13 121

Re: Тема для розмов.

Їм сливки і запиваю козячим молоком, цікаво що відбудеться далі...

13 122 Востаннє редагувалося tchort (16.08.2021 22:29:50)

Re: Тема для розмов.

frz написав:

Їм сливки і запиваю козячим молоком, цікаво що відбудеться далі...

Bourgeois...

Прихований текст

https://i.ibb.co/MpDS6LS/vkdCYb.png

А що далі? Грітимете суп перед тим як з'їсти, митимете чашку від кави, лягатимете спати на ліжечко як наберетеся замість килиму?.... Декадентство.

13 123

Re: Тема для розмов.

Прихований текст

Cливки - це такі плоди з фруктового дерева, якщо що. Не плутати з "слівкамі" - запоребриківським терміном для означення наших вершків.

13 124 Востаннє редагувалося comport (17.08.2021 11:03:34)

Re: Тема для розмов.

Їсти і пити на ніч або пізно шкідливо. Для тих, хто бажає схуднути та підтримувати високий метаболізм, снідати треба пізніше, а вечеряти раніше. Називається інтервальне голодування. Від вечері до сніданку. Іноді можна пропускати сніданок взагалі. Або інший прийом їжі на вибір.

13 125

Re: Тема для розмов.

comport написав:

Їсти і пити на ніч або пізно шкідливо. Для тих, хто бажає схуднути та підтримувати високий метаболізм, снідати треба пізніше, а вечеряти раніше. Називається інтервальне голодування. Від вечері до сніданку. Іноді можна пропускати сніданок взагалі. Або інший прийом їжі на вибір.

інтервальне голодування - це коли ти студент і в тебе тупо нема ні часу ні грошей на їжу, тому ти снідаєш пізно, а вечеряєш взагалі не.
Але то міт для рагулів, які не шарять. Бо я можу приймати їжу один раз в день, після чого почуватись голодним, але при цьому набирати вагу, бо те, що я їстиму, буде висококалорійним фастфудом з солодощами.

Для тих, хто бажає схуднути - треба жерти менше калорій, ніж вашому організму треба, і відмовитись від фастфудів, тобто їсти "цільну" їжу, котра складається з трьох компонентів може. От я пожер сьогодні - яйця + моцарела, це цільна їжа, а не оброблена, в ній нема доданих цукрів або намішаного якогось гівна. Зараз їм арахісове масло (100%) + банан + чорний хліб. Це майже нормальна тема, бо в хліб таки додають якесь гівно. От куплю міксера для тіста, то буду робити власний хліб.

Щоб підтримувати високий метаболізм (дупля не даю, що це таке в цьому контексті, але припущу, що це спалення жирів) - треба вести активний спосіб життя, а не сидіти на сраці цілий день. Якщо ж мається на увазі спалення калорій під час нічого не роблення - то треба мати м'язи, бо їхня підтримка з'їдає калорії. Просто кажучи - людина з 80кг ваги, з яких Nкг - це м'язи, спалить менше калорій під час нічого нероблення, ніж людина з 80кг ваги та N+1кг м'язів.

13 126 Востаннє редагувалося mamkin haker (17.08.2021 12:01:06)

Re: Тема для розмов.

comport написав:

Їсти і пити на ніч або пізно шкідливо. Для тих, хто бажає схуднути та підтримувати високий метаболізм, снідати треба пізніше, а вечеряти раніше. Називається інтервальне голодування. Від вечері до сніданку. Іноді можна пропускати сніданок взагалі. Або інший прийом їжі на вибір.

у мене сестра хаває в 12 ночі і нічо, худа =_=

в кожного організм індевідуальний, і щоб отримати хочь якусь хорошу пораду потрібно звернутись до лікаря =_=
або опиратись на наукові статі в якій приймали експеременти люди підходящої вам вікової, вагової категорії та ведення способу життя

найефективніший (маю наувазі для себе та (ефективність = результат / шкода організму) спосіб спалити калорії це ходити в гору
неважливо по чому, по горах, по драбині, по сходинкам

13 127 Востаннє редагувалося comport (17.08.2021 12:01:07)

Re: Тема для розмов.

Є тема про схуднення. Там може продовжимо?
Хакер, в тебе всі родичі - лікарі, чи що?

13 128

Re: Тема для розмов.

comport написав:

Є тема про схуднення. Там може продовжимо?
Хакер, в тебе всі родичі - лікарі, чи що?

???

mamkin haker написав:

найефективніший (маю наувазі для себе та (ефективність = результат / шкода організму) спосіб спалити калорії це ходити в гору
неважливо по чому, по горах, по драбині, по сходинкам

13 129

Re: Тема для розмов.

FakiNyan написав:

банан + чорний хліб. Це майже нормальна тема, бо в хліб таки додають якесь гівно. От куплю міксера для тіста, то буду робити власний хліб.

