201

Re: Сьогодні я дізнався

FakiNyan написав:

в мене всі знайомі там сидять

В мене теж. Але моя особиста думка: telegram як продукт - гавно, яким неможливо нормально користуватися. Я в telegram зміг ввійти тільки з одного пристрою. Всі інші пристрої показують мені повідомлення, що на мій мобільний номер буде відправлено код, і за останні ~100 разів спроб ввійти код прийшов тільки 1 раз.

202

Телеграм як "супер захищений месенджер, ключі від котрого власник не захотів віддати спецслужбам" - на мою думку, фікція. Адже цей "захист" базується на пропрієтарному протоколі MTProto, для якого не існує експертної згоди в середовищі криптографів щодо придатності до вживання. Однак для запису списку покупок між членами сім'ї згодиться. Для більшої ж сек'юрності... Мабуть потрібно щось інше.

Подякували: leofun011

203

frz написав:

Телеграм як "супер захищений месенджер, ключі від котрого власник не захотів віддати спецслужбам" - на мою думку, фікція. Адже цей "захист" базується на пропрієтарному протоколі MTProto, для якого не існує експертної згоди в середовищі криптографів щодо придатності до вживання. Однак для запису списку покупок між членами сім'ї згодиться. Для більшої ж сек'юрності... Мабуть потрібно щось інше.

Тут є проблема - що оце дещо, що позиціюється, як "продукт для безпеки", треба встановити на свій девайс, дати йому свій номер телефону і ще купу різних власних даних. Надто воно тхне.

Подякували: 0xDADA11C7, leofun01, /KIT\, P.Y.4

204

leofun01 написав:
FakiNyan написав:

в мене всі знайомі там сидять

В мене теж. Але моя особиста думка: telegram як продукт - гавно, яким неможливо нормально користуватися. Я в telegram зміг ввійти тільки з одного пристрою. Всі інші пристрої показують мені повідомлення, що на мій мобільний номер буде відправлено код, і за останні ~100 разів спроб ввійти код прийшов тільки 1 раз.

▼Прихований текст

спочатку код приходить на вже залогінений пристрій :)
все добре з цим зручним продуктом))

Подякували: leofun011

205

frz написав:

щось інше ==
зашифрувати повідомлення за допомогою PGP (GnuPG),
роздрукувати і надіслати зашифроване за допомогою поштових голубів  *CRAZY*

відправнику -- комп і принтер спалити, попіл розвіяти по великій площі,
отримувачу -- голуба на юшку
:) для всіх, кому справді необхідно "146% та ще більше" секюрності :)

Подякували: wander, /KIT\, leofun013

206

Насправді є можливість інтегрувати PGP в налаштуваннях різноманітних опенсорсних месенджерів, поштових клієнтів етц. Хоча якщо є схильність до ретро, то можна і так )

207

Телеграм став популярним в середовищi юних недохакерiв, наркоторговцiв та оппозицiонерiв, за рахунок що вiн, буцiмто "надiйний i шифрований". Але нiяких доказiв нiхто так i не навiв, той конкурс шо робив Дуров в 14 роцi це смiшно, бо привязка до сiмкарти нiвелює всю "секурнiсть" (те, що спецслужби чи навiть тi, хто мають знайомих в моб. салонах можуть вiдновити сiмку, думаю не вiдкриття нi для кого). Тай взагалi, для звязку нормальнiй людинi можна використовувати whatsap,viber i т.п.. А безпечний звязок - це jabber+pgp, або хоча би Тох.

Подякували: leofun01, NaharD2

208

221VOLT написав:

голуба на юшку

:D  пташку шкода.

По темі:
Дізнався не сьогодні, але ...
Git Commit'и можна підписувати використовуючи GPG ключ.

Подякували: 221VOLT1

209

В C++11 користувач може сам визначати літерали для своїх класів.

210

ExPy написав:

Телеграм став популярним в середовищi юних недохакерiв, наркоторговцiв та оппозицiонерiв, за рахунок що вiн, буцiмто "надiйний i шифрований". Але нiяких доказiв нiхто так i не навiв, той конкурс шо робив Дуров в 14 роцi це смiшно, бо привязка до сiмкарти нiвелює всю "секурнiсть" (те, що спецслужби чи навiть тi, хто мають знайомих в моб. салонах можуть вiдновити сiмку, думаю не вiдкриття нi для кого). Тай взагалi, для звязку нормальнiй людинi можна використовувати whatsap,viber i т.п.. А безпечний звязок - це jabber+pgp, або хоча би Тох.

насправді це байка всіх, хто параноїть, буцімто "Дуров та телеграм = проект ФСБ" ))

ви пробували користуватись tox-ом?))

теоретики, ви в практику спробуйте,
і ви дізнаєтесь, що tox -- неюзабельно глючне незручне лайно))

телеграм зручний, ніж вайбер чи ватсапп,
і надає більше функціональності :)

а для безпечного беріть GnuPG --
це шифрування в опен сорсі, і за багато років ніяк не зламали,
і за ним не стоїть "Дуров + ФСБ"  :D паранойка може бути спокійна))

211

дізнався, що існує термін "християнська вставка"  *SCRATCH*
означає костиль типу епіциклів, для підтримання життя в провальній теорії в біблеїстиці  *CRAZY*

212 Востаннє редагувалося koala (20.05.2020 03:48:16)

221VOLT написав:

дізнався, що існує термін "християнська вставка"  *SCRATCH*
означає костиль типу епіциклів, для підтримання життя в провальній теорії в біблеїстиці  *CRAZY*

Пошук в гуглі дає цілих 3 випадки вживання цього словосполучення, 2 з них на безкоштовних доменах, і в жодному значення "терміну" не відрізняється від сенсу простої комбінації цих слів ("вставка, зроблена християнами").
Розкажіть детальніше, яким чином ви примудрилися "дізнатися" про "існування" цього "терміну".

213

Я не те щоб дізнався я просто перший раз побачив як глухоніма жіночка спілкувалась через смартфон мовою жестів уживаючи відеозв'язок(не знаю яким саме додатком вона користувалась та це і не суттєво) . В такі моменти дійсно розумієш силу технології

Подякували: 221VOLT, koala2

214

koala написав:

Пошук в гуглі дає цілих 3 випадки вживання цього словосполучення, 2 з них на безкоштовних доменах, і в жодному значення "терміну" не відрізняється від сенсу простої комбінації цих слів ("вставка, зроблена християнами").
Розкажіть детальніше, яким чином ви примудрилися "дізнатися" про "існування" цього "терміну".

▼Прихований текст

ви якими мовами шукали? :)

215

декілька днів назад подивився "Love, Death & Robots" --
сподобався серіал, нагадує "Чорне дзеркало" :)

216

Сьогодні я дізнався про СУБД H2.

217

221VOLT написав:

декілька днів назад подивився "Love, Death & Robots" --
сподобався серіал, нагадує "Чорне дзеркало" :)

крутий серіал.Деякі епізоди мають "подвійне дно" у розумінні сюжету.

218

Сьогодні я дізнався, що в [заборонено правилами] досі працює каральна психіатрія...

219

Вчора я дізнався, що героїн спочатку у XIXст використовувався як лікарський засіб проти кашлю, його виробляла ще досі жива компанія Bayer

https://replace.org.ua/uploads/images/3896/b3990b3d798936bf07ca9b307dce397a.jpg

220

і героїн, і кокаїн ))
а ще радіаційну радієву воду продавали, як цілющий засіб проти всіх хвороб  :D