2 581

Re: Сьогодні я дізнався

koala написав:

У 2019 році Північний магнітний полюс перетнув нульовий меридіан, пройшовши за 390 км від географічного, і зі швидкістю кілька десятків кілометрів на рік рухається в бік Євразії. Але з поширенням GPS це цікаво лише інженерам GPS.

і розвідникам-далекомірникам

2 582

koala написав:

У 2019 році Північний магнітний полюс перетнув нульовий меридіан, пройшовши за 390 км від географічного, і зі швидкістю кілька десятків кілометрів на рік рухається в бік Євразії. Але з поширенням GPS це цікаво лише інженерам GPS.

Взагалі інженерам інерційних систем позиціонування то теж дуже цікаво.

2 583

Пізнав як проблемно після когось бути керівником купи людин, які виконують різні види роботи, переслідують різні цілі (іноді не сумістні), і найгірше: доводиться пояснювати замовнику, що ми не зробимо те, що наобітцяв попередній керівник, бо це просто не можливо + не має сенсу + той керівник понятя не має { шо можна, шо не можна, як таке взагалі робити }.
Тепер якщо не вдасться домовитись про рішеня прийнятне для всіх сторін, то доведеться повертати всі ресурси назад.

2 584

На базарі дізнався, що deepseek китайці оголосили національним досягненням і відібрали в команди закордонні паспорти.

2 585

Про укр сайт peachme

https://peachme.io/posts?popular=1

2 586 Востаннє редагувалося frz (10.04.2025 21:55:56)

В Шотландії існує найкоротший комерційний авіапереліт між островами Westray та Papa Westray, який триває 90 секунд. Інші варіанти - пором чи особистий водний транспорт, що під час сильних хвиль не дуже підходить, а добиратися комусь дуже треба; та й статус найкоротшого авіаперельоту у світі приваблює туристів.

2 587

В давньому Римі фіктивно продавали рабів до іншої провінції, аби уникнути оподаткування. Раби фізично не переміщувалися, а в іншій провінції їх не "ставили на облік".

Як видно, ще тоді назріла електронна база аби переміщені в іншу провінцію раби були автоматично там поставлені на облік.

2 588

frz написав:

В давньому Римі фіктивно продавали рабів до іншої провінції, аби уникнути оподаткування. Раби фізично не переміщувалися, а в іншій провінції їх не "ставили на облік".

Як видно, ще тоді назріла електронна база аби переміщені в іншу провінцію раби були автоматично там поставлені на облік.

Це чудово і без електроніки вираховували, суто на паперах. Було б бажання.

2 589

koala написав:
frz написав:

Це чудово і без електроніки вираховували, суто на паперах. Було б бажання.

Присутній людський фактор. За хабар переміщеного раба в провінції Б могли б і не "поставити на облік". А перевіряючий в провінції А міг би за хабар не надіслати запит до провінції Б, чи дійсно раб "поставлений на облік".

Звісно, за хабар маючи і електронний облік, можна отримати довідку що раб "помер". Але у вищезгаданому кейсі принаймні мінімізується хабарництво без необхідності оголошувати фіктивно раба мертвим.

2 590

Укрпошта вводить революційну послугу - торгуватиме ковбасою.

2 591 Востаннє редагувалося frz (20.04.2025 08:48:49)

[УВАГА - ФЕЙК] (але доволі кумедний)

Завдяки Трампу я дізнався, що Штати є союзниками Італії з часів давнього Риму.

Італійська перекладач і прем'єр-міністр мімікою відповідають - БУ РА ТІ НО МО ЛО ДЕЦЬ.https://replace.org.ua/uploads/images/9801/3a556cf5d0c84447305dd8be8dfa8839.jpg

https://replace.org.ua/uploads/images/9801/c8c19599864c3a56b5f68a185d500e6d.jpeg

2 592

Завдяки Yahoo ви дізнаєтеся, що ваші джерела - фейкові: https://www.yahoo.com/news/no-trump-didnt-us-italy-221003537.html

Трамп говорить достатньо фігні і без фейків, нащо фейки поширювати?

Подякували: leofun011

2 593

Дописав примітку про фейк.

2 594

Дізнався, що були випадки відмови від українського ідентифікаційного податкового номеру не лише з релігійних причин, а й "просто не хочу", якщо приплести там свої "переконання". Історія не з перших рук, розповіла дружина відмовника із приміткою "детальніше не знаю, колись зустрінетеся з чоловіком, тоді розпитайте".

2 595

frz написав:

Дізнався, що були випадки відмови від ідентифікаційного ..

Відмовитись від ідентифікації це нормально. Також можна відмовитись від імені [або будь-якої його традиційної частини]. І від будь-якого документа теж можна відмовитись поки персона не взяла на себе обовязок зберегати такий документ.
Державна система звичайно намагатиметя переконати шо кожний номер і документ є обовязковий, важливо вчасно зупинитися і засумніватися.

2 596 Востаннє редагувалося frz (11.05.2025 13:22:37)

leofun01 написав:
frz написав:

Дізнався, що були випадки відмови від ідентифікаційного ..

Відмовитись від ідентифікації це нормально. Також можна відмовитись від імені [або будь-якої його традиційної частини]. І від будь-якого документа теж можна відмовитись поки персона не взяла на себе обовязок зберегати такий документ.
Державна система звичайно намагатиметя переконати шо кожний номер і документ є обовязковий, важливо вчасно зупинитися і засумніватися.

Давайте не про все на світі, а конкретно саме про ідентифікаційний код. Не знаю чи це загальновідомо, але оскільки я працював в банку, то знаю що при відмові від ідентифікаційного коду, ідентифікація здійснюється за серією та номером паспорту. Тепер увага питання: яким саме чином це полегшує життя відмовнику? Як на мене, це лише створює необхідність у додаткових кроках, серед яких (1) процедура відмови від коду, (2) процедура реєстрації клієнта на підставі довідки про відмову за серією та номером паспорта. Можливо, я десь не бачу плюсів. А, ну це ускладнює дещо роботу різних контролюючих органів, бо паспорт може змінюватися, відповідно серія + номер з плином часу інша; але це не блокує контроль, лише додає декілька етапів для зведення інформації з декількох шматків.

Якось так.

Upd: Плюс ускладнює часом аж до неможливості отримання певних послуг, де поки що не передбачено відмови від ідентифікаційного. Звісно, що можна на захист своїх прав дійти аж до Конституційного суду, європейського суду з прав людини і т.д. Але сенс? Якщо хтось може мені пояснити, навіщо це взагалі, було б цікаво почитати...

2 597

Для слимаків нормальний час сну від 13 до 15 годин.

Мабуть я трохи слимак.

2 598

frz написав:

Мабуть я трохи слимак.

Коли з'їзд частково слимаків?

2 599

Браузерна OS
https://puter.com/

Назва така собі, але ідея цікава - наприклад щось підозріле треба відкрити в "пісочниці" і даний спосіб швидший ніж скажімо запускати віртуалку.

2 600

HetmanNet написав:
frz написав:

Мабуть я трохи слимак.

Коли з'їзд частково слимаків?

Мене не забудьте розбудити