В хлібі є крохмаль. Крохмаль - це вуглеводи, вуглеводи - це цукор та глюкоза. А це - ожиріння, простатит, діабет.

Якщо тільки не компенсувати прогулянкою на 3 км.

Тобто споживання вуглеводів має відповідати стану здоров'я та рівню фізичних навантажень. Іноді краще без хліба обходитись. Банан теж містить вуглеводи. Треба глянути глікемічний індекс. На десерт можна (після їжі), але не цілий, а частинку.

13 130

Re: Тема для розмов.

comport написав:
FakiNyan написав:

банан + чорний хліб. Це майже нормальна тема, бо в хліб таки додають якесь гівно. От куплю міксера для тіста, то буду робити власний хліб.

В хлібі є крохмаль. Крохмаль - це вуглеводи, вуглеводи - це цукор та глюкоза. А це - ожиріння, простатит, діабет.

Якщо тільки не компенсувати прогулянкою на 3 км.

Тобто споживання вуглеводів має відповідати стану здоров'я та рівню фізичних навантажень. Іноді краще без хліба обходитись. Банан теж містить вуглеводи. Треба глянути глікемічний індекс. На десерт можна (після їжі), але не цілий, а частинку.

вуглеводи - це енергія в першу чергу.
Ожиріння та діабет не від вуглеводів, а від занадто великої кількості їх + від чистих вуглеводів, як от рафінований цукор, котрі дуже швидко просочуються в кров, а фрукти містять клітковину, котра робить той процес повільнішим, тому енергія приходе повільніше, і відбувається це довше. Мені, звісно, це нафіг не треба, бо ниньки я сиджу за компом більшість часу, але от прикручу турніка, і як раз треба буде, бо займатись я буду серйозно.

13 131 Востаннє редагувалося comport (17.08.2021 12:39:40)

Re: Тема для розмов.

хліб, макарони, вермішель, борошняні вироби - це і є швидкі вуглеводи, тобто цукор і глюкоза для людини. Також крохмаль є у всіх крупах. В деяких менше.

Якщо навантажуватись та їсти мало вуглеводів, то починають палитись жири. Але залежить від рівня глюкози та інсуліну. Якщо з'їсти пів-хліба, то жири можуть навпаки накопичуватись. Вуглеводи - глюкоза - інсулін - жир на животі та інші проблеми.

13 132

Re: Тема для розмов.

comport написав:

хліб, макарони, вермішель, борошняні вироби - це і є швидкі вуглеводи, тобто цукор і глюкоза для людини. Також крохмаль є у всіх крупах. В деяких менше.

Якщо навантажуватись та їсти мало вуглеводів, то починають палитись жири. Але залежить від рівня глюкози та інсуліну. Якщо з'їсти пів-хліба, то жири можуть навпаки накопичуватись. Вуглеводи - глюкоза - інсулін - жир на животі та інші проблеми.

мдаа
цукор та глюкоза це різні речі ))
здається мені шо це добре замаскований віталік :D

13 133

Re: Тема для розмов.

comport написав:

хліб, макарони, вермішель, борошняні вироби - це і є швидкі вуглеводи, тобто цукор і глюкоза для людини. Також крохмаль є у всіх крупах. В деяких менше.

Якщо навантажуватись та їсти мало вуглеводів, то починають палитись жири. Але залежить від рівня глюкози та інсуліну. Якщо з'їсти пів-хліба, то жири можуть навпаки накопичуватись. Вуглеводи - глюкоза - інсулін - жир на животі та інші проблеми.

нє, вуглеводи не просто в жир йдуть, вони накопичуються у вигляді глікогену в печінці та м'язах, і якшо не використовуються, то через деякий час можуть йти  в жир, але це не точно, бо не пам'ятаю вже.
До того ж вуглеводи потрібні для набору м'язів, тому що коли в крові недостатньо вуглеводів, то починають розчеплюватись білки та інша фігня, а то вже не є ок, і тоді починається етап катаболізму, а для набору м'язів треба бути в стані анаболізму, аби білки ніхто не чіпав, і м'язи будувались, тому організму треба дати енергію звідкись, і от вуглеводи як раз те, що дасть нам енергію.
І знову - вуглеводи не призводять до ожиріння, до ожиріння призводить споиживання більшої кількості калорій, ніж організму треба для підтримки поточної ваги.
Але то все звісно дуже складно, і не так однозначно, і може варіюватися трішки від людини до людини.

13 134

Re: Тема для розмов.

mamkin haker написав:
comport написав:

хліб, макарони, вермішель, борошняні вироби - це і є швидкі вуглеводи, тобто цукор і глюкоза для людини. Також крохмаль є у всіх крупах. В деяких менше.

Якщо навантажуватись та їсти мало вуглеводів, то починають палитись жири. Але залежить від рівня глюкози та інсуліну. Якщо з'їсти пів-хліба, то жири можуть навпаки накопичуватись. Вуглеводи - глюкоза - інсулін - жир на животі та інші проблеми.

