у вікні Windows
Це можливо у аксес ? Потрібно писати макрос ?

8

Re: База даних

Nick9956
Потрібно писати запит на SQL або побудувати його аксесівським мастером. Але елементи обираються за певними критеріями. Наприклад вибрати усі записи, у яких поле "тип" дорівнює "щітка" або "мило". Якщо вам треба обирати записи мишкою, то додайте до таблиці логічне поле (так/ні) "Виводити у звіт" і встановлюйте чекбокси в цьому полі перед побудовою звіту. Тоді ваш запит буде мати усього одну умову "Виводити у звіт"=Так.

Подякували: Nick99561

9

Re: База даних

Torbins написав:

Nick9956
Потрібно писати запит на SQL або побудувати його аксесівським мастером. Але елементи обираються за певними критеріями. Наприклад вибрати усі записи, у яких поле "тип" дорівнює "щітка" або "мило". Якщо вам треба обирати записи мишкою, то додайте до таблиці логічне поле (так/ні) "Виводити у звіт" і встановлюйте чекбокси в цьому полі перед побудовою звіту. Тоді ваш запит буде мати усього одну умову "Виводити у звіт"=Так.

дякую за пораду, все вийшло
Виникло ще одне питання: чи є якийсь макрос для імпорту файлів в базу даних.

10

Re: База даних

Nick9956
Який саме імпорт вам потрібен? Можна повністю записувати файли в спеціальні поля таблиці, а можна зберігати їх поруч з базою в папочку, і в таблицю писати лише назви. Якщо файлів більше гігабайта, то для Аксеса краще другий варіант. Чи може ви хочете робити розбір вмісту файлів, і на основі вмісту створювати записи в таблицях?

11

Re: База даних

Torbins написав:

Nick9956
Який саме імпорт вам потрібен? Можна повністю записувати файли в спеціальні поля таблиці, а можна зберігати їх поруч з базою в папочку, і в таблицю писати лише назви. Якщо файлів більше гігабайта, то для Аксеса краще другий варіант. Чи може ви хочете робити розбір вмісту файлів, і на основі вмісту створювати записи в таблицях?

А як краще для звіту ?
У мене є таблиця, з полем для вставки фото, я додаю фото вручну кожного разу, клацаю правою кнопкою миші, обираю пункт - додати обєкт OLEє, а потім шукаю файл.
Я Б ХОТІВ БИ, створити кнопку у форму, яка відразу запускала пошук файла.

12 Востаннє редагувалося Torbins (18.12.2016 17:36:22)

Re: База даних

А яка у вас версія офісу? Якщо 2007 або новіша, то варто перевести базу у новий формат і тоді використати тип поля "Вкладення" ("Attachment"). Можливо вам буде достатньо зручно працювати з ним як є. Спробуйте створити невеличку тестову базу для експериментів. Якщо усе ж потрібна кнопка, то треба буде писати на VBA щось таке: https://msdn.microsoft.com/en-us/librar … e.11).aspx, https://msdn.microsoft.com/en-us/librar … e.12).aspx, https://msdn.microsoft.com/en-us/librar … 97396.aspx

Подякували: Nick99561

13 Востаннє редагувалося Nick9956 (18.12.2016 20:24:45)

Re: База даних

Torbins написав:

А яка у вас версія офісу? Якщо 2007 або новіша, то варто перевести базу у новий формат і тоді використати тип поля "Вкладення" ("Attachment"). Можливо вам буде достатньо зручно працювати з ним як є. Спробуйте створити невеличку тестову базу для експериментів. Якщо усе ж потрібна кнопка, то треба буде писати на VBA щось таке: https://msdn.microsoft.com/en-us/librar … e.11).aspx, https://msdn.microsoft.com/en-us/librar … e.12).aspx, https://msdn.microsoft.com/en-us/librar … 97396.aspx

зараз гляну

14

Re: База даних

Nick9956 написав:
Torbins написав:

А яка у вас версія офісу? Якщо 2007 або новіша, то варто перевести базу у новий формат і тоді використати тип поля "Вкладення" ("Attachment"). Можливо вам буде достатньо зручно працювати з ним як є. Спробуйте створити невеличку тестову базу для експериментів. Якщо усе ж потрібна кнопка, то треба буде писати на VBA щось таке: https://msdn.microsoft.com/en-us/librar … e.11).aspx, https://msdn.microsoft.com/en-us/librar … e.12).aspx, https://msdn.microsoft.com/en-us/librar … 97396.aspx

зараз гляну

чомусь не відображається малюнки у звіті ?
в чому проблема
Пробував додавати як OLE ОБ'ЄКТ і як вкладення, все одно не показує

15

Re: База даних

А що змінилося з того часу, коли показувало?