leofun01 написав:frz написав:Дізнався, що були випадки відмови від ідентифікаційного ..
Відмовитись від ідентифікації це нормально. Також можна відмовитись від імені [або будь-якої його традиційної частини]. І від будь-якого документа теж можна відмовитись поки персона не взяла на себе обовязок зберегати такий документ.
Державна система звичайно намагатиметя переконати шо кожний номер і документ є обовязковий, важливо вчасно зупинитися і засумніватися.
Давайте не про все на світі, а конкретно саме про ідентифікаційний код. Не знаю чи це загальновідомо, але оскільки я працював в банку, то знаю що при відмові від ідентифікаційного коду, ідентифікація здійснюється за серією та номером паспорту. Тепер увага питання: яким саме чином це полегшує життя відмовнику? Як на мене, це лише створює необхідність у додаткових кроках, серед яких (1) процедура відмови від коду, (2) процедура реєстрації клієнта на підставі довідки про відмову за серією та номером паспорта. Можливо, я десь не бачу плюсів. А, ну це ускладнює дещо роботу різних контролюючих органів, бо паспорт може змінюватися, відповідно серія + номер з плином часу інша; але це не блокує контроль, лише додає декілька етапів для зведення інформації з декількох шматків.
Якось так.
Upd: Плюс ускладнює часом аж до неможливості отримання певних послуг, де поки що не передбачено відмови від ідентифікаційного. Звісно, що можна на захист своїх прав дійти аж до Конституційного суду, європейського суду з прав людини і т.д. Але сенс? Якщо хтось може мені пояснити, навіщо це взагалі, було б цікаво почитати...