Yola написав:frz написав:Результат дійсно той самий - багатодітні батьки законно (і часто морально виправдано - коли це до того ж єдиний годувальник у сім'ї і ще й діти з особливими потребами) виїхали за кордон, тим часом на передку менше людей здатних тримати калаш...
Ви могли б і в Україні доглядати дітей при цьому підтримувати економіку і впливати на внутрішні процеси
Бігати з особливими дітьми в сховище під час тривог ще те задоволення, враховуючи що в нас навіть його "на районі" і нема, є лише звичайний підвал (відповідно ще велике питання, чи не стане він спільною могилою замість захисту) в якому більш-менш прибрали, але він часто просто замкнений і сторож бухає невідомо де. Тож мали законне право виїхати - і ним скористалися. Були б зовсім немудрими, якби не скористалися.
Так, до пів року після виїзду український фоп було закрито і відкрито аналог за кордоном, відповідно Україна втратила мої ЄСВ, єдиний податок і військовий збір. Далі сплачую всі комунальні і послуги українських мобільних операторів. Оплачую для дітей онлайн репетиторів, які знаходяться у Львові.
хоча б розмовляючи українською.
В нас особлива ситуація, ми володіємо досконало польською, однак це якось ніяк не впливає на спілкування українською. Ну є типові помилки в вимові дітей, такі ж пригадую були в моєї бабусі яка до 2СВ навчалася в польській системі освіти під Львовом. На роботі використовую англійську.
Ну це так, якби я залишився, то міг би служити в ЗСУ. На передок мене б не відправили через багатодітність, мабуть би потрапив в ТЦК - і після того вже точно б виїхав геть, бо це найненависніша спеціальність.
Тож основна причина це оті тривоги, через які навіть тут за кордоном діти лякаються пожежних, кажуть що це повітряна тривога. Взагалі різких звуків лякаються. Доводиться кожен раз пояснювати, що тут (поки що) такого нема. Хто не міг виїхати з дітьми - співчуваю. Але про те що виїхав - не шкодую. Без мене сім'я б не справилася.