1

Тема: Спамери...методи боротьби

Сьогодні був час проаналізувати сайт... Краще б я цього не робила на ніч)) - за один день в мене на форумі встигли зареєструватися два спамери, що входять до двадцятки найактивніших у світі: oknov.london2013@gmail.com - Польща, 148.81.134.114 , що він встиг натворити ще не виявила, але однозначно щось зробив.

другий дідько під ніком Effinmerign кинув чи то фішинг з твітеру, чи то просто спам, але сервер його не пропустив. Втім, це також не остаточно.

Цікаво, що  час, який вони були на сайті, геть не відображається в метриці -  тобто знайти слід та заблокувати IP неможливо.  Я цих  користувачів видалила, але ж це не метод.

Підскажіть, як ви боретеся з спамерами? які програми  використовуєте? що можна зробити в таких випадках?
Дякую!

2

Re: Спамери...методи боротьби

Спамери зазвичай спамлять на сайтах, які схожі між собою. Зазвичай це форуми з однаковим двигуном, який зовсім не змінювали. Можна звичайно написати бота, який буде чітко спамити один сайт/форум, але на це треба час, тому атакують лише сайти з великою кількостю користувачів.

Кращий захист - це трохи змінити форму реєстрації. Наприклад, на цьому форумі перед формою реєстрації потрібно спочатку погодитись з правилами. Також додано невелике запитання, відповісти на яке не можна автоматично.

3

Re: Спамери...методи боротьби

Vitalina, http://www.zhinka-online.com.ua/compone … gistration там же каптча. Це бота не зупинило о_о ?

4 Востаннє редагувалося Очі.завидющі (28.08.2013 23:40:52)

Re: Спамери...методи боротьби

Звісно, бо антикапча дешева :) Штучного інтелекту не треба, коли є китайці :) Я придумав - зобіть капчу нестандартною і додайте туди українські літери, тоді китайці сказяться :p

5

Re: Спамери...методи боротьби

на кожну капчу знайдеться антикапча!
на кожен жіночий форум - сотня спамерів!
:D

6

Re: Спамери...методи боротьби

я б не сказала, що в нас така аж проста форма реєстрації, на багатьох сайтах взагалі каптчі, контрольних запитань не має

та й користувачів  небагато -  я не розумію логіки спамерів / хакерів

7

Re: Спамери...методи боротьби

Поставте галочку у формі:
"я робот"  якщо знімають галочку тоді все гаразд якщо ні тоді дійсно робот. і хай галочка буде по замовчуванні включена.

2 спамери це дурниця =)
Головне мати нормальні можливості керувати даними
Видалити всі повідомлення користувача, забанити користувача і тд.