Re: ТиДиви - агрегатор українського Youtube
Ви в курсі, як звали дружину В'ячеслава Чорновола?
Ну і про "поєзію" - я такого там не бачив, натомість по тексту самого Правопису вживається слово "поезія". Зараз теж почнете про "тотоапарат" розповідати?
Ви не увійшли. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь.
Ласкаво просимо вас на україномовний форум з програмування, веб-дизайну, SEO та всього пов'язаного з інтернетом та комп'ютерами.
Будемо вдячні, якщо ви поділитись посиланням на Replace.org.ua на інших ресурсах.
Для того щоб створювати теми та надсилати повідомлення вам потрібно Зареєструватись.
Український форум програмістів → Ваші проєкти → ТиДиви - агрегатор українського Youtube
Ну і про "поєзію" - я такого там не бачив, натомість по тексту самого Правопису вживається слово "поезія". Зараз теж почнете про "тотоапарат" розповідати?
«Тотоапарат», як і, наприклад, «Ґеракл» — закономірний наслідок нарізання кружальцями з'їденого перед нарізанням помідора. Не норма правопису, а закономірна помилка при спробі застосувати його на практиці.
§ 130. Голосні [e], [u]
1. Голосний [e] звичайно передаємо буквою е: ене́ргія, е́ра, Есхі́л, Етна,
філе́, шардоне́, шевроле́, а в сполученні з попереднім [j] — буквою є:
Єллоусто́ун, Є́мен, Є́ль.
За традицією є пишемо в низці слів релігійної тематики (грецького
походження): єпи́скоп, єпи́тимія, єпитрахи́ль, Єва́нгеліє, євхари́стія, є́ресь та
ін.
Після букв на позначення голосних, ь і апострофа в загальних і власних
назвах звичайно вживається буква є: конве́єр, реє́стр, феєрве́рк, ка́рієс,
кліє́нт, діє́з, дієреза, діє́та, ріє́лтор, абітуріє́нт, паціє́нт, сіє́ста, го́мо
са́пієнс, траєкторія, Вандріє́с, Діє́го, Даніє́ль, Аріє́ль, Маріє́тта, Маріє́нбург,
Тріє́ст, Рамбує́, досьє́, портьє́, фоє́, Сьє́рра-Лео́не, Лавуазьє́, круп’є́, П’є́тро.
Якщо префікс у слові або перша частина складного слова закінчується на
голосний, то після неї пишемо е: діеле́ктрик, діети́л, поліе́др, квазіетні́чний,
мініескала́тор, псевдое́фект, поета́пний, геоеконо́міка, агроеколо́гія,
ультраеро́зія, мегаефе́кт, євроелі́та, металоема́ль.
У випадку «поезії», «по-» — не префікс, а частина кореня, що, з точки зору букви правила, вимагає передавати наступне «е» як «є».
З того, що Атену Пашко звали Атеною, ще не випливає, що й давньогрецьку богиню слід називати так само — в більшості українських джерел вона фігурує як Афіна. Також існує похідне ім'я Афіноген, що мало певне розповсюдження, зокрема, на Україні в ХІХ ст. й потрапило в твори української класики.
Класний проєкт! Давно таке шось шукав.
До речі, варто б виділити окремою категорією "краса/мода/стиль". Таких каналів трохи є на ютубчику.
Додав сайт в закладки.
Було б непогано якби була версія для андроїд (для android tv). Можна наприклад фронтенд створити на react native і апі на laravel
koala написав:Ви в курсі, як звали дружину В'ячеслава Чорновола?
З того, що Атену Пашко звали Атеною, ще не випливає, що й давньогрецьку богиню слід називати так само — в більшості українських джерел вона фігурує як Афіна. Також існує похідне ім'я Афіноген, що мало певне розповсюдження, зокрема, на Україні в ХІХ ст. й потрапило в твори української класики.
А ніхто ніби й не каже, що не слід називати Афіну Афіною. Просто варіант, який досі існував, але без офіційної фіксації, зараз отримав її.
P.Y. написав:koala написав:Ви в курсі, як звали дружину В'ячеслава Чорновола?
А ніхто ніби й не каже, що не слід називати Афіну Афіною. Просто варіант, який досі існував, але без офіційної фіксації, зараз отримав її.