мдаа
цукор та глюкоза це різні речі ))
здається мені шо це добре замаскований віталік :D

може це ви віталік?

Фруктоза, галактоза та глюкоза — це прості цукри
Лактоза, мальтоза та сахароза — це складні цукри

з вікі

13 135 Востаннє редагувалося mamkin haker (17.08.2021 12:59:32)

Re: Тема для розмов.

FakiNyan написав:
mamkin haker написав:
comport написав:

хліб, макарони, вермішель, борошняні вироби - це і є швидкі вуглеводи, тобто цукор і глюкоза для людини. Також крохмаль є у всіх крупах. В деяких менше.

Якщо навантажуватись та їсти мало вуглеводів, то починають палитись жири. Але залежить від рівня глюкози та інсуліну. Якщо з'їсти пів-хліба, то жири можуть навпаки накопичуватись. Вуглеводи - глюкоза - інсулін - жир на животі та інші проблеми.

мдаа
цукор та глюкоза це різні речі ))
здається мені шо це добре замаскований віталік :D

може це ви віталік?

Фруктоза, галактоза та глюкоза — це прості цукри
Лактоза, мальтоза та сахароза — це складні цукри

з вікі

comport написав:

тобто цукор і глюкоза

Також з вікі

Цу́кор — солодкий на смак харчовий продукт[1]. Це загальна назва групи простих вуглеводів.
моносахариди (прості цукри):
    глюкоза (виноградний цукор, декстроза);

це то ж саме що зказати людство та європейці =_=

13 136

Re: Тема для розмов.

mamkin haker написав:
FakiNyan написав:
mamkin haker написав:

мдаа
цукор та глюкоза це різні речі ))
здається мені шо це добре замаскований віталік :D

може це ви віталік?

Фруктоза, галактоза та глюкоза — це прості цукри
Лактоза, мальтоза та сахароза — це складні цукри

з вікі

comport написав:

тобто цукор і глюкоза

Також з вікі

Цу́кор — солодкий на смак харчовий продукт[1]. Це загальна назва групи простих вуглеводів.
моносахариди (прості цукри):
    глюкоза (виноградний цукор, декстроза);

це то ж саме що зказати людство та європейці =_=

ви сказали, що цукор, котрий може бути глюкозою, це не глюкоза.

13 137 Востаннє редагувалося comport (17.08.2021 13:19:43)

Re: Тема для розмов.

Ще одне. Половина білків не можуть засвоїтись і перетворюються на цукор (в сенсі глюкоза, але довше набирати). Тому спортсмени вживають білки. Білки з овочами, наприклад буряком, засвоюються трохи краще.

Подякували: FakiNyan1

13 138

Re: Тема для розмов.

comport написав:

Ще одне. Половина білків не можуть засвоїтись і перетворюються на цукор (в сенсі глюкоза, але довше набирати). Тому спортсмени вживають білки. Білки з овочами, наприклад буряком, засвоюються трохи краще.

ще чув, що корисні речовини з овочів краще засвоюються, коли їх споживають разом з жиром, як от з олією

13 139 Востаннє редагувалося comport (17.08.2021 13:54:47)

Re: Тема для розмов.

Забагато соняшникової олії також недобре. Тому що містить багато омега-6 та може містити токсини (будь - яка олія, не тільки соняшникова).
Можна комбінувати - сметана, смалець, сало, вершкове масло, краще домашнє, там більше вітаміну К2, якщо корову випасають.
І споживати насіння та горіхи, наприклад льону та соняшника. Вони містять багато олії, клітковину та інше. Тобто споживати цілу їжу. Замість цукру - буряк або цукровий буряк, але весь. Навіть гичка від буряка корисна.

13 140

Re: Тема для розмов.

Цукор (у вузькому сенсі) — назва сахарози як харчового продукту.
Цукри (в широкому сенсі) — приблизно те ж саме, що й сахариди, хоча полісахариди, такі, як крохмаль і целюлоза, цукрами здебільшого не називають, тому здебільшого йдеть про моно- та дисахариди. Сахароза належить до дисахаридів, глюкоза — до моносахаридів. Тому, наприклад, у правильному меді цукру (сахарози) не має бути, але при цьому цукри (глюкоза і фруктоза) в ньому є.

Також слово «цукор» присутнє в назвах деяких інших речовин, що мають солодкий смак, але не належать до сахаридів. Напр., інозит інколи згадується як «м'язовий цукор» (хоча це не сахарид, а циклічний шестиатомний спирт, C₆H₆(OH)₆). Або, наприклад, ацетат свинцю, як виявилось, має солодкий смак, тому фігурує під назвою «свинцевий цукор» (не повторюйте досвід середньовічних алхіміків, які досліджували його смак — вони не знали, наскільки свинець отруйний у всіх його сполуках).

Подякували: comport, leofun012