21

Re: Rendering Proxy

kissarat написав:
P.Y. написав:

динамічна сторінка менш зручна для навігації, ніж статична.

*FACEPALM* можеш дальше не писати. Ти судиш грузіна по чемодану.
Можу добавити, що статична сторінка може бути і динамічною. Тобто з сайтом можна працювати як з виключиним так і з включеним JavaScript. Тільки з включеним швидше і менше навантаження на сервер. Але рендеринг на сервері реалізувати простіше, якшо треба.

В принципі, дебільну навігацію можна зробити на чому-завгодно. Але з використанням сучасних технологій відкривається більшле можливостей...

Крім того, я не стверджував, що це відбувається завжди — як бачимо на прикладі сторінок з офіційного сайту Angular, вони в плані навігації такі ж зручні, як html без JS (повна несумісність зі старим мотлохом — окреме питання).

22 Востаннє редагувалося kissarat (10.05.2015 21:37:00)

Re: Rendering Proxy

Бачу тема наболіла

23 Востаннє редагувалося kissarat (10.05.2015 21:42:56)

Re: Rendering Proxy

Я говорю про фрейми як щось, що вже було винайдено в минулому столітті. Навіщо винаходити їх двічі?

А ви вкурсі, що взаємодія з сервером відбувається з допомогою JSON, щоб серверу взагалі нічого рендирити не прийшлось. Скоро будуть використовувати активно peer-to-peer, так що сервер взагалі неприділаг буде. Пропонуєте посилати піру контент в фрейм?)

24

Re: Rendering Proxy

kissarat написав:

Я говорю про фрейми як щось, що вже було винайдено в минулому столітті. Навіщо винаходити їх двічі?

А ви вкурсі, що взаємодія з сервером відбувається з допомогою JSON, щоб серверу взагалі нічого рендирити не прийшлось. Скоро будуть використовувати активно peer-to-peer, так що сервер взагалі неприділаг буде. Пропонуєте посилати піру контент в фрейм?)

Не бачу причин, чому для передачі одних і тих же даних не можна використати JSON, XML чи, скажімо, LISP-подібний синтаксис. JSON не є більш чи менш P2P-сумісним, ніж HTML — це лише синтаксис, який усе одно чимось парситься.

25

Re: Rendering Proxy

Мова йшла не за формат даних. І, до слова, XML надлишковий. Ти ж JSON не шаблонізатором створюєш, його серіалізація відбувається значно швидше.

26

Re: Rendering Proxy

Добре, як виглядатиме наш p2p-документ на рівні коду, що передається браузеру? В якому вигляді браузер отримує адресу сторінки, яким чином знаходить піри і т.д.? Коротше, напишіть хеловорд для цієї технології.

27

Re: Rendering Proxy

Ок, p2p поганий приклад, бо воно ще мало де використовується. Є така штука як WebRTC, можна робити "тунелі" між клієнтами з допомогою WebSocket-тів. Та й взагалі саме формулювання "p2p-документ" бредове. Тут вже мова йде про web application. Коли ти спілкуєшся в інтернеті і прагнеш приватності, то думаю ти б хотів підключитись до співрозмовника безпосередньо. А якщо ти перекидаєш файл, то можеш обійтись без вузького місця - сервера.
Ви розглядаєте www як мережу бібліотек документів, але на дворі не 90-ті. Зараз це платформа, яка підтримується всюди, де є достатньо потужній процесор, дисплей і потреба получати доступ до інформації.
Ти не просто получаєш з сервера документи, ти передаєш йому команди і отримуєш дані і події. Причому дані часто повинні бути у вигляді самої оптимальної моделі яка має потрібну тобі форму і поведінку, а не якоїсь проекції DOM документу.

Ви використовуєте microdata, що тут про семантику розглагольствуєте?)

28

Re: Rendering Proxy

Здається, «семантична» розмітка в html замість «візуальної» була ще кілька років тому мейнстрімною ідеологією html-розробки (всі візуальні ефекти рекомендувалось виносити в css та js (які можна було замінити чи відключити взагалі), тоді як html-розмітка мала лише вказувати, яке значення має той чи інший елемент; вважалось, що пристроєм відтворення html необов'язково є конкретний браузер — це міг бути й інструмент для голосового відтворення, або ж html-файл міг конвертуватися в друкований текст, і т.п.). У наш час ця архітектура ламається, оскільки первинним тепер є не вміст html-документа, а скрипт, що підвантажує дані.

Коли ти спілкуєшся в інтернеті і прагнеш приватності, то думаю ти б хотів підключитись до співрозмовника безпосередньо. А якщо ти перекидаєш файл, то можеш обійтись без вузького місця - сервера.

А чому не можна реалізувати цей інструментарій окремо від браузера? Як варіант, винести p2p-інструментарій у спеціалізований проксі-сервер, що запускається на комп'ютері клієнта й взаємодіє з ним через веб-інтерфейс.

29 Востаннє редагувалося kissarat (11.05.2015 11:53:40)

Re: Rendering Proxy

Очевидно ти пропустив речення

Зараз це платформа, яка підтримується всюди, де є достатньо потужній процесор, дисплей і потреба получати доступ до інформації.

Можливо за якигось років 10 вебом буде все і не буде ніякого "окремо".

30

Re: Rendering Proxy

Це платформа, яка підтримується всюди, але, як було сказано вище, p2p-функціонал далеко не скрізь реалізовано в рамках цієї платформи. Якщо ж ми беремо допоміжний сервер, то, в принципі, не зобов'язані розміщувати його безпосередньо на тому ж залізі, що й браузер (це може бути й сервер на хостингу, що взаємодіє з іншими такими p2p-проксі на хостингах чи користувацьких машинах) — а отже, не треба чекати 10 років, поки цей функціонал буде реалізовано в більшості сучасних браузерів на більшості платформ. Власне, подібним чином організовані p2p-мережі існують уже.

31 Востаннє редагувалося Djalin (11.05.2015 18:35:54)

Re: Rendering Proxy

kissarat написав:

XML надлишковий

- ото бовкне хтось і усі повторюють кожен має свої плюси та мінуси

хочете дуже швидко асемблер вам у руки

32 Востаннє редагувалося kissarat (11.05.2015 20:19:31)

Re: Rendering Proxy

Я про громісткий синтаксис XML говорив... Звісно я знаю скільки плюх має XML, але якщо треба просто серіалізувати об єкт, а потім його десеріалізувати, то ти вибереш XML? XML більш читабельний, бо видно який елемент закривається. Раз на то пішло, то можна згадати і про Protocol Buffers

33

Re: Rendering Proxy

ІМНО, JSON і HTML мають незовсім одне й те ж призначення початково. HTML — мова розмітки тексту (беремо текст, виділяємо якісь фрагменти шрифтом, розбиваємо на абзаци, вставляємо картинки, робимо посилання і т.д. — але первісний все одно текст, і навіть без тегів він лишається придатним для читання людиною). JSON — формат представлення структурованих даних (є об'єкт із певними елементами, кожен з яких може бути або теж структурованим об'єктом, або константою якогось із базових типів — це дані, розраховані на обробку програмою). Задачі початково різні. Що ж стосується XML — виглядає як спроба використати HTML-подібний синтаксис для зберігання даних програми (що має сенс лише з точки зору збереження однорідності машинних даних і людських — але html, доповнений js i css, уже є неоднорідним).