1

Тема: Масив об'єктів

Всім привіт,у мене є консольна база даних,в коді я працюю з структурами,чи можливо замінити масив структур на масив об'єктів класу?Для прикладу є масив структур midfielder third[SIZE] та масив об'єктів midfielder club[10],де midfielder-клас,club-об'єкт

struct midfielder
{
    string name;
    string club;
    int years;
    float price;
    int matches;
    float tackles;
    float fouls;
    int assists;
    int goals;
    midfielder()
    {
        name=club="NONE";
        years=price=matches=tackles=fouls=assists=goals=0;
    }
};
midfielder third[SIZE];

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

class midfielder
{
    private:
            int years;
            float price;
            int matches;
            int goals;
    public:
            string name;
            string club;
            float tackles;
            float fouls;
            int assists;
        
};

2

Re: Масив об'єктів

Не зрозуміле запитання.  Ви питаете чи можна зробити каст типів? Чи що?
Й оця декларація классу  - ви справді таке пишите?

Робіть що хочете - людина створена вільною
Подякували: LoganRoss1

3

Re: Масив об'єктів

чи можливо замінити масив структур на масив об'єктів класу?

Так, можливо, але навiщо?
Заради оптимізувння пам'яті чи що?

4 Востаннє редагувалося LoganRoss (28.04.2017 22:01:00)

Re: Масив об'єктів

class midfielder
{
    private:
            int years;
            float price;
            int matches;
            int goals;
    public:
            string name;
            string club;
            float tackles;
            float fouls;
            int assists;
        
};

Яким чином ви збираєтесь отримувати доступ до членів private?
Щодо вашого питання - можна. Якщо у вас немає ніяких функцій-членів, а тільки члени даних, то простіше (треба) використати структуру. Структура і клас - це взаємозв'язані поняття. Клас - це набагато покращена структура. Тож навіщо вам клас, якщо ви використовуєте тільки члени даних?
Ви нічого конкретного не сказали. Конкретизуйте трохи. Чим вас не влаштовує структура? Наведіть проблеми які виникають і трохи коду.

...
Виходячи з ваших попередніх тем - http://replace.org.ua/topic/7894/, вам задали організувати це все за допомогою класу, але ви і гадки не маєте як працює клас. Правильно?
Because tomorrow may be gone.

5

Re: Масив об'єктів

В C++ єдина відмінність між struct та class - це те, що типово елементи і предки класу private, а структури - public. Отого й усього. Так що міняйте доступ - і готово.

Подякували: harevuch0231