Проблема в тому, що правопис подає ці два варіанти як взаємозамінні — хоча і Афіна Пашко, і Атена Паллада є відхиленням від загальноприйнятого написання цих імен. Ну і див. вище: проблему фіти/тети не слід розглядати окремо від віти/бети та іти/ети — про що в правописі не сказано ні слова, тож з буквального прочитання правила випливає не «Атена», а «Атіна» (а пані Пашко знов лишається поза правописною нормою).
Взагалі, існує слов'янська мова, де грецькі θ, β, η передаються як т, в, и — це болгарська. Там справді може існувати Атина. Може, українське правило про тету списали звідти? 
Про те, що не прямі знання стають корисним у майбутньому)
1. Колись цікавився, як стрімери стрімлять.
2. А ще як через консоль редагувати відео.
І перше у друге було суто цікаво дізнатися, а не потреба.
Тепер вирішив, зробити промо відео для ТиДиви. Як на мене вийшло цілком пристойно.
Як робив:
1. Просто написав декілька сторінок на html+js.
2. Зробив запис екрану, через OBS studio (софт, який використовують для стрімінгу).
3. Через FFmpeg обрізав зайві шматки й склеїв.
Все зробив за одні вихідні у легкому режимі.
https://www.youtube.com/watch?v=3TSz504FXMw
Музички не вистачає, і людського голосу. Може вам хтось з українських ютуберів погодиться красивий промо ролик зробити?
Для цього моїх знань не вистачило)
І це промо ми використовуємо для реклами у ФБ, де відео в стрічці за замовчуванням відтворюється без звуку.
Питання щодо самого проекту. Чи існує можливість на ТиДиви відключити автоматичне відтворення наступного відео? На Youtube аналогічну функцію завжди відключаю — воно мені заважає, не люблю, коли моя машина рулює замість мене.
P.S. Зараз зайшов на ТиДиви (як завжди, гостем, без входу в обліковийбліко запис) — тепер автоперехід на наступне відео не відбувається. Я так розумію, цю сумнівну фічу вирішили відключити? Коли так, чудово!
Ще таке питання чи ідея. Уявімо, на ютюбі (або іншому сайті з ютюбівським відео) я випадково знайшов щось україномовне. Я хочу переглянути це відео, але використовуючи інтерфейс ТиДиви замість стандартного ютюбівського. Чи можна це зробити, якимось чином вказавши ютюбівську адресу (або ютюбівський ідентифікатор) в інтерфейсі ТиДиви або як параметр URL?
Спроба вказати в адресі ютюбівський ID замість ТиДивишного нічого не дає — там свої ідентифікатори, при обробці неправильного ідентифікатора стається перехід на головну сторінку. Спроба шукати на ТиДиви, вказавши в рядку пошуку ютюбівську адресу чи ID, також релевантного результату не дає.
Отже, чи можливо це зробити в сучасних умовах? Якщо ні, то було б непогано додати таку можливість у майбутньому.
переглянути це відео, але використовуючи інтерфейс ТиДиви замість стандартного ютюбівського
Цікавіше питання, що робити, якщо користувач спробує з допомогою ТиДиви переглянути так іншомовне або непроіндексоване відео. Які варіанти я бачу:
1) Відмовити в перегляді, перекинути на головну (варіант так собі).
2) Перенаправити на Ютюб (просто, але нецікаво).
3) Дозволити перегляд, але в шапці написати, що відео неперевірене чи іншомовне, команда ТиДиви не несе відповідальності за нього. При цьому, в рекомендаціях показувати вже україномовні відеоролики. Можливо, відправити відео на перевірку (таким чином, користувачі зможуть допомогти ТиДиви шукати нові відео).
4) Те ж саме, але спробувати підібрати схожі відео й запропонувати їх користувачеві (особливо має сенс для перекладених відеороликів; взагалі, було б круто, але можу лише уявити, який це шмат роботи).
