1

Тема: Модулі для OpenCart з підтримкою від автора

OpenCart - це система керування сайтами (CMS), яка позиціонується як платформа для розробки інтернет-магазинів. OpenCart дуже поширений в Україні, як і в багатьох інших країнах пострадянського простору, і не тільки.
У цієї CMS відкритий код (GPL v3) і досить широкі базові можливості. Для розширення функціоналу CMS OpenCart розробляють доповнення - модулі. На теперішній час не проблема знайти готовий модуль для реалізації практично будь-якої потреби на цій CMS, оскільки спільнота розробників є досить великою. Але проблемою для користувача може стати технічна підтримка продукту його автором.
Різні майданчики для продажу модулів OpenCart пропонують купити доповнення зі своєю комісією (30%-50%), але вони не завжди можуть впливати на продавця-розробника, якщо той відмовиться надати технічний супровід по роботі його плагіну. Також такі площадки встановлюють мінімально допустиму ціну на модуль (наприклад, на офіційній площадці - $20) і тоді авторам простих доповнень складно продати свій продукт за завищеною ціною. Тому варто звертатися до авторів розширень - так можна купити модулі OpenCart і дешевше і з технічним супроводом при необхідності.
У більшості розробників є власний сайт, де можна придбати модулі ОпенКарт, проте часто там можна побачити ціни такі ж як і на офіційних майданчиках. Основною причиною цього є те, що "посередники" для потрапляння модуля на майданчик ставлять умову, що його ціна має бути не нижче цін на модуль на інших сайтах. Але отримує розробник від таких посередників на 30%-50% менше від встановленої ціни. Тому, можна спробувати домовитися із розробником про невелике зниження ціни, якщо ви придбаєте його на власному сайті автора, або про інші бонуси. Ті ж автори, що не користуються послугами посередників і продають свої розробки напряму зазвичай встановлюють ціни нижче аналогічних продуктів на офіційних площадках, пояснення цьому наведено вище. Наприклад, розробник модулів opencartbot на своєму сайті пропонує модулі OpenCart за демократичними цінами, з швидкою і безкоштовною технічною підтримкою на протязі одного року з моменту придбання. Деякі модулі там можна навіть завантажити безкоштовно.
Завжди шукайте альтернативні варіанти модулів, так можна знайти те що потрібно за менші гроші і часто навіть з кращими умовами.