1

Тема: Використовувати, чи не використовувати фічі CSS3

Добрий день.
Читаю книжечку про html5 і там почалась частина про CSS3, в котрій розповідають про box-sizing та calc(), і кажуть, що на деяких браузерах воно не працює, типу як IE 7, а на мозілі требе вендорного префікса додавати, і взагалі, краще поки що не юзати ці фічі, а почекати, коли більше людей буде сидіти на новеньких браузерів.
Перше видання цієї книги вийшло в 2011 році, а друге (котре я читаю), в грудні 2013 року.
Питання: як вияснити, чи вже можна юзати ту чи іншу фічу, чи ще краще зачекати, аби сайтик гарно виглядав на більшості браузерів?

Можливо, можна якось орієнтуватись по таблицям з caniuse.com ?

Прихований текст
https://image.prntscr.com/image/7ynX-IUFS3evyfPr6SYYEw.png
тут спілкуються українці, про політику, і інше (серед них є програмісти, але дуже мало, тому не заходьте туди лише з питаннями про програмування)
https://discord.gg/Zk29v4P
Подякували: Monolith, ostap34PHP2

2 Востаннє редагувалося Monolith (09.08.2017 14:57:16)

Re: Використовувати, чи не використовувати фічі CSS3

2013 рік? Простіше кажучи, це дууууууже давно. Повірте, такі властивості box-sizing не те, що можна, а обов'язково використовувати. У мене завжди у кожному проекті є рядочок:

*, *:before, *:after {
  box-sizing: border-box; 
}

Перфіксів не лякайтеся. Просто не забувайте їх прописувати. Спокійно використовуйте нові властивості. Якщо вже дуже треба підримка старих браузерів, можна завжди нагуглити потрібні скрипти, які фіксять всілякі такі моменти, й роблять код більш кросбраузерним.

Подякували: 0xDADA11C7, FakiNyan, 221VOLT, leofun014

3

Re: Використовувати, чи не використовувати фічі CSS3

ага, угу. Добре, що в мене ще є книга по CSS3 за серпень 2015 року

тут спілкуються українці, про політику, і інше (серед них є програмісти, але дуже мало, тому не заходьте туди лише з питаннями про програмування)
https://discord.gg/Zk29v4P
Подякували: Monolith, ostap34PHP2

4

Re: Використовувати, чи не використовувати фічі CSS3

FakiNyan написав:

Можливо, можна якось орієнтуватись по таблицям з caniuse.com?

Не можна, а потрібно.
Плюс, якщо переживаєте, що сайт буде переглядатися старим браузером, перед новими фічами прописуйте "старший" варіант:

...
width: 50%;
width: calc(50% - 1em); 
...
Подякували: FakiNyan, Monolith, ostap34PHP, 221VOLT, leofun015

5

Re: Використовувати, чи не використовувати фічі CSS3

fed_lviv написав:
FakiNyan написав:

Можливо, можна якось орієнтуватись по таблицям з caniuse.com?

Не можна, а потрібно.
Плюс, якщо переживаєте, що сайт буде переглядатися старим браузером, перед новими фічами прописуйте "старший" варіант:

...
width: 50%;
width: calc(50% - 1em); 
...

угу, угу, про це я теж чув. Типу, спочатку ставимо солідний колір бекграунду, а потім вже можемо юзати всілякі градієнти, або напівпрозорі кольори

тут спілкуються українці, про політику, і інше (серед них є програмісти, але дуже мало, тому не заходьте туди лише з питаннями про програмування)
https://discord.gg/Zk29v4P
Подякували: Monolith, ostap34PHP, leofun013