Re: Сьогодні я дізнався
Тісто холодного бродіння (дозрівання)
Ви не увійшли. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь.
Ласкаво просимо вас на україномовний форум з програмування, веб-дизайну, SEO та всього пов'язаного з інтернетом та комп'ютерами.
Будемо вдячні, якщо ви поділитись посиланням на Replace.org.ua на інших ресурсах.
Для того щоб створювати теми та надсилати повідомлення вам потрібно Зареєструватись.
Український форум програмістів → Інше → Сьогодні я дізнався
Сторінки Попередня 1 … 129 130 131 132 133 134 Наступна
Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися
REISUB команда для убунти (зараз більш актуально просто SUB)
https://www.reddit.com/r/Ubuntu/comment … esponding/
Для слимаків нормальний час сну від 13 до 15 годин.
Мабуть я трохи слимак.
У слимаків до 12 тис. зубів. За цим показником я сильно не дотягую.
Евтаназія в Україні заборонена.
Відрізаня яєць тваринам без їх згоди дозволено, а евтаназія людині з її згодою заборонено.
Ще цікавий парадокс...
Згідно з частиною 6 статті 281 Цивільного кодексу України, штучне переривання вагітності за бажанням жінки може бути проведене до 12 тижнів вагітності. В окремих випадках, визначених законодавством, аборт може бути здійснений на терміні від 12 до 22 тижнів.
Тобто в голові законодавців після 12 (22) тижня це вже людина, штрикання гострим предметом якої вважається вбивством із відповідними правовими наслідками, а от до 12 (22) тижня - ні.
Евтаназія в Україні заборонена.
Відрізаня яєць тваринам без їх згоди дозволено, а евтаназія людині з її згодою заборонено.
Так, людина має більшу цінність, ніж тварина.
Стаття 3. Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.
Ще цікавий парадокс...
Згідно з частиною 6 статті 281 Цивільного кодексу України, штучне переривання вагітності за бажанням жінки може бути проведене до 12 тижнів вагітності. В окремих випадках, визначених законодавством, аборт може бути здійснений на терміні від 12 до 22 тижнів.
Тобто в голові законодавців після 12 (22) тижня це вже людина, штрикання гострим предметом якої вважається вбивством із відповідними правовими наслідками, а от до 12 (22) тижня - ні.
Так, абсурд, але що робити, коли половина населення вважає, що людина - то від зачаття, а половина - що собачі яйця важливіші за людське життя? Якийсь же компроміс має бути.
Дізнався про показник якості інтернет-зв'язку jitter
jitter один час був для мене дуже неприємною штуокю.
Уявімо аналого-цифровий перетворювач. На його віхд подали синусоїду.
А на віхд тактування відповідно цифровий сигнал — частоту відліків.
І воно у цього цифрового сигналу, у його перепадів — є оцей во (фазовий) джитер.
В результаті відліки по синусоїді беруться не у потрібні моменти часу, а раніше чи пізніше.
Але напруга у цих точках відрізнятиметься від тієї, що мала б бути.
Тобто отримуємо шум, навіть якщо весь інший аналоговий тракт ідеальний.
Відомий серед рибалок спосіб назбирати хробаків - встромити палку в землю і терти її іншою палкою. Хробаки думають, що це вібрація на ґрунті через дощ і вилізають назовні.
Сам не пробував, але стало цікаво і тому це в мене ще попереду.
Через всюдисущий пластик і синтетику в разі пожежі вдома мешканець має до 4 хвилин аби втекти. Років 30 тому цей час становив 17 хвилин.
якщо в це поле повідомлення вставити emoji символи, вони перетворяться на знаки питання.
якщо в це поле повідомлення вставити emoji символи, вони перетворяться на знаки питання.
Деякі базові спрацьовують:
✔ ❗ ✏
(перелік неповний).
Проблема стосується не емодзі, а всього юнікоду з кодами понад 0xFFFF (клинопис чи єгипетські ієрогліфи так само перетворяться на пари знаків питання, хоч це й не емодзі). «Емодзі» — це просто символи, які з якихось дебільних міркувань у сучасних браузерах відображають дебільнимии кольоровими плямами для дебілів. Деякі з сиволів, що підпадають під визначення емодзі, входять до діапазону BMP (тобто, 0...0xFFFF), тому успішно зберігаються в базі даних форуму, повертаються з неї на форум і відображаються в браузері як дебільні кольорові плями для дебілів. Проте, більшість емодзі розміщено за межами базового діапазону — в UTF-16 такі коди передаються не одним 16-бітним кодом, а парою таких кодів, але якась частина бекенду ці сурогатні коди не підтримує, тому вони замінюються знаками питання.
Піщані тигрові акули народжують лише по одній дитині з кожної матки. Ембріонів зазвичай є більше, але той ембріон який вже має зуби - з'їдає своїх братів і сестер всередині утроби.
У моєму осцилографі ядро лінукса 3.19.
Я думав, нижче 4 вже і в embedded нема…
Під час 2СВ в Штатах використовували солдатів-дальтоніків для пошуку закамуфльованих цілей. Виявилося, що камуфляж працює лише для тих, хто розрізняє кольори.
Під час 2СВ в Штатах використовували солдатів-дальтоніків для пошуку закамуфльованих цілей. Виявилося, що камуфляж працює лише для тих, хто розрізняє кольори.
Не зовсім так. Камуфляж краще працює на тих, на кого він розрахований. Але дальтоніки мають свої проблеми з камуфляжем. Більшість травоїдних тварин мають зір, еквівалентний одному з типів людського дальтонізму, тому
Звісно, якщо розробники камуфляжу отримають завдання враховувати його дію на дальтоніків, то він працюватиме і на них.
Країна Тувалу (домен .TV) йде під воду і може зникнути як держава - бо громадяни мають право на подачу гуманітарної візи до Австралії і третина вже це зробила.