Спроба вказати в адресі ютюбівський ID замість ТиДивишного нічого не дає — там свої ідентифікатори
Якби цю можливість допилював я до існуючого функціоналу, то додав би новий тип адрес для відео за ютюбівським ідентифікатором, щоб відрізняти їх від тидивишних (напр., https://tydyvy.com/yt/YOUTUBEID (для перегляду відео за адресою https://www.youtube.com/watch?v=YOUTUBEID) поряд з існуючими https://tydyvy.com/video/TYDYVYID). Якщо ютюбівське відео проіндексовано, зробити перенаправлення з YOUTUBEID-адреси на TYDYVYID-адресу... А втім, було б зручно повністю перейти на YOUTUBEID-адреси.
Питання щодо самого проекту. Чи існує можливість на ТиДиви відключити автоматичне відтворення наступного відео? На Youtube аналогічну функцію завжди відключаю — воно мені заважає, не люблю, коли моя машина рулює замість мене.
P.S. Зараз зайшов на ТиДиви (як завжди, гостем, без входу в обліковийбліко запис) — тепер автоперехід на наступне відео не відбувається. Я так розумію, цю сумнівну фічу вирішили відключити? Коли так, чудово!
То був баг) Погоджуюся що функція сумнівна, але поки так. З часом ми додамо перемикач, щоб можна було вимкнути автоматичне перекидання, зараз часу не вистачає.
P.Y. написав:переглянути це відео, але використовуючи інтерфейс ТиДиви замість стандартного ютюбівського
Цікавіше питання, що робити, якщо користувач спробує з допомогою ТиДиви переглянути так іншомовне або непроіндексоване відео. Які варіанти я бачу:
1) Відмовити в перегляді, перекинути на головну (варіант так собі).
2) Перенаправити на Ютюб (просто, але нецікаво).
3) Дозволити перегляд, але в шапці написати, що відео неперевірене чи іншомовне, команда ТиДиви не несе відповідальності за нього. При цьому, в рекомендаціях показувати вже україномовні відеоролики. Можливо, відправити відео на перевірку (таким чином, користувачі зможуть допомогти ТиДиви шукати нові відео).
4) Те ж саме, але спробувати підібрати схожі відео й запропонувати їх користувачеві (особливо має сенс для перекладених відеороликів; взагалі, було б круто, але можу лише уявити, який це шмат роботи).P.Y. написав:Спроба вказати в адресі ютюбівський ID замість ТиДивишного нічого не дає — там свої ідентифікатори
Якби цю можливість допилював я до існуючого функціоналу, то додав би новий тип адрес для відео за ютюбівським ідентифікатором, щоб відрізняти їх від тидивишних (напр., https://tydyvy.com/yt/YOUTUBEID (для перегляду відео за адресою https://www.youtube.com/watch?v=YOUTUBEID) поряд з існуючими https://tydyvy.com/video/TYDYVYID). Якщо ютюбівське відео проіндексовано, зробити перенаправлення з YOUTUBEID-адреси на TYDYVYID-адресу... А втім, було б зручно повністю перейти на YOUTUBEID-адреси.
1. Навіщо переглядати youtube-відео по id на ТиДиви?
2. Перегляд відео по внутрішньому токену, зроблено з розрахунком, щоб можна було інтегрувати не тільки youtube, а й інші майданчики.
3. Ця ідея мені здається дуже цікава в іншому контексті, типу ось відео іншою мовою, порадь мені україномовні аналоги.
П.С. Вибачте, що раніше не відписав, чомусь не прийшло чи не побачив сповіщення про нові повідомлення.
1. Навіщо переглядати youtube-відео по id на ТиДиви?
Наприклад, щоб бачити українські рекомендації з ТиДиви замість різномовних ютюбівських, у випадку, якщо саме відео було знайдено не на ТиДиви, а іншим шляхом.
Цього місяця зарелізили першу версію дочірнього проєкту, сайт для дітей ТиДивиДіти ( https://dity.tydyvy.com ).
Особливості:
1. Україномовні відео з youtube.
2. >3000 відео.
2. Вміст погрупований у два рівні: категорії -> списки. Типу хочете, щось ввімкнути дитині, і не хочете надміру слідкувати, вибрали список і все дитині на тривалий час є однотипний контент.
Робив: проектування / програмування / дизайн
Буду вдячний за зворотний зв'язок 
Маю одне зауваження. Чому лайки з ТиДивм не ставляться одразу на ютубі? Якщо я хочу когось підтримати то мушу лайкнути його раз на ТиДиви а потім ще раз на ютубі.
О. Дуже дякую будем тестувати.