1

Тема: Шлях на Bootstrap вершину

Тут я буду задавати купу питань по Bootstrap4.

Перше питання: як зробити горизонтального nav в navbar'і ?
Я то роблю ось так
https://jsfiddle.net/bm4xL1bz/

чому оті лінки однана одній, і як зробити, аби вони були в горизонтальній площині?

Говоріть українською! Живіть українською! Відчувайте українською!

2

Re: Шлях на Bootstrap вершину

треба було додати до ul

navbar-expand-sm
Говоріть українською! Живіть українською! Відчувайте українською!

3

Re: Шлях на Bootstrap вершину

а чому не так:

<ul class="list-inline">
  <li class="list-inline-item">Lorem ipsum</li>
  <li class="list-inline-item">Phasellus iaculis</li>
  <li class="list-inline-item">Nulla volutpat</li>
</ul>
First, solve the problem. Then, write the code. (c)JJ

4

Re: Шлях на Bootstrap вершину

тому що в доках по навбару такого нема

Говоріть українською! Живіть українською! Відчувайте українською!

5

Re: Шлях на Bootstrap вершину

Вивчи CSS та більше практикуйся. Вчити Bootstrap не треба. Тим паче, а більшості випадків коли його використовують, для більшості рядових макетів й 80% його функціональності просто не треба.

Подякували: leofun011

6

Re: Шлях на Bootstrap вершину

я вже вивчив css, мені тепер треба вчити bootstrap, alright?

Говоріть українською! Живіть українською! Відчувайте українською!

7

Re: Шлях на Bootstrap вершину

треба не вчити, а щось писати

Навчаюсь вчитись, щоб навчатись.
Подякували: iovchynnikov, ostap34PHP, leofun013

8

Re: Шлях на Bootstrap вершину

FakiNyan написав:

я вже вивчив css, мені тепер треба вчити bootstrap, alright?

А що там вчити? Ви знаєте, що таке сітка та як вона працює? Все, більше Вам нічого не потрібно. З іншим вже в процесі розберетеся, по-іншому немає сенсу, даремно витрачите час...

Подякували: leofun01, ostap34PHP, 221VOLT3

9

Re: Шлях на Bootstrap вершину

Monolith написав:
FakiNyan написав:

я вже вивчив css, мені тепер треба вчити bootstrap, alright?

А що там вчити? Ви знаєте, що таке сітка та як вона працює? Все, більше Вам нічого не потрібно. З іншим вже в процесі розберетеся, по-іншому немає сенсу, даремно витрачите час...

так сітка то саме простіше, аби зрозуміти.
В мене проблема з запам'ятовуванням усіх тих класів, і які класи в які потрібно класти.
Але я зара, наче, трохи розібрався, як з цим усім працювати, так що вже майже на вершині.  :D

Говоріть українською! Живіть українською! Відчувайте українською!

10

Re: Шлях на Bootstrap вершину

Q-bart написав:

треба не вчити, а щось писати

ви так кажете, наче процес написання не є процесом вивчення

Говоріть українською! Живіть українською! Відчувайте українською!

11

Re: Шлях на Bootstrap вершину

FakiNyan написав:
Q-bart написав:

треба не вчити, а щось писати

ви так кажете, наче процес написання не є процесом вивчення

але процес просто вивчення не завжди є ефективним

Навчаюсь вчитись, щоб навчатись.
Подякували: Monolith1

12

Re: Шлях на Bootstrap вершину

Q-bart написав:
FakiNyan написав:
Q-bart написав:

треба не вчити, а щось писати

ви так кажете, наче процес написання не є процесом вивчення

але процес просто вивчення не завжди є ефективним

то може то не вивчення, а діяльність, котра нагадує вивчення?

Говоріть українською! Живіть українською! Відчувайте українською!
Подякували: Q-bart, 0xDADA11C7, ostap34PHP3

13

Re: Шлях на Bootstrap вершину

Робив я нещодавно шнягу одну, і там мала бути бічнель

Прихований текст
(я сцяв в рота муриканським підсосам з їхнім сайдбаром)

, що може ховатися та з'являтися, коли ми тицяємо на кніпочку.
Так от, я зробив дуже круто:
- бічнелька має

position: fixed

та займає ширину в 4 бутстрапівські колонки, а для того, аби приховати її, я просто додаю клас з

left: -40%

, таким чином панель їде вліво і там ховається;
- секція контенту займає ширину в 8 бутстрапівських колонок, і має

margin-left: auto;

, а коли бічнель ховається, то я встановлюю ширину контенту в усі 12 бутстрапівських колонок.

Вся ця штука працює гарно, але мені не подобається, що ширина бічнелі залежить від ширини всього вікна переглядача всесвітньої мережі, та ще й не повністю ховається, коли віконце маленьке, адже вона їде вліво на 40% віконця.

Очевидним рішенням буде - відмовитись від ширини бічнелі в бутстрапівських колонках, зробити її в пікселях, ну і ще щось там треба зробити, майбуть, але я не впевненний, що, і як саме.

Може хтось вже наробив купу бічнелів та знайшов рецепт, що гарантує найкращий результат? А то мені ліньки розбиратись самому.

Говоріть українською! Живіть українською! Відчувайте українською!

14

Re: Шлях на Bootstrap вершину

Прихований текст
Трусіку, ви скотилися.
λ–програміст. https://web-hate.tumblr.com/
Подякували: leofun01, 221VOLT2

15

Re: Шлях на Bootstrap вершину

https://jsfiddle.net/b64tfra9/
Ширина - по вмісту, на здоров'я.

Подякували: FakiNyan, leofun012

16

Re: Шлях на Bootstrap вершину

хмм, а я чось думав, що воно має юзати якісь бутстрапівські класи

Говоріть українською! Живіть українською! Відчувайте українською!

17

Re: Шлях на Bootstrap вершину

тю! так ви зробили так само, як і я. Оте

left: -100%

просто на всі 100% ширини віконця штовхають бічнель вліво.
А це означає, що коли я зроблю, аби воно заїзджало вліво за 1сек, то при різній ширині віконця швидкість заїзджання буде різною.

Говоріть українською! Живіть українською! Відчувайте українською!

18

Re: Шлях на Bootstrap вершину

Дійсно, ваша правда. Виправив: https://jsfiddle.net/b64tfra9/1/ - ідея в тому, щоб контейнер був fixed, але сама панель у ньому relative.
А нащо вам потрібен bootstrap, якщо це робиться чистим css в два рядки? Що саме bootstrap тут може спростити?

Подякували: FakiNyan, leofun01, ostap34PHP3

19

Re: Шлях на Bootstrap вершину

koala написав:

Дійсно, ваша правда. Виправив: https://jsfiddle.net/b64tfra9/1/ - ідея в тому, щоб контейнер був fixed, але сама панель у ньому relative.
А нащо вам потрібен bootstrap, якщо це робиться чистим css в два рядки? Що саме bootstrap тут може спростити?

так-то воно так, але в мене на бічнелі має бути формочка з всілякими кніпочками та введеннями, а в секції контенту карточки мають бути, через то й юзаю бутстрапа.
То от, чомусь, думаю, що якщо юзаєш бутстрапа, то все має бути частиною бутстрапа і юзати його класи, але бачу, що такі ні.

Говоріть українською! Живіть українською! Відчувайте українською!

20

Re: Шлях на Bootstrap вершину

Ви плутаєте бібліотеку із фреймворком. Ви вибираєте елементи для власного коду з бібліотеки; але ви вбудовуєте власний код до чужого фреймоворку. Bootstrap - лише бібліотека.

Подякували: FakiNyan1