1

Тема: Java щось я не дозрозумів ?

вирішив, поглибити знання з Java, є таке пиатння, вже не знаю що робити, на туторіал поітні є про класи і методи код

public class Puppy {
   public Puppy(String name) {
      // This constructor has one parameter, name.
      System.out.println("Passed Name is :" + name );
   }

   public static void main(String []args) {
      // Following statement would create an object myPuppy
      Puppy myPuppy = new Puppy( "tommy" );
   }
}
//javac Puppy.java

Щось пробую своє і код

public class FuppyS {
    public void Youmet (String name) {
      // This constructor has one parameter, name.
      System.out.println("Passed Name is :" + name );
   }

   public static void main(String []args) {
      // Following statement would create an object myPuppy
      Youmet myPuppy = new Youmet ("tommy");
   }
}

замінюєш на Puppy Youmet і все працює,  а помилка:

D:\javase>javac -cp .  FuppyS.java
FuppyS.java:9: error: cannot find symbol
      Youmet myPuppy = new Youmet ("tommy");
      ^
  symbol:   class Youmet
  location: class FuppyS
FuppyS.java:9: error: cannot find symbol
      Youmet myPuppy = new Youmet ("tommy");
                           ^
  symbol:   class Youmet
  location: class FuppyS
2 errors

class Youmet, як це ж метод, що не так ?

- Поганому трояну фаєрвол заважає
- Ніколи не програмуйте та не пийте пиво
Якщо ви з першого разу написали програму, в якій немає жодної помилки, повідомте про це системного програмісту: він виправить помилки в компіляторі

2

Re: Java щось я не дозрозумів ?

У вас клас називається FuppyS, відповідно об'єкт класу має створюватися наступним чином:

FuppyS myPuppy = new FuppyS ("tommy");

Це по-перше. По-друге, в першому прикладі

public Puppy(String name)

це конструктор. Відповідно в наступному рядку створюється об'єкт класа Puppy, в конструктор якого передається параметр tommy:

Puppy myPuppy = new Puppy( "tommy" );

У вашому випадку

public void Youmet (String name)

не конструктор, а метод (хочете, щоб був конструктор змініть ім'я на FuppyS).
В іншому випадку, викликайте цей метод як належить:

FuppyS myPuppy = new FuppyS ();
      myPuppy.Youmet("tommy");

Як бачите помилка в тому, що ви використовуєте Youmet як клас.

Because tomorrow may be gone.
Подякували: reverse2500, leofun012

3

Re: Java щось я не дозрозумів ?

в мене питання, а це правило що назва классу повинна співпадати з назвою конструктора ? Бо я вже здається розумію де помилка

- Поганому трояну фаєрвол заважає
- Ніколи не програмуйте та не пийте пиво
Якщо ви з першого разу написали програму, в якій немає жодної помилки, повідомте про це системного програмісту: він виправить помилки в компіляторі

4

Re: Java щось я не дозрозумів ?

в мене питання, а це правило що назва классу повинна співпадати з назвою конструктора ?

так

Говорила баба діду: «Я поїду к Білодіду, Ізучу двомовну мову І вернусь обратно знову». А дід бабі: «Не *изди, К Білодіду нєт їзди, — Туди не ходять поїзди»
Подякували: reverse25001

5

Re: Java щось я не дозрозумів ?

reverse2500
вирішив, поглибити знання з Java

Щоб отримати знання з Java, краще розпочати все-таки не з TutorialsPoint, хоча ресурс, безумовно, корисний, та більше довідковий, а з курсів, яких є досить багато:
https://uk.wikibooks.org/wiki/%D0%9E%D1 … D0%BE_Java
https://www.youtube.com/watch?v=RfVNoet … g7NAQiCyrq,
де можна взяти окремі уроки за темами, що цікавлять в даний момент.
На https://prometheus.org.ua/
Із зарубіжних, наприклад - https://www.codecademy.com/, https://www.edx.org/course, https://www.udemy.com/

Подякували: 0xDADA11C71